Oynatma Listesi
DİĞER SPORLAR

Sivas'a 100 milyon liralık spor yatırımı

Sivas'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da 30 milyon liralık desteği ile birlikte 100 milyon liralık yeni spor tesisleri yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sivas Valisi Salih Ayhan, milletvekilleri ve belediye başkanı Hilmi Bilgin'in katılımı ile kente yapılacak yatırımlar ile ilgili protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Sivas'a spor alanında birçok yatırım ve tesis kazandırılacak. Projeler içerisinde yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, gençlik merkezi, nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 500 seyircili portatif tribün yapımı, doğal çim yüzeyli futbol sahası su depoları, basketbol sahası gibi çeşitli spor faaliyetlerinin tesisleri yapılacak.
Planlanan projeler için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, spor branşları temsilcileri ve il protokolü katıldı.
Toplantıda konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Sivas gençlerin kötü alışkanlıklara değil, spor ve güzelliklere koştuğu, genç ve spor dostu bir şehirdir. Bununla gurur duyuyoruz. Bunun altyapısını ve felsefesi hep birlikte oluşturduk. Merkez ilçelerimizde toplam 79 spor tesisimiz var. Geçmiş yıllarda spor altyapımız azdı ama kulüplerimiz çoktu. Şimdi altyapılarımız gittikçe artıyor ve gelişiyor. Ama spor kulüplerde ve branşlarda zayıflama var. Buna yönelikte çalışmalarımız devam ediyor. Bu tesislerimizi kulüplerimizle birlikte en güzel şekilde kullanacağız" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER