Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde 25.hafta maçları Pazartesi akşamı oynanacak iki maç dışında tamamladı. Maçlara bakalım…

Royal Halı Gaziantep BŞB 76 – 78 Fenerbahçe Ülker

Maçın son saniyelerinde yaşananlar olmasaydı bu maçı büyük bir zevkle özetleyecektim, gerçekten de sezonun en iyi maçlarından biri oynandı.

Son saniyelerdeki pozisyon ise bütün mücadelenin üstüne gölge düşürdü. Skor 76-77 ve bitime 5 saniye kalmışken Domen Lorbek Luka Zoric’in üstüne gitti ve Lorbek’e yapılan açık faul hakemler tarafından çalınmadı. Çok benzer bir pozisyonu iki yıl önceki Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka maçında da görmüştük ve Mire Chatman’a yapılan üstüste iki faul birden çalınmamıştı. Bu maçta ise taraftar baskısı bile yoktu. Normalde hakemlerin çaldığı yanlış düdüklerin üstünde çok durmam ve yapılan hataları hoş görürüm. Bu pozisyon ise neyle açıklanabilir, bilemiyorum. Bu pozisyon maçın ortasında olsaydı yine üstünde çok fazla durulmazdı ama hakemler Lorbek’e yapılan faulü çalmayarak Gaziantep takımının bütün emeğini hiçe saymış oldu, maçı Gaziantep’ten alıp Fenerbahçe’ye verdiler. Bu pozisyon Ülker Arena’da yaşansaydı ‘taraftar baskısı’ da bir açıklama gerekçesi olabilirdi ama tam tersine Gaziantep’te oynanan bir maçta böyle bir karar veriliyorsa bu neyle açıklanabilir, yorumu sizlere bırakıyorum…

Haberin Devamı

Maçı kısaca özetleyecek olursak…

Gaziantep BŞB Borovnjak’ın yokluğunda tek pivot olarak Sertaç Şanlı’yla sahaya çıktı. Sertaç’ın da faul problemine girmesiyle Fenerbahçe pota altında rahatladı ama Gaziantep’in müthiş dış şut performansıyla evsahibi takım öne fırladı. Son 10 dakikaya 68-56 ile önde giren Gaziantep’e karşı Fenerbahçe Ülker Berk Uğurlu-Linas Kleiza ikilisinin muhteşem performansıyla maça döndü. Son dakikada ise hakemler maça damga vurdu ve Royal Halı Gaziantep play-off yarışında bir adım geriye düşmüş oldu.

Fenerbahçe Ülker’de Oğuz-Zoric ikilisi toplamda 36 sayıya imza attılar. Berk İbrahim Uğurlu sadece 11 dakika süre aldı ve 2 sayı-4 asistle oynadı, dördüncü çeyreğin başındaki geri dönüşün aktörü oldu.

Haberin Devamı

Royal Halı Gaziantep’te skor dağılımı sadece beş oyuncunun üzerine yıkıldı. Bu oyunculardan Domen Lorbek 22 sayı-4 ribaundla oynarken, Barış Ermiş 10 sayı-10 asist, JR Bremer 12 sayı-4 asist, Mutlu Akpınar 13 sayı ve Sertaç Şanlı 12 sayıyla oynadılar.

Banvitspor 68 – 61 Uşak Sportif

Lig lideri Banvit, lig beşincisi Uşak Sportif’i evinde yenmeyi başardı. Banvit maça çok iyi başladı ama Uşak maçtan düşmedi ve soyunma odasına 36-33’lük skorla gidildi. İkinci yarının hemen başında öne geçen Uşak Sportif’e karşı Banvit belki de sezonun en zor iç saha maçını oynadı ama dördüncü çeyreğin ortalarında yakaladığı seriyle maçtan galip ayrılmayı başardı.

Banvit’te triple-double’a yakın bir performans sergileyen Sammy Mejia maçı 18 sayı-6 ribaund-6 asistle tamamladı, Keith Simmons 14 sayı-8 ribaund ve Chuck Davis 14 sayı-9 ribaundla oynadılar. Uşak’ta Miha Zupan 13 sayı-5 ribaund-5 asistle Mejia’ya kafa tuttu. Chris Warren 13 sayı-3 asistle oynarken Justin Carter- Eli Holman önceki maçlara nazaran daha etkisiz bir maç çıkardılar.

Haberin Devamı

Play-off mücadelesi

Play-off mücadelesinde haftanın avantajlı takımı Tofaş oldu. Evinde 8 oyuncusunun çift haneli skorlara ulaştığı maçta Olin Edirne’yi 126-67 ile çok farklı bir şekilde yenen Tofaş play-off mücadelesindeki rakiplerinden bir adım öne fırlamış oldu.

Eurocup’taki gururumuz TED Ankara Kolejliler Ankara derbisinde hayalkırıklığı yarattı ve Türk Telekom’a farklı kaybetti.

Royal Halı Gaziantep’in uğradığı dramatik yenilgiden yukarıda bahsettik. TED’le aynı puandalar.

Son haftalardaki performansıyla play-off potasına giren Trabzonspor Konya deplasmanında beklenmedik bir yenilgi aldı ve iki galibiyet farkla geriye düştü.

Ligde Kalma Mücadelesi

Türk Telekom Manny Harris transferi sonrası ritmi yakaladı ve düşme potasından uzaklaştı. Harris TBL’deki üçüncü maçında da 20 sayıyı geçmeyi başardı.

Olin Edirne Tofaş deplasmanında ezilmesine rağmen bir galibiyet farkla önde.

Torku Konya Selçuk yabancı oyuncularının ekstra katkısıyla Trabzonspor’u yendi ve Mersin BŞB de deplasmanda Aliağa Petkim’i yenerek durumu yine eşitledi.

Aliağa Petkim yine kaybederek lige veda etti.

sahinarif88@hotmail.com