Fenerbahçe SON DAKİKA: Fenerbahçe'de gündem seçim! 'Aziz Yıldırım'ın adaylığı kesin'

SON DAKİKA: Fenerbahçe'de gündem seçim! 'Aziz Yıldırım'ın adaylığı kesin'

11.05.2024 - 10:28 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul öncesi adaylar netlik kazanmaya başlıyor. Sarı-lacivertli camiada gözler Aziz Yıldırım'a çevrilirken eski başkanın yeniden aday olacağı belirtildi.

SON DAKİKA: Fenerbahçede gündem seçim Aziz Yıldırımın adaylığı kesin

Fenerbahçe'de gözler başkanlık seçimine çevrildi. Sarı-lacivertliler, 24 Mayıs'ta yapılması planlanan Olağan Seçimli Genel Kurul'da yeni başkanını seçecek. Fenerbahçe'deki seçim öncesi ilk resmi aday Sadettin Saran olmuştu. Bugün Ali Koç ile Sadettin Saran bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de diğer yandan Aziz Yıldırım'ın da adaylık için hazırlık yaptığı ifade edildi. Milliyet yazarlarından Cemal Ersen, Aziz Yıldırım'n Olağan Seçimli Genel Kurul'da aday olacağını ifade etti.

İşte Cemal Ersen'in 'Camia Aziz Yıldırım'ı çağırıyor mu?' başlıklı yazısı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç adına final sezonuydu. Geçen haziran ayında dört hedef koymuştu, mayıs geldi hepsi tükendi. Görev süresi boyunca tercihleri de teknik direktör seçimleri de camiayı üzdü.

Koç bir daha aday olmayacağını beyan etmişti. Sözünde duracak mı göreceğiz.

Ya Aziz Yıldırım? 3 Temmuz sürecinde kader birliği yaptığı ve çok güvendiği insanlardan biri olan Şekip Mosturoğlu’nun Yüksek Divan başkanlığına seçilmesiyle başlayan süreçte verilen mesaj, anlamlıdır. Camia onu göreve çağırıyor bence. Bir plan varsa, adım adım yürüyor.

Haberin Devamı

24 Mayıs’a sayılı gün kaldı. 2018 yılında başkanlığı devretmiş de olsa, sınırlı sayıdaki dost ortamında Fenerbahçe ile bağını güçlendirerek döneceğini ifade eden Yıldırım’ın adaylığına kesin gözüyle bakıyorum. Ortam ve koşullar onu işaret ediyor.

Bu arada geri dönmesi için en önemli sebep, futbol takımının yıllardır şampiyonluğa hasret kalması kadar, 6 yıl önceki kongrede zedelenen itibarını yine sandıkta geri alma isteği olacaktır kuşkusuz. Tanıyan bilir; Aziz Başkan gönül verdiği renkler için hapis yatmayı göze almışken, şimdi köşesine çekilip olup biteni izleyeceğini düşünmek yanılgı olur.

Lakin Yıldırım adaylığını açıklarsa, o tarihi seçimi niçin kaybettiğini de doğru sorgulamak zorunda. Taraftar ile zayıflayan iletişimini sağlıklı biçimde yeniden kurması üslubuna bağlı. Artı, camia laf değil, icraat istiyor artık.

Zira, geçmişin hatalarından ders çıkarmak erdemdir. Dahası, tamamlanması gereken işlerin neticelendirilmesi adına önemli bir rehberdir.

SON DAKİKA: Fenerbahçede gündem seçim Aziz Yıldırımın adaylığı kesin