Geri Dön

Lahana turşusu tarifi

Kış mevsiminin vazgeçilmez tatlarından olan lahana turşusunun 2 günde hazır olan tarifini deneyerek pratik bir lezzet elde edebilirsiniz...

Lahana turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet büyük boy lahana
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım limon
1 yemek kaşığı tuz

Üzerine dökmek için;
1 çay bardağı evde sıkılmış limon suyu
1 çay bardağı su
3-4 yemek kaşığı sirke

Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahanayı doğrayın. Tuzu su ile eritip ekleyin.

Lahanayı 5-10 dakika tuz ve limonla ovun.

1- 1,5 litrelik kavanoza bastırın.

Üzerine limon suyunu, suyu ve sirkeyi ekleyin, buzdolabına koyun.

2 gün sonra hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber