Galatasaray Angelino'nun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

Angelino'nun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

13.07.2023 - 13:29 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın teklifini kabul eden İspanyol sol bek Angelino'yu isteyen diğer kulüpler ortaya çıktı.

Angelinonun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

Galatasaray, son yıllarda kadrosundaki en zayıf halka olarak görülen sol bek mevkisine sonunda güçlü bir takviye yaptı. RB Leipzig takımının 26 yaşındaki İspanyol futbolcusu Angelino'yu kadrosuna katarak ses getirdi. Galatasaray'ın teklifini kabul eden İspanyol sol bek Angelino'yu isteyen diğer kulüpler ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ALMANLAR, ANGELINO TRANSFERİNE ŞAŞIRDI

Galatasaray, son yıllarda kadrosundaki en zayıf halka olarak görülen sol bek mevkisine sonunda güçlü bir takviye yaptı. RB Leipzig takımının 26 yaşındaki İspanyol futbolcusu Angelino’yu kadrosuna katarak ses getirdi.

Bu transfer, Almanya’da büyük yankı uyandırdı. 26 yaşındaki futbolcunun Leipzig’de 20 milyon euro karşılığında satın alınma opsiyonu vardı. Alman ekibinin iki yıl önce Manchester City’ye transferi için 18 milyon euro ödediği, mevcut tahmini bonservis bedeli ise 12 milyon euro olan oyuncunun son derece uygun bir maliyet karşılığında Galatasaray’a gittiği belirtilerek, “Ucuz transfer” yorumunda bulunuldu.

Angelinonun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

Kendisiyle ilgilenen birçok kulüp bulunmasına karşın oyuncunun net bir şekilde Galatasaray’ı tercih etmesinin Leipzig cephesinde de şaşkınlıkla karşılandığı öğrenildi. Alman kulübünün her ne kadar umduğu bonservis oranını yakalayamasa da, kadroda düşünülmeyen ve satış listesine konulan ismin yıllık 4 milyon euronun üzerindeki maaşından kurtulduğu için transferi olumlu değerlendirdiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Angelino sol kanatta oyunun her iki yanını da oynayabilen bir isim olarak öne çıkıyor. Son derece dinamik ve patlayıcı özelliği olan futbolcu, ileri çıkışlarında skor katkısı yapabilmesi ve özellikle arkadaşlarına verdiği gol pasları ile biliniyor. Angelino, mesafe tanımayan pasları, isabetli ortaları, çizgiden içeriye kat ederek oyunu farklı bölgelere taşımaktaki becerisi ve sürpriz goller kovalamasıyla da biliniyor.

RB Leipzig döneminde olduğu gibi Hoffenheim’da geçen sezon kiralık döneminde de 12 asist yapan Angelino, Bundesliga’da kendi mevkisinin en iyi asistçileri arasında yer aldı. Aynı zamanda takımın oyun sistemine göre birçok maçta orta sahanın solunda da görev yaptı ve bu mevkide de son derece etkili olabileceğini gösterdi.

Angelinonun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

MATA ETKİSİ

Leipzig’den 1.5 milyon euroya kiralanan Angelino’da 6 milyon euroluk da zorunlu satın alma maddesi bulunuyor. İspanyol futbolcu, 20 maçta forma giyerse bu zorunluluk devreye girecek. İngiltere, Almanya ve İtalya’dan çeşitli teklifler alan Angelino’nun Galatasaray’ı tercih etmesinde Mata’nın etkisi büyük oldu. Mata, vatandaşıyla konuşarak Galatasaray’da geçirdiği güzel bir yılı anlattı ve oyuncunun kafasındaki soru işaretlerini giderdi.

Haberin Devamı

Angelinonun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

BİR İNGİLİZ BİR PORTEKİZLİ

Kendisiyle ilgilenen birçok kulüp bulunmasına karşın net bir şekilde Galatasaray'ı tercih eden oyuncunun peşindeki kulüpler belli oldu. Alman basınında yer alan habere göre İngiltere'den Wolverhampton Wanderers ve Portekiz'den Benfica Angelino'yu isteyen kulüplerdi ancak sarı-kırmızılılar bu iki ekibi transferde geride bıraktı.

Angelinonun Galatasaray için reddettiği takımlar ortaya çıktı

LEIPZIG'DE 'MAAŞ' MUTLULUĞU

Angelino'nun Galatasaray tercihi, Leipzig cephesinde de şaşkınlıkla karşılandı. Alman kulübü her ne kadar umduğu bonservis oranını yakalayamasa da, kadroda düşünülmeyen ve satış listesine konulan ismin yıllık 4 milyon euronun üzerindeki maaşından kurtulduğu için transferi olumlu değerlendirdi.

SOL BEK YİNE AYNI TAKIMDAN

Galatasaray üç yıl önce sol bek transferini yine RB Leipzig takımından gerçekleştirmişti. Uruguaylı Marcelo Saracchi, Cim Bom'da kiralık oynadıktan sonra Alman ekibine geri dönmüştü.

Haberin Devamı

Yazarlar