Milli Takım 12 Dev Adam'ın mağlubiyeti sonrası: 'Bu seviyelerin yapacağı iş değil'

12 Dev Adam'ın mağlubiyeti sonrası: 'Bu seviyelerin yapacağı iş değil'

11.09.2022 - 10:52 | Son Güncellenme:

A Milli Basketbol Takımımız, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Fransa'ya dramatik bir şekilde mağlup oldu. Mücadele sonrası spor yazarları Berlin'deki mağlubiyeti değerlendirdi.

12 Dev Adamın mağlubiyeti sonrası: Bu seviyelerin yapacağı iş değil

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final bileti için Fransa ile Berlin’de karşılaştı. A Grubu'nu ikinci bitiren Milliler, B Grubu 3.'sü Fransa karşısında devşirme oyuncumuz Shane Larkin'den yoksun olarak sahaya çıktı.

Haberin Devamı

CEDİ İKİ ATIŞ KAÇIRDI
Maçı son anlara kadar önde götüren Milli Takım'da Cedi Osman, son saniyelerde kazanılan 2 atışı da kaçırınca Fransa bulduğu basketle müsabakayı uzatmaya götürdü. 12 Dev Adam, Fransa'ya 86-87 mağlup olarak turnuvadan elendi.

CEDİ OSMAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Maçın normal süresinin sonunda iki serbest atış kaçıran Cedi Osman, müsabakanın bitimiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Takım arkadaşlarının destek verdiği Cedi, hırkasını yüzüne geçirerek büyük bir üzüntüyle soyunma odasına gitti.

12 Dev Adamın mağlubiyeti sonrası: Bu seviyelerin yapacağı iş değil

LARKIN'DEN KÖTÜ HABER
Fransa maçı öncesi Ergin Ataman, elinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat olması gereken Shane Larkin'in 2022 Avrupa Şampiyonası'na devam edemeyeceğini açıkladı. Ataman; "Ameliyat olması gerekiyor. Yapılan kontrollerde üçüncü ile dördüncü parmak arasında ciddi bir yırtık var. Özellikle ilk maçımız olan Karadağ maçında aldığı darbe bunu tetiklemiş. MR'da da belirgin bir yırtık çıkınca artık operasyon kaçınılmaz oldu. " demişti

Haberin Devamı

Mağlubiyet sonrası spor yazarları, 12 Dev Adam'ın performansını değerlendirdi. İşte o yazılar...

ÜMİT AVCI: KABUS GİBİ / MİLLİYET
A Milli Basketbol Takımımız, Berlin’de çeyrek finale yükselme maçında Fransa’ya uzatma sonunda 87-86 yenildi, Avrupa Şampiyonası serüveni sona erdi.
Aslında Larkin’siz kaldığımızda bu maça dair umutlarım azalmıştı, çünkü millilerimiz zaten şampiyonaya tek guardla başlamıştı, o da sakatlandı.
İlk çeyrekte bunun sıkıntısını fazlasıyla yaşadık, baskı karşısındaki bocalama ile 11 sayıda kaldık. Kenardan gelen Şehmus, enerjinin değişeceğini gösterdi, savunmadaki başarısına kritik sayılarını da ekledi. Ama fark 16 sayıya çıktıktan sonra asıl dönüş meşalesi Buğrahan’ın elindeydi.

'BU SEVİYELERİN YAPACAĞI İŞ DEĞİL'
2. ve 3. çeyreklerdeki 6’da 6 üç sayı isabeti ‘Çılgın Türkler’in habercisiydi. Ergin Ataman da ilk çeyreklerdeki denemelerin ardından bu maçı kazanacağı 5’i belirlemişti. Özellikle Alperen yerine Sertaç tercihi belki de en kritik hamleydi. Savunmada da işler yoluna girince 3. periyotta 6 sayı bulan Fransızlar’a karşı millilerimiz 8 farkla öne geçti.
Buraya kadar her şey istemekle, mücadeleyle, benchten gelen akılla ilgiliydi. Devamına yıldızlar karar verecekti. Cedi oyunun her alanında katkı yaptı belki sahada ama en kritik anda yine çizgide o vardı. Bitime 12 saniye kala 2 sayı öndeyken ve sportmenlik dışı faul nedeniyle atışlardan sonra top yine bize geçecekken bu maçı bitirememek, 2019 Dünya Kupası’ndaki ABD kabusunu bir kez daha bize yaşatıp, 2’de 0 faulden sonra topu oyuna sokarken kaybetmek kesinlikle bu seviyelerin yapacağı iş değil, ama millilerimiz bunu 2. kez tekrarladı.

Haberin Devamı

"YAZIK OLDU, ÇOK YAZIK"
Belki mental sıkıntımız var, belki de yıldız rollerini tekrar dağıtmaya ihtiyacımız... Müthiş bir uzatma oynayan Furkan’ın, son hücumda topu kaybederek maçı rakibe vermesi de dünden içimize oturan diğer bir acımız.
Yazık oldu, çok yazık. 12 Dev Adam efsanesini yeniden yazacakken, bir süre daha kaçan balığın ne kadar büyük olduğunu konuşacağız.

GÖKHAN GERMEN: YİNE AYNI SENARYO! / FANATİK
Larkin yoktu, iki uzunumuz Alperen ve Sertaç'a daha ilk yarı 3'er faul çalınmıştı. Oyuna bir türlü giremedik. İlk 11 üçlüğün 10'u kaçtı. 31-15'le 16 sayı geri düştük. Ama bu takımın ruhunda pes etmek ve geri adım atmak yok. Bu kez Buğrahan'ın iki üçlüğü ile tekrar maça döndük. Devre 43-35 bitti. Buğrahan atmaya devam ediyordu. Müthiş bir savunma yaptı Milli Takım. 3. periyotta Fransa'ya potayı göstermedik rakibi sadece 6 sayıda tuttuk. Buğrahan'a, Ercan, Furkan, Sertaç, Şehmuz destek verdi. 22-6'lık seriyle 3. periyoda 57-49 önde girdik.

Haberin Devamı

UZATMAYA GİTMEDEN BİTECEKTİ AMA...
Her şey harika gidiyordu. 4. periyodun başında Fransa'nın 6- 0'lık serisine karşılık verdik yine. Ergin Ataman doğru beşi bulmuştu. Çeyrek final geliyordu. Hem de eksiklere rağmen, hem de madalya adayı Fransa'ya karşı. Ama yine olmadı... Son anlarda Furkan'ın sayıları ile 77-75 öndeydik. Fransa hücumunda Fournier çizgiye bastı. Cedi'ye centilmenlik dışı faul yaptılar. İki atış ve top bizde. Bitime sadece 12 saniye var. Maç avucumuzun içinde. Aynı senaryo 2019'da Çin'de yaşandı. ABD Mİlli Takımı'nı yenip tarihe geçiyorduk. Önce Doğuş 2'de 0 attı, sonra Cedi... 3 yıl sonra top yine Cedi'de... Yine 2'de 0 attı. Tamam serbest atış kaçar ama bu seviyelerde, yüzlerce NBA maçına çıkmış bir oyuncudan da en az bir tanesini sokmasını beklemek hakkımız. Sonra topu oyuna sokamadık. Cedi, Buğrahan'a tembel bir pas attı, ardından potamızı savunamadık.

Haberin Devamı

UZATMANIN SONUNDAKİ TERCİH HATASI
Uzatmada da 5 sayı geri düştük ama Furkan'ın sayılarıyla yine galibiyet fırsatı yakaladık. Bu kez Gobert 2'de 0 attı, ribaundu alan Furkan açık alanda potaya gitmek yerine rakibin savunmaya oturmasını bekledi. Bu da bir tercih hatasıydı. Sonunda da topu kaptırdı, aldığımız maç Fransa'ya hediye edildi. Maç sonu ve uzatmalarda Gobert'in bütün hücum ribauntlarını alıp tamamlaması da, Fransa'nın şansı oldu. İyi savunma yapıp, alamadığımız savunma ribauntları İspanya maçındaki gibi sonumuzu hazırladı. Tıpkı o maçın son hücumunda Cedi-Larkin ikilisinin yaptığı top kaybı gibi...

ÇOK EMEK VERDİLER ANCAK BİREYSEL HATALAR CANIMIZI YAKTI
O kadar mücadele, o kadar emek, o kadar savaş yine boşa gitti. O kadar üzgünüz ki anlatmak mümkün değil. Şu an havalarda uçuyor, çeyrek finali bekliyorduk. Müthiş bir heyecan yaşadık. Oyuncular ve teknik kadro bizi Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi temsil etti. Formayı sonuna kadar terlettiler. İşin bu yönüne kimse laf söyleyemez. Ama bireysel hatalar çok ama çok canımızı yaktı. Bize hüsran düştü...