Beşiktaş Acun Ilıcalı resmen açıkladı! 'Çılgınca bir teklif aldım'

Acun Ilıcalı resmen açıkladı! 'Çılgınca bir teklif aldım'

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Championship ekibi Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı, Ada basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hull City'nin gelecek sezonuyla ilgili planlarını aktaran Ilıcalı aldığı teklifi duyrudu. Öte yandan ünlü iş insanından, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan bir derbiye dair yıllar sonra bir itiraf geldi. İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamalarından satır başları...

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

Hull City'i satın alan ve takımın başına Shota Arveladze'yi getiren Acun Ilıcalı, Championship ekibi ve geçmişe dair açıklamalar yaptı. Ünlü iş insanı, İngiliz basınına yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte Acun Ilıcalı'nın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

"Bu yıl hedefimiz Championship'te kalmak. Allah'a şükür ki bu hedefin 1-2 adım ötesindeyiz. Bu kulübü satın alırken küme düşme hattından yalnızca 4 puan uzaktaydık. Büyük bir tehlike vardı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç - Türkiye'de çok tanınır, ülkenin en zengin ailelerinden birinin üyesidir - bana sordu. Kulüp küme düşerse bu kadar vereceğin paraya değecek mi? Değmeyecek. Peki takım yine küme düşerse ne yapacaksın? Bunu hiçbir zaman düşünmedim dedim. Ben tüm hayatımda pozitiftim, başarım bu pozitiflikten geliyor. Ben hep yukarıya bakarım. Bu ay bence çok şanslıyız."

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

"GELECEK YIL BİZİM YILIMIZ OLACAK"

"Kadromuz League One kadrosu. Bence çocuklar her maç savaşarak, her şeylerini vererek kümede kalacaklar. Gelecek yıl bizim yılımız olacak. Büyük değişiklikler yapacağız. Bazı şeylerin sözünü veremeyiz. Transferleri yapacağız ama garanti yok. Örneğin, Paris Saint-Germain tüm dünyayı satın aldı ama Şampiyonlar Ligi'nde istediği başarıyı elde edemedi. Tüm düşüncemiz, ilk 6'ya girmek üzerine olacak ve umuyorum ki başarılı olacağız."

Haberin Devamı

"HARCAMA SINIRIMIZ VAR"

"Bir ülkeden ağırlıklı olarak transfer yapmak iyi bir model belki de. Premier Lig'e daha uygun bir rol. 500 milyon poundunuz varsa, o ülkenin 4-5 yıldızını alabilirsiniz. Bence biz henüz o seviyede değiliz. Finansal olarak iyiyiz ama harcayacağımız para sınırı var. Biz de doğru oyuncular için harcayacağız. Takımımızın istediğimiz kadar gol atamadığını görüyoruz. Yukarıdaki takımlar kadar gol atamamışız."

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

"BENCE LİGİN EN İYİSİ"

"Hücumda Potter var. Bence Championship'in en iyi oyuncularından bir tanesi. Orada Potter var ama geri kalanında keskin bir kalite eksikliği var. Lego gibi düşünün. Orada birbirine uyan parçaları dünyanın her yerinden bulacağız. Türkiye'nin büyük kulüpleriyle iyi ilişkilerim var ama bence sadece bu yöne bakarsam dünyadaki diğer fırsatları kaçırabilirim."

"BAŞARI INANIRSAK GELİR"

"Bence başarı tüm kalbiyle oynayan oyuncular sayesinde gelir. Keane - Lewis Potter, tüm kalbiyle oynayan ve enerjisiyle oynuyor. Gelecek yıl için onunla konuşacağım. Aslında, ara transferde Potter için çılgınca bir teklif almıştım ama reddettim. Championship'te kalmamızın mimarlarından biridir. Gelecek sezon, benim hedefim onu yine tutmak. Onu da dinleyeceğim. Tüm kariyerim boyunca, istemediği işi kimseye yaptırmadım. Benim için doğru yol 'Sözleşmen var, kalacaksın, yapacaksın' şeklinde olmadı. Ben ona bir teklif yapmak ve takımda tutmak."

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

"HÜCUM FUTBOLUNU SEVERİM"

"Ben hücum futbolu oynayan takımları severim. Bu yüzden Şota Arveladze'yi buraya getirdim. Onun da futbol felsefesinde hücum vardı. Onunla birlikte hücumcu bir takım kuracağız. Tecrübeli ve genç oyuncuların karmasını yapacağız. 8 transfer yapacağız. Geniş bir kadro olacak. Son dönemde çok fazla transfer yapılmadığı için akademi oyuncular fazlaca şans bulmuşlar. Gelecek sezon da bunu yapacak mısınız derseniz bu kolay değil. Çünkü Premier Lig'e çıkmak istiyoruz. Bu yüzden iyi bilinen, kariyerli, tecrübeli oyuncuları transfer etmeliyiz."

"İSTİKRARSIZ FORVET OLMAYACAK"

Haberin Devamı

"Bir forvet alacağız. İstikrarsız bir forvet olmayacak. Bir yıl iyi, bir yıl kötü, bir yıl iyi, bir yıl kötü bir forvet olmayacak. Genç olmayacak. 20-24 yaş arası biri olmayacak. 3-4 yıllık bir kariyere kesin olarak güvenemem. 28-30 yaş arası olacak. Gol yetenekleri çok iyi olacak. Ayrıca, orta saha oyuncuları olacak."

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

"8-10 OYUNCU ALACAĞIZ"

"Sözleşmesi biten 8 oyuncuyu bırakmayacağız, bazılarını tutacağız belki de. Bu yaz 8-10 oyuncu alacağız. Bazıları başarıya aç, bazıları tecrübeli, bazıları genç olacak. 8-10 oyuncuya ihtiyacımız var bence."

"TÜRKİYE'NİN SIR BANKASI GİBİ OLDUM"

"Ben medya sektöründen geliyorum. Muhabir olarak başladım. Popüler insanlarla bağlantılar kurmaya başladım. Her zaman güvenilir biriydim. Güvenilir olduğum zaman bana sırlar vermeye başladılar. Daha fazla güvenilir olunca daha fazla sır vermeye başladılar. Türkiye'nin sır bankası gibi biri oldum. Bazı örnekleri anlatsam 'Başka bir gezegenden mi geliyorsun?' dersiniz. Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım ama Beşiktaş muhabiriydim ve Beşiktaş'ın önemli oyuncularıyla yakın ilişkim vardı. Oyunculardan biri Daniel Amokachi'ydi. Everton'dan gelmişti ve sadece benimle konuşuyordu. Başka hiç kimseye konuşmuyordu. Güçlü bir ilişkimiz vardı. Teknik direktör bile bazen beni arayıp 'Amokachi nerede?' diye sorardı."

Haberin Devamı

"NUMARASI SADECE BENDE VARDI"

"Bir gün Nijerya Milli Takımı'na gitti ve geri gelmedi. Teknik direktör beni aradı, 'Nerede?' dedi. O zamanlar cep telefonları yoktu, sabit hatlar vardı. Amokachi'nin numarası sadece bende vardı. Aradım, 'Perşembe günü geleceğim' dedi. Pazar günü ise Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile derbi maçı vardı. Cuma günü tekrar aradım, 'Neredesin kardeşim?' dedim. 'Cumartesi geleceğim' dedi. Sonra dönüp teknik direktöre söyledim. Maç günü, pazar günü geldi. Saat 12 gibiydi, öğlen. Bana dedi ki 'Ben İngiltere'deyim, uçağı kaçırdım', ben de 'Bugün derbi günü kardeşim' dedim. Düşünmeye başladım, Fenerbahçe taraftarıyım. İngiltere'deyim."

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

"HALİMİ ANLAYACAK KİMSE YOKTU"

"Beşiktaş'a dersem ki Amokachi şu an bu havaaalanında, numarası bu, özel jet gönderirler. Onlara söylemezsem Amokachi derbide oynayamaz. 1.5 saat düşündüm. 'Acun paranı Beşiktaş'tan kazanıyorsun. Bu senin için iyi olmaz. Muhabiri olduğun takıma zarar veremezsin. Uyar onları' dedim. Beşiktaş Asbaşkanı Aydın Ayaydın'ı aradım. Amokachi'nin numarası bu, özel jet gönderirseniz alırsınız dedim. Gönderdiler ve maça 2 saat kala getirdiler. İnanılmazdı. Polis arabasıyla havalimanından stadyuma yetişebildi. Derbinin 20. dakikasında Fenerbahçe'ye gol attı Amokachi. Tribündeydim. Halimi anlayacak da kimse yoktu."

Acun Ilıcalı resmen açıkladı Çılgınca bir teklif aldım

ACUN, 500 HULL CİTY TARAFTARINI TATİLE GÖTÜRECEK
Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, 500 Hull City taraftarını bu yaz Türkiye'de yaz tatiline götürecek. Hull Live'nin haberine göre, kulübün sahibi Acun Ilıcalı Hull City taraftarlarından oluşan 500 kişilik bir grubu Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde ağırlayacak. Tatilin tüm masrafları ödendi ve etkinliğe Acun Ilıcalı ev sahipliği yapacak. Bu tatil gezisinin detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Hull City taraftarları Acun Ilıcalı'nın bu organizasyonu karşısında sosyal medyada "Dünyanın en iyi başkanına sahibiz. Harika bir jest." şeklinde olumlu tepkiler gösterdi.

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Chelsea zaferi