Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonun son haftalarına girilirken heyecan kızışıyor. 27.hafta maçlarını ve tabloyu inceleyelim.

Zirve

Bu hafta ligin ilk üç sırasındaki takımlar maçlarını kazandılar. Fenerbahçe Ülker 2.lik için Efes’in bir galibiyet önünde ve fikstür olarak çok avantajlılar. Fenerbahçe Ülker 2.olması durumunda muhtemelen Pınar Karşıyaka’yla eşleşmekten kurtulacak.

Dördüncülük yarışı

Dördüncülük için Beşiktaş bir adım önde ama Galatasaray ertelenen iki maçını kazanırsa durumu eşitleyecek. Galatasaray kalan haftalarda önemli bir fikstür avantajına sahip.

Haberin Devamı

Altıncılık için ise Pınar Karşıyaka ve Uşak Sportif eşit puandalar. Gelecek Çarşamba oynanacak Pınar Karşıyaka-Uşak maçının galibi muhtemelen ligi üst sıralarda bitirecek.

Sekizincilik yarışı

Sekizincilik yarışında TED Ankara Kolejliler formsuzluğu nedeniyle yarıştan düştü. Şu anda Tofaş bir adım önde, arkasında Royal Halı Gaziantep ve onun arkasında da hızla gelen Türk Telekom var. Önümüzdeki fikstüre baktığımızda Türk Telekom’un toparlanmak için geç kaldığını görüyoruz. Son hafta oynanacak olan Tofaş-Gaziantep maçı play-off yapacak olan son takımı belirleyecek.

Düşme hattı

Şu anda Olin ve Torku Konya 8’er galibiyette, Mersin ise 7 galibiyette. Mersin motivasyon olarak düşmeye daha yakın duruyor. Olin’in kalan fikstürü zorlu ve büyük takımlar karşısında oyundan çabuk koptuklarını biliyoruz ama Mersin’in oyuncularının kafası hiç ligde değil.

sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1

http://altiustusport.blogspot.com.tr