Milli Takım A Milli Futbol Takımı'nın grubu belli oldu! 'Başaracak gücümüz var'

A Milli Futbol Takımı'nın grubu belli oldu! 'Başaracak gücümüz var'

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2024 elemeleri kurası çekildi, 4. torbadan katılan Türkiye tam dişine göre rakiplerle eşleşti. Almanya’da düzenlenecek dev turnuvaya mutlaka katılmak isteyen ay-yıldızlılar, D Grubu’nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya’ya karşı ilk 2’de yer alma mücadelesi verecek.

A Milli Futbol Takımının grubu belli oldu Başaracak gücümüz var

A Milli Futbol Takımımızın EURO 2024 grup elemelerindeki rakipleri belli oldu. Almanya’da düzenlenecek dev turnuva için dün Frankfurt’ta kura çekimi gerçekleşti. Ay-yıldızlılar, D Grubu’nda Hırvatistan, Galler, Ermenistan ve Letonya ile eşleşti. Tam dişine göre bir kura çeken milliler, mücadelesine 23-25 Mart 2023 tarihindeki maçlarla başlayacak. Grup elemeleri 19-21 Kasım 2023’teki karşılaşmalarla sona erecek.
Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar direkt olarak Almanya bileti alacak. Ev sahibi Almanya doğrudan turnuvaya katılacak. Kalan 3 takım ise UEFA Uluslar Ligi play-offlarından gelecek. Türkiye, D Grubu’nda ilk 2 sırayı alamazsa şansı tamamen bitmeyecek. Ay-yıldızlılar, C Ligi’nde grubunu lider bitirdiği için bu sefer gözünü UEFA Uluslar Ligi play-offlarına dikecek, Mart 2024’te oynayacağı play-off maçlarından şans arayacak.

Haberin Devamı

Gruba seribaşı olarak gelen Hırvatistan, Luka Modric ve 2017’den beri takımı çalıştıran Zlatko Dalic önderliğinde ilerliyor. 2018 Dünya Kupası’ndaki ikincilikten sonra istikrar yakalayamadılar ancak her zaman önemli bir rakip konumundalar.

Galler’de 33 yaşındaki yıldız Gareth Bale artık Los Angeles’ta oynuyor ve Avrupa futbolundan uzaklaştı. EURO 2016’daki yarı finalleri ve 2017’den beri milli takım bünyesinde bulunan teknik direktör Rob Page’in istikrarına saygı duymak şart. Galler, EURO 2020’de gruplarda bizi 2-0 yenmişti.

Ermenistan’la 2010 Dünya Kupası elemelerinde karşılaştık ve 2 kez yendik. Henrik Mkhitaryan en büyük yıldızları. Ancak UEFA Uluslar Ligi B Ligi’nde grupta sonuncu olunca İspanyol hoca Joaquin Caparros ile yollar ayrıldı. Letonya ise 11 Ekim 2021’de Stefan Kuntz’u ağlatan ve 1924’ten sonra ilk kez kazandığımız maçtaki rakibimizdi. Kuntz’un şu anda en iyi tanıdığı rakibimiz olarak gösterilebilir. 

Haberin Devamı

Büyükekşi: Başaracak gücümüz var

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Diğer gruplara baktığımızda daha avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah sonu güzel olsun. Hedef 24 takım arasında yer almak. Bunu da başaracak gücümüz var. Geçmişte bu başarıyı gösterdik, şimdi de tekrarlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Birlik, beraberlik çağrısı da yapan Büyükekşi, “Avrupa’nın en genç milli takımlardan birine sahibiz. Bunun avantajını kullanmak istiyoruz. Yapmamız gereken şey birlik ve beraberlik içinde olmak. Vazgeçmeyeceğiz, hepimiz aynı gemideyiz. İstikrarlı olursak, Türk Milli Takımı’nın başaramayacağı şey yok. Geçmişe bakmak yerine ileriye bakıyoruz. Hocamızın da Alman Ümit Milli Takımı’nda önemli başarıları var. Gençlere yönelik onun tecrübelerinden daha fazla yararlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Finaller, 14 Haziran 2024’te başlayacak

Haberin Devamı

EURO 2024, Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve 14 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. Almanya’da 10 farklı şehirde oynanacak karşılaşmalarda 24 takım yer alacak. Final, Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Turnuvada ev sahipliği yapacak diğer şehirler de şöyle: Münih, Frankfurt, Dortmund, Düsseldorf, Leipzig, Hamburg, Stuttgart, Köln ve Gelsenkirchen.

‘Ayağa kalkmayı biliyoruz’

Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Almanya’nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024’te mutlaka yer almak istediklerini aktardı.
Kurayı değerlendiren Altıntop, “2006’da Almanya’daki Dünya Kupası’na katılamamıştık. Kuradan sonra psikolojik bir üstünlüğümüz var. Umarım istediğimiz sonucu alırız. Türkiye bir futbol ülkesi. O güçle, o tutkuyla, o sevgiyle umuyorum milli takımı oraya ulaştırırız. Uluslar Ligi’nde hedef liderlikti ve başardık. Son iki maç üzücü ve şaşırtıcıydı. Tarihimizde maalesef böyle maçlar, böyle anılar olmuştur. Ancak biz ayağa kalkmayı biliyoruz, gücümüzü biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hayalim Almanya’ya gitmek’

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, ülkesi Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 finallerinde yer almanın hayallerini kurduğunu ifade etti. Kuradan memnun olduklarının altını çizen Kuntz, “Benim iki hayalim vardı, birincisi milli takım görevinde Türkiye’de çalışmak. İkincisi de Türkiye ile birlikte Almanya’da turnuvaya katılabilmek. İkincisini de başaracağımıza inanıyorum” dedi.

İŞTE GRUPLAR...

A Grubu: İspanya, İskoçya, Norveç, Gürcistan, Güney Kıbrıs
B Grubu: Hollanda, Fransa, İrlanda Cumhuriyeti, Yunanistan, Cebelitarık
C Grubu: İtalya, İngiltere, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Malta,
D Grubu: Hırvatistan, Galler, Ermenistan, TÜRKİYE, Letonya
E Grubu: Polonya, Çekya, Arnavutluk, Faroe Adaları, Moldova
F Grubu: Belçika, Avusturya, İsveç, Azerbaycan, Estonya
G Grubu: Macaristan, Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan, Litvenya,
H Grubu: Danimarka, Finlandiya, Slovenya, Kazakistan, Kuzey İrlanda, San Marino
I Grubu: İsviçre, İsrail, Romanya, Kosova, Belarus, Andorra
J Grubu: Portekiz, Bosna Hersek, İzlanda, Lüksemburg, Slovakya, Lihtenştayn

Yazarlar