Geri Dön

Yazın sürekli yapmak isteyeceksiniz: Kayısılı bademli kek tarifi

Yeni favori kek tariflerinize girmeye aday olan kayısılı bademli kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yazın çok sevilen meyvelerinden biri olan kayısı ile harika lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz. Taze kayısı ve kayısı reçelini her parçasında hissedeceğinizden eminiz. Üstelik içinde badem unu da olan bu kekin glüten seviyesi de oldukça düşük! İşte yazın sürekli yapmak isteyeceğiniz kayısılı bademli kek tarifi için malzemeler...

Yazın sürekli yapmak isteyeceksiniz: Kayısılı bademli kek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı badem unu
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı kaşar tuzu
3/4 su bardağı şekersiz sade badem sütü
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı saf badem özü
5-6 adet taze kayısı
1 çorba kaşığı kayısı reçeli

Kayısılı Bademli Kek Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın. 

2. adım: Beyaz unu, badem unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.

3. adım: Daha sonra süt ve sirke ekleyin çırpmaya başlayın. Zeytinyağı ve badem özünü de ekleyerek iyice çırpın. Oluşan hamuru kek kalıbına aktarın.

4.adım:  Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve ortadan ikiye bölüp, kek hamurunun üzerine yanları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. 30 dakika pişirin.

5. adım: Pişirme süresinin son 2 dakikasında küçük bir kapta kayısı reçelini 1 çay kaşığı sıcak su ile çırpın. Keki fırından çıkarın. Hazırladığınız kayısı reçelini fırça yardımıyla kekin üzerine sürün. Ancak üzerindeki kayısılara gelmemesine dikkat edin.

6. adım: Kekin yeniden fırına geri koyun ve açık altın rengine dönene kadar 10 ila 15 dakika pişirin.

Son adım: Kek kalıbını bir tel rafa aktarın ve keki 10 dakika soğumaya bırakın. Kalıbın kenarlarını çıkarın ve keki yaklaşık 30 dakika tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber