Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'dan tarihi sponsorluk anlaşması! Elde edilecek gelir belli oldu

ÖZEL | Galatasaray'dan tarihi sponsorluk anlaşması! Elde edilecek gelir belli oldu

27.06.2023 - 20:43 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü, sezonun tamamlanmasının ardından yeni bir anlaşmaya imza attı. Sarı-kırmızılıların duyurduğu anlaşmanın mali detaylarına MİLLİYET ulaştı.

ÖZEL | Galatasaraydan tarihi sponsorluk anlaşması Elde edilecek gelir belli oldu

Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray, sezonun sona ermesinin ardından sponsorluk görüşmelerine hız verdi. Sarı-kırmızılılar bu doğrultuda tarihi bir anlaşmaya imza attı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın imzaladığı tarihi anlaşmanın detaylarına MİLLİYET ulaştı. Sarı-kırmızılıların stadyumunun yeni isim sponsoru da netlik kazandı. İşte detaylar...

REZAN EPÖZDEMİR'DEN 'ALİ SAMİ YEN' ÖNERİSİ

Galatasaray’da bir dönem başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Dr. Rezan Epözdemir, sürpriz bir sponsorluk teklifinde bulundu. Epözdemir, NEF ile yapılan sözleşmeyi yüzde 30 artırarak, stadın adının “Ali Sami Yen” olarak değiştirilmesi teklifinde bulundu.

Sarı-kırmızılılar, Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un şirketiyle 12 Kasım 2021 tarihinde, stat isim sponsorluğu anlaşma yapmıştı. Hukukçu Epözdemir, mevcut bedellerin yüzde 30 artırılmış halini, noter onaylı bir teklif ile kulübe tebliğ etti.

Haberin Devamı

2023-24, 2024-25, 2025-26 sezonlarını kapsayan hali hazırda NEF ile yapılan anlaşmadaki sponsorluk bedelinin yükseltilerek, toplamda 214 milyon 500 bin lira ödemeyi demeyi teklif eden Rezan Epözdemir, stat isim sponsorluğuyla ilgili bir talebinin olmadığını belirterek, stadın adının “Ali Sami Yen Stadı” olarak değiştirilmesini teklif etti.

ÖZEL | Galatasaraydan tarihi sponsorluk anlaşması Elde edilecek gelir belli oldu

TARİHİ ANLAŞMA DUYURULDU

Galatasaray Kulübü, forma göğüs sponsoru SIXT rent a car ile yeniden anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılılar bu anlaşmayı, "Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk ön anlaşması" diyerek duyurdu.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"2020-21 sezonundan itibaren Galatasaray Futbol A Takımı’nın ana sponsoru olan SIXT rent a car, Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk ön anlaşmasını imzalayarak kulübümüze verdiği desteği devam ettiriyor. Detayları Temmuz ayı içerisinde yapılacak lansmanla açıklayacağımız bu ön anlaşma uyarınca Galatasaray Futbol A Takımı, formasının göğüs kısmında SIXT rent a car markasını taşımaya devam edecek. Türk futboluna ve Galatasaray markasına olan sarsılmaz inancı için sponsorumuza teşekkür ederiz. Şimdi daha güçlü bir Galatasaray ile daha büyük zaferlere ulaşmanın zamanı!"

ÖZEL | Galatasaraydan tarihi sponsorluk anlaşması Elde edilecek gelir belli oldu

ANLAŞMANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Milliyet muhabiri Nevzat Dindar; sarı-kırmızılıların SIXT rent a car ile imzaladığı anlaşmanın detaylarına ulaştı. Sarı-kırmızılıların forma göğüs reklamı için 5 yıllık anlaşma imzaladığı öğrenildi. Galatasaray'ın bu anlaşmadan yıllık 7 milyon 500 bin euro artı KDV alacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sağlık anlaşması kapsamında Medicana Hastaneler Grubu ile yapılan anlaşmadan sarı-kırmızılıların kasasına bu sezon için 32 milyon 500 bin Türk Lirası gireceği belirtildi.

Galatasaray'ın yeni stadyum sponsoru ise Rams oldu. Stadyumun yeni adının "Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Stadı" olduğu kaydedildi. Galatasaray'ın Rams ile anlaşmasının 5 yıllık olduğu vurgulandı. Sarı-kırmızılıların bu anlaşmadan yıllık 7 milyon 500 bin euro artı KDV elde edeceği aktarıldı.