Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’ı henüz kıvamını bulamadı. Hoca takımını çok pasla, yaratıcı anlayışla bir tür geçiş oyununa dönüştürmek istiyor. Topu kaybettiği anda basarak geri kazanmak… Oyunu çok çabuk kurmak, disiplinle mücadele etmek. Bunları yapmak hiç de kolay değil. Beşiktaş , Hoca’nın istediği oyundan uzak ama tempoyu hızlandırdığı, baskıyı yoğunlaştırdığı da bir gerçek..
Beşiktaş maçın başından itibaren oyunu bir gösteriye dönüştürdü. Topun mutlak sahibi oldu. Üst üste korner kazanarak, pozisyona girerek Rizespor kalesinde baskı kurdu. Ne var ki bu baskının karşılığında ilk yarıda umduğu golü bir türlü bulamadı. Güven, Ljajiç, Boyd; Dorukhan ve Lens çok çalışmalarına rağmen son vuruşta gereken beceriyi gösteremediler. Yoğun pas trafiğinde sürekli ve ısrarlı hücum halindeki takım, savunma yapmayı adeta unutmuştu. Maçı izleyenler de bu oyun karşılığında aynı unutkanlığı yaşadılar. İşte böyle bir gaflet anında Nill de Pauw, sağdan topu kaparak çok basit ve kolay bir iş yaptı. Oğulcan’a gollük pasını verdi. Oğulcan’ın attığı golde Gökhan’dan Caner’e kadar tüm savunmanın kademe ve yardımlaşma yetersizliği vardı. Dahası, geçen hafta olumlu sinyaller veren Oğuzhan da geri dörtlünün önünde tecrübesine ve aklına uygun bir oyun çıkaramıyordu.
Abdullah Avcı, ikinci yarıya daha agresif hamlelerle döndü. Oğuzhan ve Boyd’un yerine Douglas ve N’Koudou ikilisinin kanatlara canlılık ve hız kazandırdığını gördük. Beşiktaş’ın oynadığı oyuna doğrularla bezenmiş bir gösteriye dönüştü. Caner’in asistiyle Vida’nın kafasından beraberliği sağlayan takım, taraftarının gönlünü okşayan müthiş bir baskı oluşturdu. Rizespor bu baskıya, savunmaya çekilip çok adamla direnerek karşılık verdi. Alan ve zamanı daraltarak oynamayı tercih ettiler. Beşiktaş kornerler dışında umduğu kadar duran top da kazanamadı. Yanı sıra Burak Yılmaz’ın yokluğunu bir kez daha acı çekerek yaşadılar.
Transferin bitimine iki gün kala Vincent Aboubakar için geciken bir hamle yaptı Beşiktaş. Ne olacağını bilmiyoruz. Bildiğimiz, Quaresma’yı göndermekteki aceleciliği ve ısrarı, bir santrfor getirmekte sergileyemediğidir.
Rizespor geçen yılın parlak performansını bu yıl İsmail Kartal’la devam ettirmek istediğini gösterdi. Maçı devamlılık ve kararlılıkla oynadılar. Ev sahibi Beşiktaş’ın baskısına her takım Rizespor gibi kolay kolay dayanamaz.
Yaşar Kemal Uğurlu, ilk yarıda Rizesporlu Chatziis’in Lens’i çekmesine penaltı vermeliydi. İkinci yarıda Ruiz’in De Pauw’a müdahalesi ise çizgi dışında olduğundan beklendiği gibi penaltı değildi.