A. Can Nizamoğlu

A. Can Nizamoğlu

can.nizamoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

Cenk umarım başarılı olur. Premier Lig, bana göre dünyanın en iyi ligi ama bu görüşüme katılmasanız dahi sanıyorum onun en popüler ve en göz önünde olan lig olduğu konusunda hemfikirizdir. Bu nedenle tıpkı iyi bir üniversitede okumanın, okuduğunuz bölümden bağımsız olarak, bir ayrıcalık olması gibi, oynadığınız takımdan öte Premier Lig’de top koşturmak herkese nasip olmayan bir meziyet. Belki Cenk, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü’ne giremedi ama aynı okulda işletme okumak da hiç fena değil.

Haberin Devamı

Evertın’ı fazla yabana atmak istemiyorum zira Premier Lig’in kalburüstü, hatta zamanında, iki adım ötedeki Liverpul’dan daha başarılı olan mavi beyazlar bu sene gerçekten çok kötüler. Geçen seneye kıyasla başta Lukaku olmak üzere önemli isimleri kaybedip, onların eksikliklerini telafi edemediler ve tam bir orta sınıf takımı oldular. Aslında bu cümleler için “di’li geçmiş zaman” kullanmak daha doğru olur çünkü önce Cenk sonra ve daha önemlisi Valkot transferleri, ikinci yarıda çehrelerini değiştirebilecek kadar önemli işler. Valkot’un Cenk’ten daha önemli transfer oluşu, Cenk’ten daha iyi bir futbolcu olduğundan değil, Cenk’in onun gibi birine çok ihtiyacı olmasından kaynaklanıyor. İngiliz oyuncu, muhtemelen sadece kendi oyunuyla değil, Cenk’i olumlu etkilemesiyle de takımına katkı sağlayacak. Bu ikiliye Ruuni’nin yetenek ve tecrübesi eklendiğinde şekerlemeciler en azından hücumdaki sorunu büyük ölçüde çözebilir.

Cenk’in ilk basın toplantısı da gayet başarılı, sözleri ölçülüydü. Beşiktaş’taki yükselişi ile azim ve çalışkanlığını kanıtladığı için Cenk’in ada futboluna da ayak uydurmak için elinden geleni yapacağını ve başarılı olacağını düşünüyorum. Umarım, kendisinin de söylediği gibi orada ikinci bir Tugay olur; hatta onu da geçer.

can.nizamoglu@gmail.com