Galatasaray Arda Turan ve eşi Aslıhan Doğan Wimbledon finali için Londra'da

Arda Turan ve eşi Aslıhan Doğan Wimbledon finali için Londra'da

10.07.2022 - 15:54 | Son Güncellenme:

Tenis sporunun en eski ve en prestijli tenis turnuvası Wimbledon'da büyük heyecan yaşanıyor. Galatasaray'ın eski futbolcusu Arda Turan eşi Aslıhan Doğan ile Novak Djokovic - Nick Kyrgios şampiyonluk maçını izlemek için Londra'ya geldi.

Arda Turan ve eşi Aslıhan Doğan Wimbledon finali için Londrada

Tenis sporunun en eski ve en prestijli tenis turnuvasının ana müsabakalarının oynandığı ‘Center Court’ bu yıl 100’üncü yılını kutladığından, Wimbledon finali daha büyük bir heyecan taşıyor. Dünyanın en ünlü isimlerinden kraliyet ailesi üyelerine kadar birçok seçkin isim seyirciler arasında yerini aldı.

Haberin Devamı

KADINLARDA ŞAMPİYON KAZAK RYBAKİNA OLDU
Sezonun 3. Grand Slam'i Wimbledon'da dün tek kadınlar final mücadelesi oynandı, şampiyonluğa Elena Rybakina ulaştı. 17 numaralı seribaşı 23 yaşındaki Kazak raket, 1 saat 47 dakika süren finalde, 3 numaralı seribaşı Tunuslu Ons Jabeur'u 3-6, 6-2 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek kariyerindeki ilk Grand Slam zaferini yaşadı. Rakibi gibi ilk kez finale çıkan ve Grand Slamler'de finaline yükselen ilk Afrikalı-Arap tenisçi olarak tarihe geçen 27 yaşındaki Tunuslu Ons Jabeur, öne geçtiği maçta sonunu getiremedi. Grand Slam kazanan ilk Kazak tenisçi olan Rybakina, 2 milyon Sterlin para ödülünün de sahibi oldu

FİNAL HEYECANI
Wimbledon Tek Erkeklerde Sırp raket Novak Djokovic ile Avustralyalı Nick Kyrgios şampiyonluk için karşı karşıya geliyor. Grand slam turnuvalarında 32. kez final bileti alan Djokovic, bu alanda İsviçreli Roger Federer (31) ve İspanyol Rafael Nadal'ı (30) geride bırakarak zirveye yerleşti. Wimbledon'da son mağlubiyetini 2017'de alan 35 yaşındaki Djokovic, kariyerinde ilk kez grand slam finali oynayacak 27 yaşındaki Kyrgios ile daha önce iki kez maç yaptı. İkisi de 2017 yılında sert kortta oynanan karşılaşmalardan Avustralyalı tenisçi 2-0'lık galibiyetlerle ayrıldı.

Haberin Devamı

Arda Turan ve eşi Aslıhan Doğan Wimbledon finali için Londrada

ARDA TURAN LONDRA'DA
Galatasaray'a veda eden ve geleceğiyle ilgili henüz net karar almayan Arda Turan Londra'da boy gösterdi. Turan, Djokovic - Nick Kyrgios finnali için geldi.

İspanya’da tanıştığı, 22 Grand Slam şampiyonu olan Rafael Nadal’ı görmek için İngiltere’ye giden olan yıldız futbolcu, kraliyet ailesinin oturduğu “Royal Box”ın yanındaki locada final maçını takip edecek. Turan, yarı finalde sakatlığı nedeniyle çekilen Nadal'ı finalde izlemeyecek.

Arda Turan'a Wimbledon'da eşi Aslıhan Doğan eşlik etti. İki ismin şık tarzı büyük dikkat çekti.

Arda Turan ve eşi Aslıhan Doğan Wimbledon finali için Londrada

FATİH TERİM'LE PAYLAŞIMI OLAY OLMUŞTU
Geçen sezon Fatih Terim'le yollar ayrıldıktan sonra deneyimli teknik adamla birlikte fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Arda Turan, Domenec Torrent tarafından çoğu maçta kadroya alınmamıştı

Haberin Devamı

GEÇEN SEZON 12 MAÇTA 1 ASİST YAPABİLDİ
Futbol kariyerinde Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Başakşehir'de de forma giyen Arda Turan, geçen sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 12 maçta 297 dakika süre aldı ve 1 asist yaptı.

'KATAR'DA ABD'DE RAHAT EDEBİLİRİM'
Daha önce kariyeriyle ilgili yaptığı açıklamada Arda Turan, "Galatasaray'da oynayamayacağıma göre, futbol kariyerimi Katar'da, ABD'de, eşimin ve ailemin rahat edeceği bir yerde rahat edemeyeceği bir yerde oynamayı düşünmüyorum. Süper Lig'de herhangi bir takımda oynamayı düşünmüyorum" dedi.

"EKİBİMİ TOPLUYORUM"
"Alttan bir takımı alıp, UEFA Kupası final yolculuğuna giden bir hikaye olsa ona hizmet etmek isterim ama onun dışında futbol oynayacağımı düşünmüyorum. Teknik direktör olmak istiyorum, iyi bir teknik direktör olacağımı düşünüyorum. Çalışıyorum ekibimi topluyorum. Kerem Yavaş var Şenol Güneş'in yardımcılığını yaptı.Emrah Karakovan var A Milli Takımın kaleci antrenörü. O isterse onu oradan alacağım. Rijkaard'ın yardımcılığını yapmış Carlos var. Atletico Madrid'den yardımcı antrenörlük yapmış Oscar var. Böyle bir ekiple hocalık yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Yazarlar