Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eğri oturup doğru konuşalım: Fenerbahçe’de Damien Comolli projesi iflas etmiştir.
Phillip Cocu ya da bir başkası... Comolli görevde kaldığı takdirde, kim değişirse değişsin, işlerin düzelmesi beklenemez.
Fransız Sportif Direktör geçen sezon işbaşı yaparken Jürgen Klopp’un kader arkadaşı ve yardımcısı Zeljko Buvac ile anlaşmıştı. Formül tutmadı. Dün gördük ki Cocu’yu gönderme hazırlıkları sürerken Buvac yeniden gündemde. Klopp’un 25 yıllık arkadaşı ve 11 yıllık yardımcısı, geçen sezon Roma ile oynanan yarı final rövanş maçından sonra çıkan anlaşmazlıklarla geri plana düşmüştü. Oysa onun için “Klopp’un beyni” diyorlardı. Futbolda antrenman ve oyun taktikleri, gegenpressing “karşı pres” anlayışıyla bu unvanı hak etmişti.
Buvac Türkiye’ye gelir ya da gelmez... Asıl sorun bu değil.
Asıl sorun Damien Comolli. Başkan Ali Koç’un futbol gemisinin kaptanlığına seçtiği Fransız Sportif Direktör.
Fenerbahçe Comolli ile başarılı bir transfer kampanyası gerçekleştiremedi. Aldığı oyuncuların önemli bölümü yetersiz. Kariyerlerinde önemli bir başarı yok. Slimani bu ortalamanın üzerinde ama tek başına. Gayretli, verici, koşan ve mücadele eden iyi niyetli futbolcular, birlikte hazırlık kampı yapamadıkları için... Birbirlerini yeterince tanımadıkları için... Yanlış oynatıldıkları için isteseler de başarılı olamadılar. Böyle bir tabloda elbette Cocu’nun hatasız olduğunu söyleyemeyiz. Ancak Cocu’nun gönderilmesi Fenerbahçe için çözüm olamayacaktır.
Şu habere de dikkatinizi çekerim: Saint Etienne Başkanı Caiazzo, Comolli ile birlikte çalıştıkları dönemi anlatırken “Geçen yaz 22 milyon Euromuzu 7 futbolcu almak için harcadı. Bunlardan sadece biri bizim seviyemizde. Ona kulübün anahtarlarını teslim ettik ve şimdi bedava transfer peşindeyiz” demiş. Bu sözler, hiç de hayırla anılmadığını gösteriyor.
Fenerbahçe gerçekte zorda, darda ve sıkıntıda. Hayal kırıklığı şampiyonluk hesaplarını masadan uçurdu. Dört yenilgi ligin 25 haftasında alınsaydı, şampiyonluk iddiasını yine de sürdürebilirdi Fenerbahçe. Bugün şampiyonluktan söz etmek olanaksız.
Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığına yılların imbiğinden geçip kendini damıtarak geldi. Çok başarılı bir seçim kazandı. Taraftarların gönlünde taht kurdu. Finansal konularda gerçekleri açık açık söyledi. Altı yıl sonra rahat bütçelere kavuşacaklarını anlattı. Futbol dünyasına barışı getirmek için örnek davranışlar sergiledi. Hepsi de alkışı hak eden karar ve davranışlar. Futbol bu tablonun dışında kaldı. Olabilir... Her proje başarıya ulaşır, diye bir kural yok.
Şimdi Başkan’ı önemli bir karar bekliyor.
Çarkçıbaşı’nı değil, kaptanı değiştirmek gerek. Kaptanın adı Comolli!

Haberin Devamı

Çok yazık açıklamalar

Haberin Devamı

Şenol Hoca’nın ağabeyi Zekeriya Güneş, geçen hafta sinir bozan, sıkıntı yaratan açıklamalar yaptı. Sinir bozması şundan: Etrafta ne kadar dedikodu ya da kahvehane muhabbetine malzeme varsa, aileden birinin, Zekeriya Güneş’in ağzından medyaya yansıdı.
“Gelecek yıl Beşiktaş’ta kalmaz. Trabzonspor’a da gelmez. Milli Takım’ı çalıştırır.”
“Terim’in doğum gününe gazeteler tam sayfa (?) yer ayırırken, Şenol dünyanın en iyi teknik direktörleriyle bir araya geldi, kibrit kutusu kadar yer verildi.”
“Fatih Terim PR’cı Şenol halkçı. Fatih Terim, devletten çalışmadan para aldı. Şenol Güneş çalıştığı halde parasını alamadı.”
Bu iddialara hiçbir şey demeyeceğim. Çoğu da bilinmeyen şeyler değil. Yine de talihsiz ve yanlış beyanlar. Aile meclisinde konuşulan bazı mesajların halka aktarılması anlamına gelebilir.
Özetle yanlış olmuştur, yazık olmuştur!

Haberin Devamı

Teşekkürler Mike, rahat uyu

Mike Lee, İngiltere’nin önemli iletişim ve halkla ilişkiler şirketin Vero Communications’ın kurucusuydu... 2005’ten günümüze en büyük ve en iddialı adaylık projelerine imza attı. Londra 2012, Rio 2016, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Pyong Chang Kış Oyunları, adaylıktan evsahipliğine onun kampanyalarıyla ulaştı.
Mike Lee, Türkiye’nin de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını başarılı ekibiyle destekliyordu. Uluslararası kongrelerde meslek gurusu olarak büyük ödüllere, Kraliçe Elizabeth’in verdiği asalet unvanına sahipti.
8 Eylül Cumartesi günü 61 yaşındaki Mike Lee, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 2024’ü bu ölüm nedeniyle kaybettiğimizi söyleyemem ama, takımımız önemli bir oyuncusundan mahrumdu. Toprağın bol olsun, rahat uyu... Teşekkürler Mike Lee.

Nice yıllara SAKARYA

Eskişehir’in köklü gazetelerinden Sakarya, 72. yılını kutluyor. Haftalık mizah ekleri de 12. yılı geride bıraktı. Üstün Ünügür dostumuzun kutlama davetine karikatürist dostum Ercan Akyol’la birlikte katıldık. Gölgede kalmış yerel meslektaşlarımızla buluştuk. Bir kez daha anladım ki onlar Türkiye’nin tarihinde çok önemli olaylara imza atmışlar. O olaylar, İstanbul’da büyük gazeteler tarafından paketlenip halka sunulmuş. Şu kağıt sorunları artar, reklam gelirleri düşerken, bir gazetenin 72 yıl ayakta kalması kolay değil. Nice yıllara SAKARYA!