Fenerbahçe Ali Koç özel uçak gönderdi! İsmail Kartal, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi

Ali Koç özel uçak gönderdi! İsmail Kartal, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi

28.06.2023 - 18:58 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi başlıyor. Sarı-lacivertlilerde yeni teknik direktörlük görevi için anlaşma sağlanan İsmail Kartal, Ali Koç'un özel uçağıyla İstanbul'a geldi.

Ali Koç özel uçak gönderdi İsmail Kartal, Fenerbahçe için İstanbula geldi

Fenerbahçe'de Jorge Jesus döneminin sona ermesinin ardından uzun süredir devam eden teknik direktör arayışları son buldu. Sarı-lacivertlilerde Başkan Ali Koç'un 'Camiayı bilen teknik direktör' sözlerinin üzerine gözlerin çevrildiği İsmail Kartal, İstanbul'a geldi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da bulunan ve hac ibadetini yerine getiren İsmail Kartal'ın perşembe günü dönmesi beklenirken, Başkan Ali Koç'un devreye girdiği ortaya çıktı. İsmail Kartal'ın Ali Koç'un özel uçağıyla İstanbul'a geldiği öğrenildi.

2021-2022 SEZONUNDA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

2021-22 sezonunda devre arasından sonra takımın başına geçen ve özellikle sezonun son kısmında 14 maçlık yenilmezlik serisiyle dikkat çeken Kartal, taraftarların da övgüsünü kazanmıştı. Sarı-lacivertli kulüpte teknik adam olarak üçüncü dönemine hazırlanan 62 yaşındaki çalıştırıcı, daha önce 2014-15 ve 2021-22 sezonlarında görev yaptı.

Ali Koç özel uçak gönderdi İsmail Kartal, Fenerbahçe için İstanbula geldi

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başında 67 maçta 42 galibiyet, 15 beraberlik ve 10 yenilgi aldı, 2014’te Süper Kupa’yı kazandı. Kartal, sarı-lacivertli takımda 2.10’luk puan ortalaması yakaladı, 133 gol atıp, 64 gol yedi.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: TERCİHİMİZ TÜRK HOCA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda Teknik Direktör tercihine dair konuşmuştu. Ali Koç açıklamasında, "Türkiye ligini bilen, burada yıllarca hocalık yapmış ve bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Camiayı bilen, hizmet etmiş, anlayan, o ruhu aşılayan 2 Türk hoca çıkıyor. Bu önümüzdeki sene tercihimiz Türk hoca yönünde olacak" ifadelerini kullanmıştı.

İSMAİL KARTAL BİR İLKİ YAŞAYACAK

Teknik direktör belirsizliğini artık bitirmeye yakın olan Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ı da farklı bir heyecan bekliyor. Üçüncü kez sarı-lacivertli takımın başına geçecek olan deneyimli çalıştırıcı, ilk defa ise kendi planlamasıyla sezonu açacak.

Daha önce 2014-2015 sezonunda Ersun Yanal’ın ani vedası sonrası görevi devralan, 2021-22 sezonunda da Vitor Pereira’nın gitmesinin ardından sezon ortasında takımın başına geçen İsmail Kartal, şimdi farklı bir durum yaşıyor.

Fenerbahçe’de çalıştığı iki dönemde de transfer şansı bulamayan 62 yaşındaki antrenör, şimdi ise eksik gördüğü yerlere takviye yapabilecek.

Hatta şu anda kadroya Edin Dzeko gibi üst seviye bir yıldızın eklenmesi de ciddi bir avantaj olacak. Dzeko gibi tecrübeli bir yıldızla çalışacak İsmail Kartal, aynı zamanda ilk defa takımla kamp yapacak. Önceki görevlerinde takımlarıyla sadece devre arası kampı gerçekleştiren ama sezon başı yaz kampı geçiremeyen başarılı teknik adam, bu sefer ise ilk günden itibaren mesaisine başlayacak.

Haberin Devamı