Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tam da beklendiği gibi... Beşiktaş, Başakşehir maçı hem futbol, hem de skor bakımından seyirciyi tatmin eden heyecan rüzgarıyla başladı ve bitti. Dahası, Şenol Güneş’le Abdullah Avcı adeta satranç oynayarak sürdürdüler maçı. Her türlü hamleyi yaptılar, riske girdiler. Mat eden Şenol Güneş oldu. Beşiktaş hak ederek 3 puanı aldı. Kendi hedefine uygun adım koşusunu devam ettirdi. Lidere kaybettirdiği puanla, bugünkü derbiye ayrı bir heyecan kazandırdı.
İki takıma da alkış ve teşekkür borçluyuz. İki taraf da saygıyı hak etti. Takım oyununun yanı sıra bireysel performanslar da etkiledi skor tabelasını. Karius, Gökhan, Vida , Caner, Medel, Dorukhan, Atiba, Burak… Sonradan oyuna katılan Kagawa, Güven… Çok iyi bir maç çıkardılar. Başakşehir’de de Emre’nin liderliğindeki takım, Edin Visca ve Robinho ile parladı. Hele on beşinci dakikadan sonra hem topa sahip olarak hem de maçın ilk golünü atarak sahanın efendisi oldular adeta… Robinho’nun golü, yine bir Edin Visca asistiyle atıldı. Geliyorum diyerek adeta bağıran bir goldü bu.. Savunmadan uzuuun atılan toplarla buluşan ağ kanattaki Edin Visca zor durduruluyordu. Kaleci Karius da bu maçın kahramanları arasında.. Visca, Clichy ve Robinho’nun yüzde yüz gollük şutlarını kurtardı. Yakaladığı topları başarıyla oyuna soktu. Kaleci demişken… Mert Günok da ilk golde uzun topu Visca’ya atan adamdı.
Beşiktaş Robinho’nun golüne çabuk reaksiyon gösterdi. Sadece 8 dakika sonra (Dk.42) Atiba’nın golüyle soyunma odasına moral kazanarak gittiler.
Şenol Hoca’nın Medel’i orta alana kaydırıp Caner’i de sol beke çekmesi,Visca’nın hücumdaki etkinliğini adeta törpüledi. İkinci yarıda Beşiktaş çok daha çabuk, çok daha organize bir oyuna geçti. Dorukhan ve Atiba, hem baskı yaparak, hem de kreatif yaratıcı hamlelerle
Beşiktaş’ın patronajını büyüttüler. Dikkat ettim, yaşı 30 ‘un üstündeki adamlar, Emre, Atiba, Gökhan ve Burak bu maçta adeta gençlere örnek olan bir oyun sergilediler. Burak’ın atığı goldeki vuruş ustalığı da Lens’in kornerden gelen topu Burak’a çelmesi de alkışlanacak güzellikteydi. Beşiktaş dünkü müthiş geri dönüşüyle galibiyet serisini kararlılıkla sürdürmüş oldu. Başakşehir’de Demba Ba, Napoleoni ve Arda oyunu çevirip sonuç alamadılar. Bunda Beşiktaş’ın baskısına cevap verememeleri de önemliydi. Beşiktaş kolay ezberi bozdu.
Şimdi yeniden çok bilinmeyenli bir denklemle karşı karşıyayız… Denklemin ilk bilinmeyeni bugün çözülebilir, ama tamamı çözülmüş olmaz!
Ne güzel… Hala bir şey bilmiyoruz!