Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ceketin ilk düğmesini yanlış iliklediğiniz zaman, öteki düğmeler de yanlışı seriye dönüştürür. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki durumumuz budur. Yanlışlıkları sürdürüyoruz.

İspanya karşısında da öyle oldu işte.

Kesinlikle daha istekli, daha heyecanlı daha çok koşan bir takıma dönüşmüşlerdi. Fatih Terim, performansı tartışılan ve ölçülü- abartılı eleştirilen oyuncularına güvenini gösterdi, desteğini esirgemedi. Ne var ki bunların işe yaramadığını gördük.

Fatih Terim, düğmeleri yanlış iliklerken Mehmet Topal’ı alternatifsiz stoper konumunda oynatıyor. Topal 2008’de Almanya’ya karşı yarı finalde de zorunluluktan stoper oynamıştı. Sonuç sıkıntılı oldu, biliyorsunuz. Dün Morata ve Nolito’nun gollerinde doğrudan hatası var. Yine de onu suçlayamayız. Yerinde oynamıyor ve yerini yadırgıyor. Asıl yerinde oynasa belki de dirençsiz orta alana daha pozitif katkılarda bulunabilirdi. Hoca’nın maça Cenk yerine Burak’la başlaması da anlaşılabilir. Burak’ın koşularına güvendiği de söylenebilir. Ama böylesine faul yapan, kart gören, ofsayta düşen ama şut atmakta zorlanan Burak, en azından hazırlıksız, demektir.

Haberin Devamı

Hazırlıksız demişken... Üç hazırlık maçını kast etmiyorum. Ama kamp çalışmaları anlaşılan o ki olumsuz sonuçlar veriyor. İkili mücadeleden uzak duran, çabuk oynamakta zorlanan futbolcular, taktik uygulama konusunda da disiplinli ve başarılı değiller. Şu da bir gerçek: Milli Takım’daki tüm oyuncular bireysel performanslarının gerisinde. Aralarında maç eksiği olanlar, kafası karışık kariyer sorunlarıyla meşgul olanlar var. Onları tek tek sıralamayacağım, zaten biliyorsunuz.

24 takımlı formata göre grup üçüncülerinden dördü ikinci tura geçebilecek. Elbette üç puan da bizi üçüncü yapabilir. Peki Çekler’i yenebilir miyiz ? Bilmiyorum. Bildiğim şey, “Yeniköy Kasabı” Del Bosque’nin takımının yenilenme aşamasında üç gollü galibiyet alan ilk adam oluşu. İlk kez üç yiyen de biz olduk!