Dünya Kupası Arjantin'de hüzün, Suudi Arabistan'da sevinç! Resmi tatil ilan edildi

Arjantin'de hüzün, Suudi Arabistan'da sevinç! Resmi tatil ilan edildi

22.11.2022 - 21:07 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nın ilk hafta maçlarında büyük bir sürpriz yaşandı. Turnuvanın favorilerinden Messi'nin kaptanlığını yaptığı Arjantin, Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup oldu. Mücadele sonrası Messi'ye sert eleştiriler yöneltildi.

Arjantinde hüzün, Suudi Arabistanda sevinç Resmi tatil ilan edildi

Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında Arjantin'i 2-1 mağlup ederek rakibinin 36 maçlık yenilmezlik serisine son veren Suudi Arabistan'da büyük sevinç yaşanıyor. Arjantin adına ise üzüntü hakim ve eleştiri okları Messi'ye döndü.

Haberin Devamı

MAÇ İÇİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
2022 Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Arjantin ile Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Arjantin'de halk, yerel saat ile sabah 07.00'da başlayan maç için ekranlara kilitlendi.

Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki ilk maçını izlemek için okulların giriş saatini değiştirdiği, pastanelerin normalden daha erken çalışmaya başladığı, bazı kentlerde maç saatinde devlet kurumlarında izin verildiği ve taksicilerin direksiyon başından takip ettiği ilk karşılaşmanın sonucu halkı üzdü.

Arjantin'in Suudi Arabistan ile karşılaştığı maç sabahın erken saatlerine denk gelmesine rağmen ülkenin başkenti Buenos Aires'te yüzlerce kişi bir parkta bulunan dev ekranda ülkelerine destek olmak için toplandı.

Haberin Devamı

Arjantinde hüzün, Suudi Arabistanda sevinç Resmi tatil ilan edildi

Her yaştan Arjantinlinin milli takımı desteklemek için bir araya geldiği maçta yıldız futbolcu Lionel Messi'nin erken bulduğu gol herkesi sevindirdi.

MAÇTA ÇENESİ KIRILDI
Arjantin galibiyetinin ardından Suudi Arabistan'da iki futbolcu sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapadı. Son dakikada kaleci Al Owais ile çarpışan Al Shahrani'nin çenesi ve 3 dişinin kırıldığı açıklandı. Ayrıca yine maçta sakatlanan Al-Faraj için de teknik direktör Herve Renard, oyuncunun sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapadığını söyledi.

"MESSI ARTIK ÜLKESİNİ SIRTLAYAMIYOR"
Spor yazarı Oliver Holt, Messi için şu yorumda bulundu: "Messi, Arjantin'in Arabistan'a karşı aldığı küçük düşürücü yenilgisi sırasında yaşıyla ve artık ülkesini sırtlayamadığı haliyle sahadaydı. Sessizce fısıldamak gerekiyor kulağına, acı ama gerçek artık sona yaklaştı..."

Arjantinde hüzün, Suudi Arabistanda sevinç Resmi tatil ilan edildi

ARABİSTAN HOCASINDAN GÖNDERME
Suudi Arabistan'ın teknik direktörü Herve Renard, paylaşımıyla Messi'nin ünlü olan pozuna göndermede bulundu.

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard: "Arjantin galibiyeti kutlamamız 20 dakika sürdü ve bitti. Şimdi diğer iki maça odaklanacağız." dedi ve gelecek için şu ifadeleri kullandı: "Mutlu olmayı hak eden 35 milyon Suudi Arabistanlı var. Onları düşünmeliyiz. Galibiyetten sonra çok rahatladım. Evet, tarihi bir galibiyet aldık ve sonsuza dek bunun izleri sürecek. Ancak aynı zamanda geleceğe odaklanamlıyız. Mutlu olmayı hak eden taraftarlarımız bu galibiyeti kutlayacaktır ama bizim hemen kalan maçlara çalışmamız gerekiyor. "

Haberin Devamı

Arjantinde hüzün, Suudi Arabistanda sevinç Resmi tatil ilan edildi

RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ
Dünya Kupası'nda Arjantin'i 2-1 yenerek tarihi bir galibiyete imza atan Suudi Arabistan'da yarın resmi tatil ilan edildi.

88 BİN TARAFTAR İZLEDİ
Öte yandan mücadeleyi 88 bin 12 kişinin izlediği duyuruldu. Gruptaki ikinci maçında Arjantin, 26 Kasım Cumartesi günü Meksika ile karşılaşacak. Suudi Arabistan ise aynı gün Polonya ile kozlarını paylaşacak.

Arjantinde hüzün, Suudi Arabistanda sevinç Resmi tatil ilan edildi

Yazarlar