Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde 23.hafta maçlarının altısı bu hafta sonu oynandı. Bu hafta Banvit-Karşıyaka maçı dışında ilk 8 içinde yer alan takımlar birbirleriyle karşılaşmadılar ve hiçbir sürpriz sonuç da alınmadı.

Banvitspor 85 – 74 Pınar Karşıyaka

Düşük tempoda başlayan maçın ilk çeyreği karşılıklı basketlerle geçildi. İlk çeyrek sonunda 16-17’lik Pınar Karşıyaka üstünlüğü oluştu.

İkinci çeyrek oldukça ilginç bir şekilde gelişti. 16-20’lik skor sonrası Banvit 13-0’lık bir seri yakaladı. Pınar Karşıyaka bu seriye 0-5’le cevap verdi ama karşılığında 15-5’lik bir seri geldi ve soyunma odasına 44-30’luk Banvit üstünlüğüyle gidildi. Banvit’in farkı açmasındaki en önemli etkenler; Rowland’ın Dixon’a üstünlük kurması, Sammy Mejia’nın hücumdaki katkıları ve Banvit’in dış şutlarda başarılı olması oldu.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyreğin hemen başında farkı 20 sayıya çıkaran Banvit çeyreğin kalanında farkı daha da açtı ve son çeyreğe 74-49 ile önde girdi. Son bölümde Banvit’in ipleri iyice gevşetmesi ve Pınar Karşıyaka’nın yabancılarının etkili olmasıyla fark kapandı ve maç 85-74 ile bitti.

Banvit’in en etkili ismi 20 sayı-10 ribaund-2 asistle oynayan Sammy Mejia oldu. Kenardan gelen Keith Simmons ile ilk beş oyuncuları EJ Rowland ve Cevher Özer de etkili oldular, Chuck Davis’e gerek kalmadan maçı diğer oyuncular kazandılar. İzmir temsilcisinin yıldızı ise 17 sayı-6 ribaund-4 asistle oynayan Esteban Batista oldu.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi 55 – 80 Fenerbahçe Ülker

Torku Konya geçen hafta Galatasaray Liv Hospital karşısında oynadığı maçın bir benzerini izletti. İlk çeyrek karşılıklı serilerle geçildi; 2-6’lık Fenerbahçe Ülker başlangıcı sonrası 7-2’lik Konya serisi ve sonra 0-6’lık Fenerbahçe serisi. İlk çeyrek 16-18’le geçildi.

15.dakikada skor 20-24 olduktan sonra Fenerbahçe Ülker maça ağırlığını koydu ve kalan beş dakikada yakalanan 2-15’lik seriyle devreyi rahat bitirdiler.

Üçüncü çeyrekte fark 11’e kadar indi ama Fenerbahçe Ülker farkı tekrar açtı. Son bölümde ise farkı giderek açan Fenerbahçe Ülker maçı farklı kazandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker’de Kleiza-Sekulic-Bjelica’nın oynamadığı maçta Pierre Jackson ilk lig maçına çıktı. Bojan Bogdanovic 18 sayı-5 ribaund-5 asist ve Luka Zoric 10 sayı-11 ribaund-3 blokla başarılı performanslara imza attılar. Maça ilk beşte çıkan İzzet Türkyılmaz sezonun kendi adına en iyi performansına (10 sayı-7 ribaund-1 asist-1 blok) imza atmayı başardı.

Torku Konyaspor ise felaket bir hücum performansı gösterdi. Kullandıkları 20 serbest atışın 10’unu kaçırırken toplam 61 şut kullanıp sadece 19’unda isabet bulabildiler. Cem Coşkun 10 sayı-4 ribaundla en iyi oyuncu oldu Konya cephesinde.

Beşiktaş Integral Forex 87 – 68 Olin Edirne

Beşiktaş maça Chris Lofton’dan yoksun çıktı ve bu nedenle ilk beş rotasyonu da değişti. Olin’de ise Tapoutos’un yokluğunda rotasyon değişti.

Yüksek tempolu geçen ilk çeyrekte oyun kopmadı ve Olin Edirne 19-20 ile ilk çeyreği önde geçti. 14.dakikada 23-29 Arkasından gelen 11-0’lık seriye Olin Edirne 0-7’yle cevap verdi ve soyunma odasına 34-36 ile önde gitti.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrekte işler değişti. Beşiktaş müthiş hücum ederken Olin Edirne de dar rotasyonun da etkisiyle temposunu kaybetti. Çeyrek genelinde 28-11’lik bir seri yakalayan Beşiktaş farkı çift hanelere taşıdı. Son bölümde formalite icabı oynandı ve Beşiktaş toplamda 13.galibiyetini aldı.

Doron Perkins 10 sayı-10 ribaund-5 asistle çok verimli bir maç oynadı. 15 dakika süre bulan Doğukan Şanlı 12 sayı-1 ribaund-1 asistle başarılı bir maç çıkardı. Olin’de Darius Washington 31 sayı-9 ribaund-5 asist-2 top çalmayla üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ama takım arkadaşlarından gereken katkıyı alamadı. En çok göze çarpan istatistik Beşiktaş’ın ribaundlarda 51-34’lük üstünlük kurması oldu.

Diğer Maçlar

_ Trabzonspor deplasmanda Türk Telekom’u 82-72 ile geçerek rakibini düşme hattına itti ve playoff yarışına dahil oldu.

_ Uşak Sportif deplasmanda Tofaş’ı 87-81 ile geçerek ligdeki 15.galibiyetini elde etti.

_ Aykon TED Kolejliler deplasmanda Aliağa Petkim’i 78-76 ile yenmeyi başardı.

sahinarif88@hotmail.com