Beşiktaş Ali Gültiken, Fernando Santos'a patladı! 'Mayın tarlası olarak görüyor'

Ali Gültiken, Fernando Santos'a patladı! 'Mayın tarlası olarak görüyor'

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Başakşehir deplasmanından 1 puanla ayrıldığı maçın ardından spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu. Siyah-beyazlıların efsanelerinden Ali Gültiken'in yorumları dikkat çekti.

Ali Gültiken, Fernando Santosa patladı Mayın tarlası olarak görüyor

Süper Lig'in 31'inci haftasında Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 1-1'lik beraberlikle tamamlandı. Süper Lig'deki galibiyet hasreti 4 maça çıkan Beşiktaş'ın oyun yapısını spor yorumcuları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un oyun yapısını eleştiren Ali Gültiken, "Çok bir şey gördüğümüzü söyleyemeyiz futbol adına. Beşiktaş'ın skor avantajı yakalamasına rağmen, 5 tane çok önemli hücumcu olmasına rağmen, rakip sahaya geçmemesini anlamak, ifade etmek hakikaten çok zor! Herhalde Santos, rakip yarı sahaları mayın tarlası olarak görüyor" dedi.

Fernando Santos'un felsefesine dikkat çeken Ali Gültiken, "Beşiktaş, bu kadar rakip sahaya girmekten imtina eder mi, bu kadar mahkum oynar mı? Ben bunları bir yere koyamıyorum. Bu felsefeyle Beşiktaş'ı oynatmaya çalışan teknik adamla ilgili neler söylememiz gerektiği konusunda şaşkınım" ifadelerini kullandı.

Fernando Santos'a yönelik eleştirilerini sürdüren Ali Gültiken, "Beşiktaş'ın bu oyunu taşıması mümkün değil. Bu maçın özeti; Santos, elindeki maçı, iki puanı rakibe verdi. Bu oyun, başka bir tarifi yaptıramıyor. Beşiktaş, rakip yarı sahaya gitmemek için bu kadar çaba sarf eder mi" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Fernando Santos ile zaman kaybetmemesi gereketiğini belirten Ali Gültiken, "Maç rakip kalede oynanarak kazanılır. Bunu biliyorsun ama oyun felsefen bunun tam tersini yapıyor. Beşiktaş taraftarı bu kötü oyunu izlemek zorunda değil. Bu kadar zaman kaybetmeye gerek yok" yorumunda bulundu.

Serdar Topraktepe örneğini veren Ali Gültiken, "Bunun yapamadığının 20 mislini yapabilecek bu ülkede bir ton teknik adam var. Bunlardan bir tanesini hatta yaptıklarının 3'te 1'ini yapsa görevden alınmıştı çoktan. Serdar Topraktepe geldiğinde bunun yaptığının 20 mislini yaptı. Devre arasında iyi transferler yapıldı bu takıma. Bu kadroda eksik var, oyuncu problemi var diyemez. İş dönüp dolaşıp yine teknik adam geliyor. Bu sistem oyuncuların karakterlerine ters. Bu oyuncular, oynayan oyuncular" açıklamasını yaptı.

Milli ara dönüşlerine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Milli takım dönüşleri hiçbir zaman kolay değildir. Bu maçta da iki takım adına da gördük bunu" dedi.

Siyah-beyazlıların oyun yapısının değişmediğine vurguda bulunan Mehmet Özdilek, "Beşiktaş önceki haftalarda oluşturduğu planından vazgeçmedi. İkinci bölgede bekleyip hızlı çıkmaya çalıştı ama onu da yapamadı. Colley bu sezonki 6. golünü attı aslında bu bize birçok şeyi gösteriyor. Bu konuyu oldukça irdelemek lazım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Orta saha kurgusunu değerlendiren Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ı çok fazla yorumlamak istemiyorum. Çok fazla sakat var eksik var ama maça çıkan orta saha Gedson, Muçi ve Rashica bu üçlüden ne bekleyebilirsin ki. Aboubakar o kadar uzun süre sonra geri döndü ki takım Aboubakar ile oynamayı unutmuş. Aboubakar da hem fiziksel hem de zihinsel bazı şeyleri kaybetmiş" yorumunda bulundu.

Beşiktaş'taki hücumcuların etkisizliğine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Öndeki 4 oyuncu toplamda sadece 4 veya 5 kez ceza sahasına girmiş. Bu nasıl bir oyun oynandığını gösteriyor. Çok pas hatası yapan, bağlantıları koruyamayan bir Beşiktaş vardı. Skoru ne kadar güzel korursanız koruyun bir duran top oldu ve golü gördü kalesinde. Oyun anlamında sezon başından beri devam eden istikrarsızlık devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın oyun ve temposunu yorumlayan Ogün Temizkanoğlu, "Büyük takımsan eğer önlem almazsın, önlem aldırırsın. Özellikle ikinci yarıda Beşiktaş'ın oynadığı oyun ve tempo hiç kendisine yakışan bir oyun değildi" dedi.

Beşiktaşlı futbolcuların tavrına dikkat çeken Ogün Temizkanoğlu, "1-0 öndeyken bile topa sahip olamıyorsanız ciddi bir sorun vardır demektir. Beşiktaşlı oyuncuların hepsinde sanki, 'Maç bitsede gitsek havası var" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın gelecek sezon zor bir süreçten geçeceğini vurgulayan Ogün Temizkanoğlu, "Beşiktaş'ı gelecek sezon için çok zorlu bir süreç bekliyor. Hem hoca hem de kadro olarak. Beşiktaş sanki milli arada hiçbir şey yapmamış gibi duruyor" yorumunda bulundu.

Semih Kılıçsoy'un sol kanatta tercih edilmesini değerlendiren Ogün Temizkanoğlu, "Bu kadar formsuz bir Aboubakar varken Semih'in 90 dakika sol kenarda durmasını ben anlamdıramıyorum" diye konuştu.

Beşiktaş'ın oyununu kabullenemediğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Bir söz vardı, 'Ben bu oyunu seviyorum.' diye. Ben bugün oynanan oyunu hiç sevmedim. Ben Beşiktaş'ın bu şekilde oynamasını kabullenemiyorum. Normalde önde basan, sürekli pozisyonlara giren Beşiktaş gitmiş yerine bir Anadolu kulübü gelmiş" dedi.

Haberin Devamı

Oyun yapısı nedeniyle hücum hattının performansının etkisiz kaldığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Beşiktaşlı oyuncular topun peşinden koşmaz. Böyle bir oyun olmaz. Semih Kılıçsoy 90 dakika boyunca 10 pas yapmış. 70. dakikada oyundan çıkan Vincent Aboubakar ise 7 pas. 10 dakikada 1 pas ediyor. Sen bu oyunculardan nasıl gol bekliyorsun" ifadelerini kullandı.

Çok kötü bir maç izlediğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Maç boyu beklerden bir katkı yok, orta saha hiçbir şey yapmıyor. Sen nasıl gol atmayı düşünüyorsun. 2 tarafıda beğenmedim. Çok ama çok kötü bir maç izledik" diye konuştu.