Futbol Alan savunması bitirdi

Alan savunması bitirdi

08.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezon başından bu yana yeni bir düzen kurmaya çalışan Vitor Pereira, duran toplarda randıman sağlayamadı. Sarı-lacivertliler bütün kayıplarını, alan savunmasındaki hatalar nedeniyle yaşadı.

Alan savunması bitirdi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de sistemi neredeyse silbaştan değiştiren Vitor Pereira, bir tek duran toplara çözüm bulamadı. Hem lig hem de Avrupa’da yaşanan kayıplarda, korner ve serbest vuruşlarda gelen hatalar pahalıya patladı.

Oyuncularının alan savunması uygulamasını isteyen Portekizli teknik adam, adam paylaşımında belli bir seviye tutturamadı. Özellikle arka direklere açılan ortalara çare bulunamadı.

Özellikle Beşiktaş derbisinde Simon Kjaer’in hataları 3-2’lik mağlubiyete zemin hazırladı. Molde’ye karşı alınan 3-1’lik yenilgide de Kadlec’in yanlış yer tutması gündeme geldi. Ancak esas kırılma noktası Galatasaray derbisinde yaşandı. Baştan sona üstün oynayan sarı-lacivertliler, Souza ve Ba gibi boy ortalaması 1.90’a yakın isimlerin arasından Olcan’ın kafa golüyle yıkıldı. Kornerde yine alan paylaşımının yapılamaması maç sonunda Pereira’yı da çıldırttı.

Haberin Devamı

İskoçya’da Celtic deplasmanında da gelen 2 golün de arka direkte olması aynı sorunu gösterdi. Son olarak Gaziantepspor deplasmanında Kjaer-Alves ikilisinin anlaşmazlığı Volkan’ın hatasına sebebiyet verdi, Camara da arka direkte Souza’nın yanında golü attı.

Duran toplara çare bulamayan Fenerbahçe’de bütün puan kayıplarının buradan gelmesi dikkat çekti.

Olumlu reaksiyon

Gaziantepspor deplasmanında liderlik koltuğundan inen Fenerbahçe, buna rağmen iyi görüntü verdi. Hasan Ali Kaldırım’ın 31. dakikada kırmızı kart görmesi nedeniyle 60 dakika 10 kişi oynayan sarı-lacivertliler, başarılı reaksiyon gösterdi. Vitor Pereira’nın sisteminde kurmak istediği ‘yenilmez’ takım görüntüsü de sergilenmiş oldu. Ligde 8 maçtır kaybetmeyen sarı-lacivertliler, 5 galibiyet 3 beraberlik aldı.

6’sı duran toplardan

Fenerbahçe’nin bu sezon ligde yediği 11 golün 6’sı duran toplardan geldi. 6 golün 3’ü Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde yendi.