Voleybol ÖZEL | Melissa Vargas, Paris Olimpiyatları hedefini açıkladı! 'Bizim rüyamız daha bitmedi'

ÖZEL | Melissa Vargas, Paris Olimpiyatları hedefini açıkladı! 'Bizim rüyamız daha bitmedi'

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nde zirveye çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın yıldızı Melissa Vargas, 2023’teki başarıyı anlatırken, olimpiyatlar için de mesaj gönderdi, "2023’te birçok ilki başardık. Ama bu rüya daha bitmedi, devam etmesi de bizim elimizde" dedi.

ÖZEL | Melissa Vargas, Paris Olimpiyatları hedefini açıkladı Bizim rüyamız daha bitmedi

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nde zirveye çıkan Melissa Vargas, MİLLİYET’in sorularını yanıtladı. A Milli Kadın Takımı ve Fenerbahçe Opet’in yıldız voleybolcusu duygularını anlattı, olimpiyatlar için voleybolseverlere mesaj yolladı.

Haberin Devamı

Böyle bir ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu söyleyen Vargas, “Herkese teşekkür ediyorum. Bizim için en büyük ödül gençlere örnek olabilmek, voleybolseverleri takım arkadaşlarımızla beraber elde ettiğimiz başarılarla gururlandırmak” dedi.

ÖZEL | Melissa Vargas, Paris Olimpiyatları hedefini açıkladı Bizim rüyamız daha bitmedi

"PERFORMANSIMIZ İYİYDİ"

A Milli Kadın Voleybol Takımı adına rüya gibi geçen 2023 yılını da anlattı yıldız sporcu. Vargas bu konu hakkında ise şu ifadeleri kullandı: “Rüya gibi bir yazdı. Gerçekten takım arkadaşlarımla beraber çok güçlü bir performans ortaya koyduk. Birçok ilki başardık, şampiyonluklar yaşadık, hayalimiz olan olimpiyat biletini elde ettik. Ama bu rüya daha bitmedi, devam etmesi de bizim elimizde. Bu rüyanın devamı için elimizden gelen en iyi performansı sergilemeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

"UMARIM GENÇLER VAZGEÇMEZLER"

- Türkiye’de sana büyük bir ilgi var. Sen de hem milli takımdaki hem de Fenerbahçe Opet’teki performansınla buna cevap veriyorsun. Saha dışındaki ilgi için neler söylersin?

"Saha dışındaki ilgi çok yoğun. Dünyadaki birçok ülkeye göre burada herkes sizi tanıyor, sarılmak istiyorlar, fotoğraf çektirmek istiyorlar. Başka takımlardan olsa da birçok sporsever ilgi ve sevgisini gösteriyor. Yoğun ilgi nedeniyle çok mutlu oluyorum."

ÖZEL | Melissa Vargas, Paris Olimpiyatları hedefini açıkladı Bizim rüyamız daha bitmedi

- Birçok genç sporcu sizi örnek alıyor. Sen de onlardan mesajlar alıyor musun?

"Maçlarda, dışarıdaki boş anlarda, sosyal medyada genç sporculardan çok mesaj alıyorum. Umarım hiçbiri hayallerinden vazgeçmez ve benden daha iyi bir sporcu olurlar."

"TAKIMIN ENERJİSİ BANA GEÇİYOR"

- Hem kulüp hem milli takımın en renkli sporcusu birçok kişiye göre sensin. Peki bu enerji nereden geliyor. Her zaman mı böylesin?

"Hayallerimi gerçekleştiriyorum, voleybol oynamaktan çok keyif alıyorum. Benim en mutlu olduğum anlar voleybol topuna vurduğum anlar oluyor. Çok da güzel takım arkadaşlarım var. Hepsinin enerjisi bana geçiyor enerjimi takım arkadaşlarıma ve voleybola borçluyum."

"DESTEKLEMEYE DEVAM ETSİNLER"

- Son olarak voleybol severlere bir mesajın var mı?

"Voleybol salonlarındaki ilgileri beni çok mutlu ediyor. Dolu tribünler önünde oynamak her sporcuyu olduğu gibi beni de keyiflendiriyor. Bizleri desteklemeye salonları doldurmaya devam etsinler."

Haberin Devamı

ÖZEL | Melissa Vargas, Paris Olimpiyatları hedefini açıkladı Bizim rüyamız daha bitmedi

MALATYALI VARGAS

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Küba asıllı yıldız ismi Melissa Vargas’ın Malatya’ya karşı ilgisi çok fazla. Hatta kendisine Malatya ziyaretinde onur belgesi de verildi. Malatyalı olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Vargas’ın bu ilgisiyle alakalı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Vargas bizim evladımız oldu. Takımda 44 numarayı giyiyor ve 'Ben de Malatyalıyım' diyor. 44 onun uğurlu numarası oldu, aman değiştirmesin."

"PARİS'TE MADALYAYI HER SPORCU İSTER"

Melissa Vargas, önce VNL ardından Paris Olimpiyatları öncesi takımın son durumunu da anlattı. Milli voleybolcu, yoğun bir takvimden sonra kısa bir aranın ardından yeniden toplandıklarını belirtirken, "Beklenti yüksek, kendimize inanıyoruz ama çalışmalara ara vermeden, konsantrasyonumuzu kaybetmeden ilerlememiz gerekiyor. Öncelikle Antalya’da VNL’de taraftarlarımızla bulaşacağız. Bu buluşma beni çok heyecanlandırıyor" dedi.

Haberin Devamı

Vargas, dünya 1 numarası unvanını korumak için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını vurguladı. Yıldız voleybolcu, "Dünya 1 numarasıyız ve iki büyük organizasyonda da tüm rakiplerimiz bizi yenmek için sahada olacak. Olimpiyat her sporcunun rüyası. Herkes kazanmak için, hayallerini gerçekleştirmek için Paris’te olacak. Biz de kendi hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için orada olacağız. Takımca hiç pes etmeden adım adım gitmeliyiz" ifadelerini kullandı.

DÖRT YIL CEZA ALMIŞTI

Melissa Vargas 2021’te Türk vatandaşı olurken, daha önce çalkantılı bir dönem geçirdi. Yıldız voleybolcu 2016 yılında bir sezon Çekya’da oynadı. Omuz sakatlığı geçirerek, tedavi için ülkesine döndü. Ancak Küba’daki tedavi imkanlarından memnun kalmayarak eleştirmesi üzerine disiplinsizlik gerekçesiyle 2017’den başlayarak 4 yıl süre ile milli takımda oynamaktan men edildi.

Bunun üzerine kendi isteğiyle bir İsviçre takımına transfer oldu ve bu ülkeye sığınmacı statüsünde gitti. Bir sezon oynadıktan sonra, 2018’de Fenerbahçe’ye transfer ve bir daha Türkiye’den kopamadı.