Geri Dön

Tulumbacı tatlısı tarifi

Klasik sütlü tatlılar lezzetlerinden birisi olan tulumbacı tatlısı, mutlaka her mutfakta denenmesi gereken bir lezzet. Mevcut malzemeleri kolayca temin edilebilen ve pratik bir şekilde hazırlanabilen bu tatlıyı deneyen herkes çok sevmektedir. Hafif içeriği ve sütün lezzeti sayesinde de her zaman tercih edilebilecek bir tatlıdır. Tulumbacı tatlısı, sütlü tatlı tarifleri arayanların seveceği ve sık sık tercih edeceği bir tarif olma özelliği gösterir. Peki, tulumbacı tatlısı nasıl yapılır? İşte tulumbacı tatlısı tarifi...

Tulumbacı tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
-5,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 su bardağı fındık (dövülmüş)
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Tulumbacı Tatlısı Nasıl Yapılır?

-Şehriyeler tereyağında sararıncaya kadar kavrulur.

-Derin bir kasede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya çırparak karıştırılır.

-Kavrulan şehriyelere yavaş yavaş eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

-Kaynamaya başlayınca fındıklar eklenir 1-2 dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.

-Borcam ıslatılır ve hazırlanan tatlı borcama boşaltılır.

-Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında soğutulup servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber