Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oldum olası “süper” sözcüğünü pek sevmedim ben... Sözlük anlamı “üstün” ya da “en iyi” olsa da günlük dilimizde öylesine yanlış kullanılıyor ki zaman zaman en zıt kavramlar bile “süper” örneklemelerle hayatımıza giriyor. Futbolumuzun en büyük heyecan kaynağı “Süper Lig” adını taşıyor. Başka sözcük yokmuş gibi Lig ve Kupa şampiyonlarını karşılaştıran prestij maçının adı da “Süper Kupa” konmuş. Yine de düzenleyenlere ve oynayanlara saygı duyarak, hiç değilse bu defa adına layık bir maç bekliyoruz.
Süper Kupa bu yıl da “Ezeli Rakipler”i Kayseri’de buluşturuyor. Ev sahibi takımın kolay dolduramadığı, inanılmaz promosyonlarla taraftarın ayağını alıştırmaya çalıştığı Kayseri Kadir Has Stadı, umudum o ki bu defa dolacak... Hem unutmayın, taraftar gruplarının eşit ölçüde paylaşımla stada yer alacağı tek maç da bu, kıymetini bilmek gerek!
Süper Kupa’nın başlama vuruşundan önceki ağırlığını Lig Şampiyonu Galatasaray taşıyor. Fenerbahçe hem yeni hocası Ersun Yanal’ın arayışları, hem de önemli noksanları nedeniyle gerçek gücünden uzakta görünüyor. Fatih Terim ve futbolcularının rakiplerine oranla daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Alternatifsiz
Yeni sezonda hemen tüm takımlarımızın temel sıkıntısı “savunma” ile özetlenebilir. Hem organizasyon, hem de disiplin anlamında henüz güven vermiyorlar. Fenerbahçe’de sezona çok iyi başlayan kaleci Volkan Demirel, son derbiden kalan cezası nedeniyle yerini Mert’e bırakacak. Gökhan Gönül’ün sakatlığı sıkıntı yaratıyor. Yanal’ın sağ bek olarak forma ve fırsat verdiği Mehmet Topuz bu işin altından kalkamadı. Egemen’in sakatlığı ise ayrı bir sorun. Yobo- Bruno Alves uyumundan da söz etmek için vakit erken. Galatasaray’ın da Muslera, Eboue, Semih, Chedjou ile sağlam görünen savunması, sol bekte Hakan Balta ile sıkıntılı. Yabancı sınırlaması nedeniyle Dany ve Riera’yı tribünde oturtması beklenen Terim, yedek kulübesinde “alternatifsiz”, çünkü Gökhan da sakat. Yanı sıra Volkan Demirel gibi Sabri de son derbinin cezalısı. Oysa böyle bir maçta ocaktan yetişmiş, takım ruhuna sahip Sabri’nin takımına katacağı çok şey olabilirdi.

Haberin Devamı

Kaygı var
Orta alanda da sıkıntılı Fenerbahçe. Salzburg maçlarının başarılı teknisyeni (ve golcüsü) Meireles de cezalı. Sakatlığı biraz düzelse de Emre’nin formsuz olduğunu düşünüyorum. Belki Arsenal maçında hazır olabilir. Bu durumda Topal’ın yanında Cristian’ın oynama önceliği var. Sonra hangisi oynar? Salih mi Selçuk mu ? Bilmiyoruz. Galatasaray “yenilenen” Sneijder’le ortada daha güçlü. Selçuk ve Melo da böyle bir maçta vitesi yükseltebilirler. Kaldı ki Terim’in Hamit dahil, elinde daha fazla alternatifi de var.
Fenerbahçe de Galatasaray da hücumda rahat takımlar. Drogba, Burak, Umut Bulut... Kuyt, Webo,Sow... Bize her an gol gösterebilecek adamlar. Hele savunma zaafları sürerken, onları tutmak o kadar kolay değil!
Galatasaray, Emirates Cup’ı müzesine getirirken Arsenal gibi bir devi yenmenin gururunu taşıyor. Fenerbahçeliler ise Arsenal kaygısıyla dolular.
O nedenle, Galatasaray bir ayak önde!