Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Euroleague’de mücadele dokuzuncu hafta maçlarıyla devam ediyor… Türk takımlarından ikisi turu erkenden garantilediler, Darüşşafaka Doğuş %95 ihtimalle Top 16 yapacak, Pınar Karşıyaka ise yıl başından sonra Eurocup’ta mücadele edecek…


Perşembe 19:00 Pınar Karşıyaka – Lokomotiv Kuban

Geçen hafta Kaunas’ta farklı kaybederek elenen Karşıyaka, Euroleague ilk turunda beklenenden daha başarılı olan Kuban’ı konuk ediyor. Kuban, Barcelona ile beraber 6-2 yapmış durumda ve son hafta öncesi Barcelona’yı kaçırmak istemeyeceklerdir. –aslında kaybetseler bile, ilk maçta Barca’ya sadece dört sayı farkla kaybettikleri için fazla dezavantajlı olmayacaklar-

Haberin Devamı

Diğer Maçlar: Gruptan çıkan takımlar Barcelona-Zalgiris karşılaşıyorlar ve Cuma günü de Panathinaikos gruptan çıkmayı garantilemek için Gora’yı yenmeye çalışacak.


Perşembe 21:00 Anadolu Efes – Laboral Kutxa

B Grubu’nda gruptan çıkmayı garantileyen iki takımın mücadelesi olacak. Top 16 gruplarının hangi takımları içereceği belli olmasa da; sanki E Grubu biraz daha zayıf takımlarla dolacak gibi bir görüntü var, bu açıdan da bu maç önemlidir; iki takım arasında önemli ikili averaj farkı olmadığını da düşünürsek Top16 gruplarının tayini açısından bu maçın sonucu önem teşkil edecektir. Efes arka arkaya yenilgilerin ardından ilk kez geçen hafta iyi bir maç sonu performansı ve sergiledi ve Zagreb deplasmanında kazandı. Laboral Bourousis’in üstün performansı ve Adams’ın ritm arttırmasıyla yoluna devam ediyor.

Diğer Maçlar: Limoges-Olympiakos ve Cedevita-Milano haftanın diğer maçları olacaklar.


Cuma 19:00 CSKA Moskova - Darüşşafaka Doğuş

Euroleague D Grubu’nda tur atlamayı garantileyen üç takım erkenden belli oldu, gruptaki tek mücadele dördüncü sıra için. Darüşşafaka Doğuş 4 ve Maccabi 2 galibiyetteler ve Darüşşafaka’nın tur için oldukça avantajlı bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Daçka’nın elenmesi için tek ihtimal var, o da bu hafta Daçka’nın kaybetmesi, Maccabi’nin kazanması ve gelecek hafta oynanacak olan DD-Maccabi maçında Maccabi’nin 12 sayı ve üzerinde fark atması… Darüşşafaka açısından bu maçın hiçbir önemi olmadığını söyleyebiliriz, CSKA ise ligin en skorer ve en iyi averaja sahip olan takımı; grubu lider bitirmek için galibiyet serisini sürdürmek isteyecekler.

Diğer Maçlar: Gruptaki diğer maçlar Perşembe akşamı oynanacak. Sassari-Malaga ve Maccabi-Brose haftanın diğer maçları. Sassari'nin sekiz maçta galibiyeti yok; son iç saha maçları olacak... Grupta tur mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Maccabi şansını İstanbul'a taşımak için kazanmak zorunda.

Haberin Devamı


Cuma 21:45 Fenerbahçe - Kızılyıldız

Euroleague A Grubu’nda Fenerbahçe, geçen hafta Madrid’de kazanabilmiş olsaydı iş Kızılyıldız için neredeyse kesinlik kazanacaktı; son iki haftaya girilirken Khimki-Kızılyıldız-Bayern 4er galibiyetteler ve Real Madrid-Strasbourg 3er galibiyetteler. Kızılyıldız ilk yarıdaki Kızılyıldız değil, Quincy Miller transferi ve Miller’ın takıma çabucak uyum sağlaması; Jovic’in etkisinin artması, Rebic-Guduric’in aldıkları sürelerde etkili olmaları ve Zirbes’in müthiş katkısı derken Kızılyıldız arka arkaya galibiyetler alarak gruptan çıkmak için iddialı konuma geldi… Fenerbahçe’ye bakalım. Grupta herkesin birbirini yenmesiyle Fenerbahçe grup liderliği için rakipsiz kaldı; Madrid deplasmanı öncesi üstüste beş galibiyet aldılar ve grup liderliğini garantilediler.

Diğer Maçlar: Cuma akşamı oynanacak olan Bayern Münih-Real Madrid ve Strasbourg-Khimki maçları haftanın diğer maçları olacaklar…

Haberin Devamı

sahinarif88@hotmail.com