Skorer 40 metreden müthiş gol!

40 metreden müthiş gol!

03.10.2008 - 10:06 | Son Güncellenme:

Metalist ilk dakikadan itibaren Kartal’ı ablukaya aldı. Jackson muhteşem golle perdeyi açtı. Devic farkı ikiye çıkardı. Jackson yine sahne aldı. Gancarczyk dördüncü kez ağları salladı. Nobre’nin golü sadece skora yazıldı

40 metreden müthiş gol

UEFA’da final oynamayı hedefleyen Beşiktaş’ın hevesi kursağında kaldı! Kharkiv’e büyük umutlarla gelen Beşiktaş, Metalist karşısında ilk yarıda teslim bayrağını çekti! Böylesi büyük hedeflere ulaşmanın yolu iyi kadro ve iyi transferlerden geçer. Savunmaya bakın! Adeta yol geçen hanı! Önde kurulan savunma hattı Beşiktaş’ın bizce dün en büyük handikapıydı.Çünkü rakip kontratak oyunu mükemmel uygulayan bir ekip. Ne oldu? Devic-Jackson’nın yanı sıra Slisvar savunmayı sürekli çizgi halinde yakaladılar, çok adamlı ofansif bindirmelerle pozisyon ürettiler.
Beşiktaş iki golü yedikten sonra olmayan savunma güvenliğini tamamen elden bıraktı, çok adamla pozisyon aradı. Buldu mu? Asla... Doğru dürüst pozisyon üretemeden iç hatlara döndüler! Başka bir deyişle Beşiktaş’ın, Metalist’i bu kadroyla, bu yeni yabancılarıyla elemesi mücize olurdu, inanın !
Sağlam’ın oyuncu hamleleri de hiçbir şeyi değiştirmedi, değiştiremezdi de... Çünkü Beşiktaş’ın kapasitesi bu kadar. Bu kadroyla büyük hedeflere koşmak, hayalden öteye gitmez, gitmedi de...

Haberin Devamı


Metalist, başlama düdüğüyle iki-üç dakika bocaladı, ardından toparlandı, Beşiktaş’ı sahasına kapadı, sağlı-sollu bindirmelerle pozisyon üstüne pozisyon üretti. İlk onbeş dakikada rakibin baskısıyla ‘bunalıma’ giren Kartal, 16’da Jackson’un golüyle ‘şoka’ girdi. Mesafe nereden bakarsanız bakın yaklaşık kırk metre... Sağıyla vurdu, üst direğe çarpan top filelere giderken, Hakan sadece golü izelemekle yetindi! Golle adeta yıkılan Beşiktaş, toparlanır gibi oldu, olmasına da 26’da gol ararken, golü kalesinde gördü. Jackson sağdan indi, penaltı noktasına kesti, Devic gelişine vurdu, topu Hakan Arıkan’ın altından filelere gönderdi:2-0
Beşiktaş, Metalist karşısında ilk tehlikeli atağını 40’da yakaladı. Delgado göbekten topla indi, ara pasıyla Tello’yu kaçırdı. Tecrübeli futbolcu çarprazdan sert vurdu, kaleci topu kornere tokatladı.
Metalist, ikinci yarıya yine etkili başladı. 50’de Devic sağdan indi, Zapotocny’i geçti, yerden kesti, Slisvar, penaltı noktası üzerinde gelişine vurdu, top yan direkte patladı.
71’de Slisvar sağdan topla indi, arka direğe yerden kesti, günün başarılı ismi Jackson gelişine topu tamamladı hem farkı üçe çıkardı, hem de Beşiktaş’ın gruplara kalma umudunu ortadan kaldırdı. 76’da soldan kazanılan serbest atışı Gancarczyk falsolu bir vuruşla topu altı pasa gönderdi, savunma ve kaleci Hakan’ın bakışları arasında filelere gitti: 4-0.
Golden sonra rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, 89’da Nobre ile tek golünü buldu. Aydın soldan indi, çizgiden kesti, boşta kalan topu Nobre tavana çaktı: 4-1 

Haberin Devamı

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
JACKSON
Jackson attığı muhteşem golle bile maçın adamı olabilirdi. Ancak 90 dakika boyunca mükemmel asistleri, uzun boyuna rağmen ayağına hakimiyeti ile Beşiktaş savunmasını dağıttı. Brezilya Ümit Milli Takımı’nda oynayan Jackson, kaçırdığı gollerde bile yaratıcılığı ile sahanın yıldızı oldu.

Kırılma Noktası
MÜTHİŞ GOL
Ukrayna temsilcisi Beşiktaş’ı abondone etmişti. 16. dakikada, futbol sahalarında ender görülen mükemmelikte bir gol izledik. Brezilyalı Jackson yaklaşık 40 metreden inanılmaz bir şutla topu çatala gönderdi. Hakan’ın da yapacak bir şeyi yoktu. Böylesine düzgün, sert ve isabetli bir vuruşun sahibi olan Jackson kırılma anının da mimarı oldu. Çünkü Beşiktaş bu golden sonra kendine gelemedi.

Haberin Devamı

Maçın Hakemi
Kart standardı yoktu
Polonyalı hakemin faul tespitleri yerinde olmasına rağmen kart uygulamalarında standartı yoktu. İlk yarıda Metalist’in Devic, Beşiktaş’ın ise Holosko ile bulduğu iki golün ofsayt nedeniyle iptal kararı doğruydu. Her iki oyuncu da pas verildiği anda rakip defansın ilerisindeydi. Cisse’ye gösteridiği sarı kart gecikmiş bir karttı. İkinci yarıda maç boyu gösterdiği kart uygulamasına göre Cisse ve Zapotocny’yi ikinci sarı karttan kırmızı ile oyundan atmalıydı.

Yazarlar