Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Eurocup’ta son ikişer maç kaldı, ilk tur gruplarından çıkacak olan takımların çoğu belli oldu, gruplara ve haftanın performanslarına bakalım…

1. GRUPLAR

A Grubu: Bu grupta Strasbourg gruptan çıkmayı garantilemişti, bu hafta da Reggio Emilia’yı içerde geçmeyi başardılar… Brose deplasmanda Paris’i yenerek gruptan çıktı, Zaragoza da evinde Telekom Bonn’u rahat geçti… Son ikişer maça girilirken; Strasbourg ve Brose gruptan çıktılar, Bonn-Paris-Zaragoza 3’er galibiyetteler, Reggio 2 galibiyetle son sırada bitirmeye aday. Paris son iki haftada kaybederek önemli fırsatı tepti, haftaya oynanacak olan Paris-Bonn karşılaşması büyük öneme sahip.

Haberin Devamı

B Grubu: Bu grupta ilk turun en iyi takımı olan Gran Canaria var. Canaria bu hafta da Dijon’u geçerek grubu lider tamamlamayı garantiledi, Dijon da 5 galibiyetle ikinciliği garantiledi… Oostend, Artland karşısında beklenenden fazla zorlandı ve son saniyede Echenique’in serbest atışlarıyla galip geldi, gruptaki tek 4 galibiyetli takım… Cantu ise Asvel’i 32-15’lik son çeyrekle geçti ve üçüncülük yarışına tutundu. Son iki haftaya girerken; Oostende 4, Cantu-Asvel 3’er galibiyetteler; kalan iki haftada Telenet’in maçları belirleyici olacak, haftaya Asvel deplasmanındalar, sonra da Cantu’yu konuk edecekler.

C Grubu: Bu grupta işler oldukça karıştı, lider Roma, Sevilla deplasmanında ağır bir yenilgi aldı… CEZ Nymburk evinde Spirou’ya yenilerek elenme noktasına geldi… EWE Baskets de evinde Nancy’den ağır bir yenilgi aldı ve grubun dibine indi. Galibiyet sayılarının oldukça dengeli olduğu grupta; Virtus Roma haricindeki beş takımın da tur şansı var. Nancy 5, Sevilla-CEZ 4’er, Spirou 3 ve EWE 2 galibiyette.

D Grubu: Liderlik maçında Khimki, Beşiktaş karşısında maça çok iyi başladı, farkı 25 sayının üstüne kadar çıkardı ama Beşiktaş maç sonuna doğru farkı kapatmayı başardı. 4 sayı farkla biten maçla beraber Khimki ikili averajda öne geçti… Üçüncülük yarışındaki Union Olimpija ve Zenit haftayı galibiyetlerle kapattılar, Olimpija bir adım önde ama dananın kuyruğu gelecek hafta Zenit’te kopacak.

Haberin Devamı

E Grubu: Gruptan çıkmayı garantileyen Banvit, kötü giden Ploiesti’yi hayata döndüren takım oldu ama Krasny de deplasmanda Rytas’ı yenince Ploiesti elendi, ilk üç belli olmuş oldu. Hapoel Jerusalem de Partizan’ı deplasmanda geçti.

F Grubu: Kuban, PAOK’u deplasmanda yenerek 8/8 yaptı, Pınar Karşıyaka evinde Ventspils’i geçti ve ikinciliği büyük ölçüde garantiledi. Buducnost, Gora’ya tam 100 sayı attı ve rahat kazandı. PAOK 4, Buducnost 3 ve son maç Buducnost-PAOK, yalnız gelecek hafta PAOK turu garantileyecek gibi duruyor.

2. HAFTANIN YILDIZLARI

İkililer:

2- Krasny: Romeo Travis 26s- 6r ve Deandre Liggins 18s- 8r- 6a ile oynadılar.

1- Zenit: Kyle Landry 14s- 12r- 3a- 4tç- 2b ile eksiksiz oynadı, Walter Hodge 23s- 5r- 7a- 2tç ile etkili performansını sürdürdü.

Tek Yıldızlar:

9- Derwin Kitchen Partizan deplasmanında 15s- 5r- 4a ile oynadı.

8- Zabian Dowdell 13s- 10r- 4a ile Spirou’nun tur şansının devam etmesini sağladı.

7- Marko Popovic 14s- 2r- 7a- 2tç ile sezonun kendi adına en etkileyici performansını sergiledi.

Haberin Devamı

6- Marko Marinovic 18s- 4r- 7a- 1tç ile Olimpija’ya liderlik etti.

5- Anthony Randolph Kuban’ın sekizinci galibiyetinde 13s- 8r- 2a- 3tç- 3b ile istatistik kağıdını doldurdu.

4- Darius Johnson-Odom Cantu’nun muhteşem geri dönüşüyle kazandığı kritik maçta 17s- 2r- 4a ile oynadı.

3- ‘90lı gard Q.Serron takımı Telenet’in son anda kazandığı maçta 20s- 4r- 1a- 2tç ile yıldızlaştı.

2- Eurocup’ın en etkili oyuncularından Nancy’li Darius Adams bu hafta 25s- 4r- 1a- 3tç ile takımına liderlik etti.

1- ‘94lü pivot Hernangomez Sevilla’nın farklı kazandığı maçta 21s- 7r- 2a- 2tç ile oynadı.

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1