A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu sezon bir çok maçtan sonra yapılan “ilk kırk beş dakika boşa gitti” yorumu Bursaspor maçı için de geçerliydi. Fakat bu kısır geçen devrenin ardından ikinci yarı hiç de düşünüldüğü gibi Fenerbahçe’nin sazı eline alıp, sağlı sollu ataklarla rakibi bunaltmasına değil iki tarafın da çok pozisyon bulup galibiyete eşit uzaklıkta olmasına sahne oldu.

Bu durumun en önemli nedeni Mustafa Er’in, daha önce hiçbir rakip teknik direktörün yapmadığı bir hamle olarak, Valbuena oyuna dahil olduktan sonra takımını daha ileri çıkarıp Fenerbahçe’ye ön alanda baskı yapmasıydı. Bu şekilde hem Fenerbahçe’nin oyun kurmasını zorlaştırdılar hem de kazandıkları toplarla ciddi pozisyonlar yakalayıp neticede maçın beklendiği gbi tek kale geçmesine izin vermediler.

Haberin Devamı

Akhisar Maçı

Sarı lacivertlilerin şampiyonluk şansı az da olsa devam ediyor ama eğer bu başarılamaza Kadıköy’de kaybedilen Akhisarspor maçının hafızalardan çıkması bir hayli zor olacak. Zira o yenilgi hem bir hafta önce Beşiktaş maçını puansız kapatmanın üzüntüsünü ikiye katladı hem de yine Akhisar’da kaybedildikten sonra yenilgisiz geçilen beş ayın kazanmlarını nededeyse tamamen ortadan kaldırdı.

Bu yenilgiden sonra yine bir seri yakalandı ve ama iyi oynayarak, ama fikstür avantajını iyi kullanarak, ama dünkü maçta olduğu gibi hakem hataların leyhte olması ile Fenerbahçe ligin son haftalarında zirveye tam da Akhisar maçında kaybedilen puan kadar yakın.

Taraftar konusu

Bu sezon Fenerbahçe için alışılagelmişin dışında seyrediyor. En başta Aykut Kocaman’ın taktiği ve oyuncu tercihleri taraftarların çoğunluğu tarafından benimsenmediği için tribünler ne maçlara yeterince icabet ediyor ne de maçları kendilerinden emin bir şekilde izleyebiliyor. Kocaman’ın istifa edip dönmesi, tam gitti denilen sezona yeniden tutunulması, beklenmedik puan kayıpları ve yine beklenmedik farklı galibiyetler taraftarın aklını fazlasıyla karıştırmış durumda. Özellikle Kadıköy’de sıkça yaşanan puan kayıpları, taraftarı büyük hayal kırıklığına uğratıp onların takımlarına olan güvenini azalttığı için en ufak sendelemelerde dahi taraftar kendine hakim olamayıp tüm sezonun olumsuz etkisini sahaya yansıtabiliyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle Bursaspor maçında veya bu maçtan sonra yaşanan protestoları sadece o maçla ilgili düşünürsek olayları ne doğru analiz edebilir ne de açıklayabiliriz. Ortada tüm sezonun içe atılmışlıkları var. Fakat bu saatten sonra taraftarın takımdan, takımın da taraftarlardan şikayet etmesi anlamsız zira iki tarafta da kabahat var ve hedef ortak.