Fenerbahçe Altay Bayındır Manchester United'a imza atmak için İngiltere'ye gitti! Başkan Ali Koç uğurladı

Altay Bayındır Manchester United'a imza atmak için İngiltere'ye gitti! Başkan Ali Koç uğurladı

25.08.2023 - 12:28 | Son Güncellenme:

Hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de başarı hedefleyen Fenerbahçe'de Altay Bayındır dün Kadıköy'de taraftara resmen veda etmişti. Milli kaleci İngiltere'ye uçarken, Başkan Ali Koç genç eldiveni uğurlamak için havalimanına gitti.

Altay Bayındır Manchester Uniteda imza atmak için İngiltereye gitti Başkan Ali Koç uğurladı

UEFA Konferans Ligi'nde Twente'yi 5-1 mağlup eden Fenerbahçe'de Altay Bayındır Kadıköy'de son kez taraftarının önüne çıktı. Manchester United ile anlaşan Altay ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken başkan Ali Koç havalimanına gitti.

Haberin Devamı

TARAFTARA VEDA ETTİ
Fenerbahçe’nin milli kalecisi Altay Bayındır, Twente maçı öncesi sahaya çıkarak, sarı-lacivertli taraftara veda etti. Müsabaka öncesi yapılan anons ile sahanın ortasına gelen Altay Bayındır, sarı-lacivertli taraftarların tezahüratları eşliğinde veda etti. Altay Bayındır tribünleri selamlarken, ''Fenerbahçe'nin evladı Altay Bayındır yolun açık olsun, kalplerimiz seninle'' tezahürat yapıldı. Altay'ın hemen ardından da yeni kaleci Dominik Livakovic sahaya çıktı.

KARTAL'DAN ALTAY VE LİVAKOVİC AÇIKLAMASI
İsmail Kartal, müsabaka öncesi taraftara veda eden Altay Bayındır ile taraftarı selamlayan Dominik Livakovic ile ilgili, “Altay, Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun önemli oyuncularından. Süper Lig’de ilk ben oynattım. Fenerbahçe’ye geldi A Milli oldu. Futbolda böyle şeyler oluyor. Verdiği hizmetler sebebiyle Altay’a teşekkür ediyorum. Yeni serüvene başladı bu yolculukta başarılar diliyorum. Orada bizi çok güzel bir şekilde temsil eder. Livakovic ile ilgili böyle durumda uzun zamandır başkanımız yöneticilerimiz uğraşıyordu. İyi kaleci. Kendisiyle tanıştık, memnunum. İnşallah birlikte güzel başarılara imza atarız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ, ALTAY'I UĞURLAMAYA GİTTİ
Manchester United’ın yeni transferi Altay Bayındır, İngiltere’ye gitmek için Atatürk Genel Havacılık Terminali’ne geldi. Başkan Ali Koç, milli eldiveni uğurlamak için havalimanına geldi. İkili uzun süre sohbet ederken, Başkan Ali Koç alandan ayrılırken kapıya kadar Altay'a eşlik etti. Özel uçakla İngiltere'ye giden milli kalecinin, rutin sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Altay Bayındır Manchester Uniteda imza atmak için İngiltereye gitti Başkan Ali Koç uğurladı

6.5 MİLYON EURO VE SATIŞTAN PAY
Sercan Hamzaoğlu'nun haberine göre; Fenerbahçe, Altay Bayındır'ın Manchester United'a transferinden 6.5 milyon euro ve sonraki satıştan pay alacak

145 MAÇA ÇIKTI
Fenerbahçe formasıyla 145 karşılaşmaya çıkan Altay Bayındır kalesinde 162 gol görürken 44 karşılaşmada kalesini gole kapadı.

YERLİ KALECİ EKOLÜ
Fenerbahçe’de 1990-91 sezonu, adını kulüp tarihine yazdıran kaleci Toni Schumamacher’in kulüpteki son dönemiydi. Alman file bekçisinin ardından Sarı-Lacivertliler’de Engin İpekoğlu’yla birlikte yerli kaleci ekolü başladı. Daha sonra Rüştü Reçber ve Volkan Demirel eldivenleri devraldı. Schumacher’in ardından Fenerbahçe’ye gelen ilk yabancı file bekçisi 2003-04’te transfer edilen ama sadece 1 maçta forma giyip gönderilen Robert Enke oldu.

Haberin Devamı

Altay Bayındır Manchester Uniteda imza atmak için İngiltereye gitti Başkan Ali Koç uğurladı

YABANCILAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
Tam 12 sene sonra, 2015-16’da Brezilyalı Fabiano 2 yıllığına Porto’dan kiralandı. 2017-18’de ise Kamerunlu Carlos Kameni geldi ve 2 sezon kaldı. Ancak ne Fabiano ne de Kameni as kaleci olmayı başaramadı. Fenerbahçe’nin Türk kalecileri tercih etmesi, performansları nedeniyle zaman zaman çok eleştirildi. Son olarak 2019’dan beri kaleyi Altay Bayındır korudu. Dominik Livakovic, son 32 senedeki 4. yabancı kaleci konumunda. Üstelik Hırvat yıldız; Enke, Fabiano ve Kameni’nin aksine as file bekçisi olacak.

Yazarlar