Skorer Altın Çocuk

Altın Çocuk

20.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

İtalyan devi, 85.5 milyon euro karşılığında Matthijs De Ligt ile sözleşme imzaladı. Hem en değerli defans oyuncusu listesinde zirveye yükselen yıldız futbolcu hem de 21 yaş altı oyuncular arasında en yüksek bonservisi olan 3. isim konumuna çıktı

Altın Çocuk

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Avrupa futbolunda transfer dönemi hızlı geçmeye devam ediyor. İtalyan devi Juventus, Ajax’ın parlayan yıldızı Matthijs De Ligt’i resmen kadrosuna kattı. 19 yaşındaki stoperin 85.5 milyon euro karşılığında transfer edildiği duyuruldu.

De Ligt, bu anlaşmayla beraber 21 yaş altı oyuncular arasında en değerli 3. isim olmayı başardı. Aynı zamanda şu anda dünya futbolunun en pahalı savunmacısı olarak ilk sıraya çıktı. Bu tarihi transfer büyük yankı uyandırdı.

De Ligt, 85.5 milyon euro transfer bedeliyle, Liverpool’dan 84.7 milyon euroluk Van Dijk, Bayern Münih’in 80 milyon euroluk transferi Lucas Hernandez ve Manchester City’nin 65 milyon euroluk imzası Laporte gibi isimleri geçmeyi bildi.

2019 yılı itibariyle de en değerli 21 yaş altı oyuncular arasında 3. sırada olan genç stoper, 261 milyon euroluk Mbappe ve 120.3 milyon euroluk Jadon Sancho’nun arkasından geldi. İtalyan kulübü de geleceğin en önemli futbolcularından biri olarak gösterilen De Ligt’e unutulmaz bir karşılama hazırladı. İlk olarak Torino’da statta bir tören düzenlendi. Kulüp müzesi, stat ve kulüp mağazasında tur atan De Ligt, daha sonra takımının yaz kampına katıldı. Kulüp tesislerine giden yıldız oyuncuyu girişte küçük çocuklar bekledi. Çocukların alkışları arasında yürüyen 19 yaşındaki futbolcu, daha sonra kulüptekilerle tanıştı. De Ligt’in yeni sezonda 4 numaralı formayı giyeceği duyuruldu.

Haberin Devamı

'Büyük bir adım'

Juventus’un yeni transferi Matthijs De Ligt, imza töreniyle beraber basın mensuplarının önüne çıktı. Kulübün efsane ismi Pavel Nedved’le beraber törene katılan De Ligt, çok mutlu olduğunu belirtip, “Benim için büyük bir adım. Hala genç bir oyuncuyum, hala genç hissediyorum ama burada çok şey öğreneceğim. İlk kez evimden dışarı çıkıyorum. Bana yapılan karşılamadan dolayı çok gururluyum. Umarım bu kulübe karşılığını sahada veririm” dedi.


Juve’nin çok önemli bir kulüp olduğundan bahseden 19 yaşındaki stoper, “Ajax’la Allianz Stadı’na geldiğimde çok etkilenmiştim. Juventus’un mantalitesi kazanmaktır. ve 4 kupayı da kazanmak istiyoruz. Her zaman Juventus’a karşı özel hislerim vardı ve hep Juve taraftarıydım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dev kadro

İtalya’nın güçlü kulübü Juventus, son transfer döneminde gelen isimlerle kadrosunu ciddi anlamda genişletti. Torino ekibi, 29 kişilik kadrosuyla yeni sezon öncesi dikkat çekti. Cristiano Ronaldo’nun öne çıktığı kadroda Buffon, Merih Demiral, De Ligt gibi transferler dikkat çekti.


Her mevkii için en az 4 alternatifi olan Juve, yeni teknik direktörü Sarri ile birlikte şimdiden Şampiyonlar Ligi’nin favorisi olarak gösterildi.