Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Günlerdir tartışılıyor bu maç. Üzerine teknik analizler, yorumlar yapılıyor. Herkes bir şeyler yazıyor, söylüyor. Kendi adıma bu yorum ve analiz furyasından yorulduğumu itiraf etmeliyim. Kaldı ki o yorumcular arasında ben de varım. Bu kadar tartıştığımıza, konuştuğumuza göre derbi de derbi gibi olmalı, değil mi? Hayır, öyle değil... Dün izlediğimiz o maç gerçek bir derbi değildi. Tek taraflı bir maçın derbi olarak tanımlanması mümkün mü! Galatasaray oynadı, Fenerbahçe karşıladı (ya da kovaladı), o kadar!

Haberin Devamı

Maçın ilk 1 saatlik bölümünü izledikten sonra anladık ki İgor Tudor dersini iyi çalışmış. Herkesin kuşkuyla yaklaştığı fantezilerin peşine düşmedi. Üçlü savunma diye bir derdi olmadı. Ama şu da var: Dörtlü savunmanın sağında yer alan emektar Sabri, zaman zaman 5’li savunmanın sağ kanat oyuncusu gibi orta alana çıkarak hücum pozisyonlarının hazırlığında rol aldı. Yasin’in daha sıcak bölgelere geçişini sağladı. Hakçası, iyi oynadı.

Galatasaray topu kendi savunma alanının dışında tutma gayretindeydi... Bence en akıllı uygulama da bu oldu. Semih - Ahmet Çalık ikilisi pek sağlam durmuyordu. İkili mücadelelerde topu kapıp ileri taşımaya özen gösterdiler.

Baskılı oyunda Sneijder, Yasin, Bruma ve Podolski mutlak gol pozisyonlarını kullanamadılar.

Fenerbahçe, Galatasaray’ın kurduğu oyuna kaptırdı kendini... Kendi oyununu oynayamadı. Savunmada Kjaer ve Skrtel ile direnmeye çalışırken Topal ve Souza ile oyun merkezini geriye çekmek zorunda kaldı. Alper topu öne taşımak için çok gayret gösterdi ama, yalnız kaldı. Fenerbahçe’nin hücumdaki en etkili oyuncusu Lens, bu maçta alıştığı etkinliği gösteremedi. Carole’ün markajı, Bruma’nın atakları arasında sıkıştı. Aatıf da Sabri’nin önde tıkandı kaldı. Böyle bir tablo içinde Robin van Persie de istediklerini yapamıyordu. Dirk Advocaat sabırla bekledi, önce Volkan’ı sonra da Mousa’yı aldı oyuna... Ancak Van Persie’yi çıkarmakta (Dk.80) geç kalmıştı. Yine de oyunu ve topu Muslera’nın önüne taşıyıp pozisyona girmeyi başardılar. Fenerbahçe’nin “Ben de varım!” oyunu Galatasaraylıların hesaplamadığı golü getirdi. Şener’in ortası ve 11 metreden kafayı vuran Souza!..

Haberin Devamı

Fenerbahçe için büyük bir avantaj bu.. Ligi yeniden kızıştıracak bir tablo oluştu. Sakin olalım ve bekleyelim!