Fenerbahçe Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City Fenerbahçeli yıldızla kesin olarak anlaştı! 'Ayrılmak istiyor'

Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City Fenerbahçeli yıldızla kesin olarak anlaştı! 'Ayrılmak istiyor'

07.06.2022 - 12:19 | Son Güncellenme:

Teknik direktörlük görevine Jorge Jesus'u getiren Fenerbahçe yeni sezon öncesi çalışmalarına hız verdi. Mevcut kadrodan 4-5 ismin ayrılması bekleniyor. Acun Ilcaılı'nın takımı Hull City, sarı-lacivertli yıldız ile kesin olarak anlaştı. Öte yandan Fenerbahçe'nin yerli kaleci transferi, Mesut Özil ve Arda Güler ile ilgili son durumunu Senad Ok canlı yayında aktardı.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe teknik direktörlük görevine Jorge Jesus'u getirdi. Mevcut kadro ile ilgili kararlar merak edilirken Milliyet Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer'den Nergis Aşkın'a önemli transfer bilgilerini aktardı. Sarı-lacivertli yıldızın anlaştığı kulübü açıklayan Ok, son kararın kulüpte olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

HOCA KENDİ KÜLTÜRÜ İÇİNDE BAŞARILI OLDU
Buraya çok önemli isimler geldi. Portekiz'i Benfica'yı çok iyi bilmek lazım. Uluslararası, tarihiyle büyük bir kulüp. Futbolu bilen ve taraftar çoşkusunun olduğu bir kulüp. Fenerbahçe ile çok benzeşiyor. Brezilya'da Flemengo'yu çalıştırdı ve Libertadores'i kazandı. Bunlar kolay başarılar zannediliyor ama öyle değil. Kendi kültürü içinde başarılı olmuş bir teknik adam.

JESUS MENATAL OLARAK OYUNCULARA DOKUNMAK İSTİYOR
Tek dezavantajı ilk kez kendi kültürü dışında büyük bir kulüple çalışacak. Burası hiçbir yere benzemiyor. Jesus'un basın toplantısındaki söylemleri bu süreci kolay atlatacağını düşündürüyor. Fenerbahçe şampiyon olmak istiyor. Jesus da bunu anlaşmış gözüküyor. Şu sistemle, şöyle şampiyon olayım değil olay. Başarılı olacağını düşünüyorum, umarım yanılmam.

Haberin Devamı

Mental olarak oyunculara dokunmak istiyor. Jesus'un 'Winner' denilen bir karakteri var. Kupaya, şampiyonluğa odaklanıyor. Benfica, Lizbon, Flemengo şampiyonluğa oynar. Ana hedef bu. Osayi sağ mı oynar, forvet durumu yan unsurlar. Fenerbahçe uzun zamandır şampiyon olamadı. Bunları oyunculara aşılamak lazım. Samandıra'dan stada, takım otobüsünden maça gidene kadar Jesus uyaranların olmasını istiyor. Bu saatten sonra Fenerbahçe işi ehline temsil etti.

Acun Ilıcalının takımı Hull City Fenerbahçeli yıldızla kesin olarak anlaştı Ayrılmak istiyor

JESUS FENERBAHÇE'NİN ÖNCELİĞİNİ ANLADI
Keşke sayın Ali Koç bu tip büyük bir hocaya daha önce gitseydi. Ali Koç, "Türkiye'ye büyük hocalara kolay kolay gelmek istemiyor" demişti. Getirdin işte. Hayatta öncelik sırası var. Öncelik sıranı kaybettiğin zaman olmuyor. Pereira daha önce tazminat aldı bu kulüpten. Tekrar geldi buraya, "biz şampiyon olalım, daha sonra derine ineriz" olmalıydı ama anlamadı. Jesus Fenerbahçe'nin önceliğini anladı. Sezon başı kampına transferlerin yetişmesini istiyor.

KİM MİN JAE'İN AYRILIĞI YÜKSEK İHTİMAL
Kim-Min Jae'de bir satın alma opsiyonu var 20 milyon euro. Kim ben gitmek istiyorum dediğinde para da geliyorsa yapacak bir şey yok. Kim Min Jae tam bonservis bedeli tam karşılanmaması halinde ayrılmak isterse kulüp için sorun olabilir, oyuncu gitmezse bu sefer kendini veremeyebilir. Gitme ihtimali daha yüksek. Kim giderse Fenerbahçe iyi bir gelir elde edecek. Stoper olduğu için Serdar, Tisserand, Caulker dönecek. Onun seviyesinde olmasa da hali hazırda futbolcular var. Satış olursa menajeri oradan pay alıyor ama teyit edemedim.

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL GİTMEK İSTEMİYOR
Jesus, Mesut Özil konusu yönetime bıraktı. Ben gelmeden önce yönetim karar almış ben bunu devam ettireceğim. Fenerbahçe'nin Mesut ile devam etme kararı verilmesini zor görüyorum. Mesut Jesus le sorun yaşar mı? Şampiyonluk yolunda en az sıkıntı yaşamak istersin. Başkan Ali Koç bunları da düşünüyor. Mesut kararlı, gitmek istemiyor. Ben olsam Mesut'tan yararlanırım. Düzenini buraya kurmuş, çocuğunu büyütmek istiyor. Bunun Fenerbahçe'ye zara vermemesi gerekiyor, 3 maç kazandırsa 9 puan. Doğru iletişim ile Mesut'un anlatması lazım. Oyunun kitlendiği noktalar olacak. Dakika 80, oyunu kim açacak?

Acun Ilıcalının takımı Hull City Fenerbahçeli yıldızla kesin olarak anlaştı Ayrılmak istiyor

OZAN TUFAN VE HULL CİTY KESİN OLARAK ANLAŞTI
Hull City iddiaları bulunan Ozan Tufan ile ilgili olarak Ok şu ifadeleri kullandı: Hull City ile görüşmesi doğru. Beklediğim bir durum. Daha öncesinde görüşmeler vardı. Ozan'ın Premier Lig'de oynadı. Watford'da Ozan antrenman temposunu kaldıramadı. Orada işlerin nasıl yürüdüğünü gördü, öğrendi. Ozan Fenerbahçe'den ayrılmak istiyor. Olmadı, son kadro dışı kalma sebebini anlamadı. Ozan'ın bir kırgınlığı var. Prensipte anlaşma yapıldı. Ozan ve Hull City kesin anlaştı. Artık tüm karar Fenerbahçe'de. Hayırlı olsun diyelim. Buradan dönmesi beklenmiyor.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL GÖRÜŞMESİNDE TIKANIKLIK OLDU
Henrique ile Fenerbahçe ilgileniyor. Jesus özellikle istiyor. Hocanın da ayın 19'una kadar bu işin bitmesini istiyor. Mutlaka görüşmeler başlamıştır. Henrique, Carlos Vinicius, bir tane kaleci, sol bek alınacak. Kaleci yerli olarak düşünülüyor. Yerli işini yönetim çözecek. Ertuğrul ile ilgili bir süreç vardı ama tıkanıklık oldu. Bu transferler bize savunma ve orta sahadan memnun, Jesus ileriyi daha etkili hale getirmek istiyor.

Haberin Devamı

JESUS'UN YARDIMCISI AURELIO
Aurelio ile ilgili haberler için Senad Ok, 'Hoca Portekizce biliyor. Diğer dillere hakim değil. Zico varken takımın yarısı Brezilyalıydı. Türk oyuncular bile Portekizce anlıyordu. Orada bir kimya yakalandı. Aurelio ve Jesus daha önceden tanışıyor. Doğru isim gibi duruyor. Jesus'un onayıyla bu iş olacak gibi duruyor. Saha içinde tercümanın anlatmasıyla Aurelio'nun anlatması farklı tabi ki" ifadelerini kullandı.

SÖRLOTH OLMADI
Sörloth ile görüşüldü. Başkan yazılan isimler doğru değil dendi. Bunu transfer olmadı diyerek yorumlayabiliriz.

Acun Ilıcalının takımı Hull City Fenerbahçeli yıldızla kesin olarak anlaştı Ayrılmak istiyor

BU SONRAKİ SEZON ARDA'YA CİDDİ TEKLİF GELEBİLİR
Fenerbahçe Arda'yı tutarak önemli bir iş yaptı. Arda tipinde bir oyuncunun sözleşme imzalaması çok önemli. Arda'nın Fenerbahçe'ye baktığı açı da önemli, imzalamayabilirdi. Maç başı 30 dakikaya gelen bir ortalaması var. PSG var mı yok mu bilmiyorum. Çok net bildiğim konu Avrupa'nın önemli kulüplerinin Arda'yı istediği. Ben Dortmund'un ilgisini doğrulattım. Dünyanın büyük kulüplerinin takibinde. Bu sezondan sonra Arda'ya ciddi teklif gelebilir.

4-5 OYUNCU AYRILABİLİR
Samatta, Caulker, Lemos, Meyer gelecek. Bu oyuncular kiralık. Samatta'yı çok fazla düşünmediğini söyleyebilirim. Rossi ve Kim'in durumu çok önemli. Önemli 4-5 oyuncunun ayrılma ihtimali var. Rossi ve Kim kendileri gitmek isterse olur. Yabancı kontenjanı da önemli. Gustavo'nun yerine hoca transfer istedi. Jeus gelecek, Samandıra ve Topuk Yaylası sonrası daha net manzara ortaya çıkacak. Rossi'yi İspanya ve İtalya'dan çok net talipleri var. Aynı şekilde Crespo'nun. Rossi piyasası olan bir oyuncu.