Ricardo Quaresma’nın sağdan sıfıra inip kör noktadan, o kadar dar açıdan cesaret ve kararlılıkla yaptığı vuruşa elbette şapka çıkaralım...
Yeteneğini de ayakta alkışlayalım.
Bunlara hiç itirazım yok...
Ama sorularım var:
1) Ricardo Quaresma, attığı o golle sezon başından beri sıkça tekrarladığı sorumsuzluğunu unutturabilir mi?
2) Özellikle Atletico Madrid maçının ilk yarısındaki verimsizliği, ciddiyetsizliği, dağınıklığı ve saygısızlığı Manisaspor kalesine attığı gollerle geçiştirilecek kadar hafif kusurlar mıdır?
3) Beşiktaşlı yöneticiler ve teknik sorumlular Quaresma’yı yönetebilmişler midir? Bilinen sorunlar yaşanmamış olsa dahi Quaresma’dan hedef bağlamında yeterli verimi alabilmişler midir?
4) Evet, Quaresma kendi başına her maça biçim verecek bir yıldızdır... Peki bu yıldız futbolcunun aynı zamanda takımın her türlü yüküne ortak olduğunu söyleyebilir miyiz?
Kimse bana “O kusurları, kabahatleri olmasa, takımın yükünü paylaşsa zaten Real Madrid’de oynardı!” demesin.
Beşiktaş’ın forması Real’inkinden daha ucuz ve değersiz mi? O forma ve temsil ettiği değerler de saygıyı hak etmiyor mu?
Her neyse...
Atletico Madrid Üsküdar’ı boyladıktan, Süper Lig’in zirvesi fethedildikten sonra Beşiktaş, play - off kompartımanında son koltuğu kapmak için dipte debelenen Manisaspor’u haftalardır özlenen bir skorla yendi, unuttuğu galibiyeti yeniden hatırladı. Tebrikler.
Beşiktaş’ta gözümü okşayan en önemli olay, bir yıldızın değil, bir emek kahramanının Hilbert’in dönüşüydü.
Ne kadar özlemişiz onu... Sağ kanattan ilk bindirmesi ilk korneri getirdi. O kornerden de Almeida’nın golü geldi. Adam yine gösterişsizdi. Ama yararlıydı, ciddiydi. Sorumluydu!,
Bir de Fernandes’in muhteşem golü...
Topu aldıktan sonra ustalıkla sahiplenen, en yararlı biçimde kullanan büyük usta, takımdaki hiçbir santrforun yapamadığı driplingi yaptı, çalımını attı ve gecenin tablosunu imzaladı.
Bu adama da alkış borcumuz var...
Keşke, giden gitse de Fernandes Beşiktaş’ta kalsa.
Ne dersiniz? “Başımızın üzerinde yeri var!“ değil mi?
Manisa’nın golünü atan Ferhat’a “Ayağına sağlık” diyelim.