Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu Galatasaray UEFA'da Kadıköy'e doğru bir adım daha attı. Lig şampiyonluğu için de dün geceden korkutucu bir mesaj vererek, "Ben de varım" dedi


Galatasaray, farklı ülkelerden topladığı yabancılarla, sakat - sağlam oyuncularıyla, her türlü tartışmayı, spekülasyonu, polemiği ve Skibbe üzerinde oluşturulan kara bulutları dağıtarak olağanüstü bir dayanışma sergiliyor. Dün Olympiakos önünde oynadıkları maç Şampiyonlar Ligi'ne layık muhteşem bir futbol gösterisiydi. Hakçası Yunan takımı da bu gösteriye hırsla, enerjiyle, iştahla katılıp ortak oldu ama ev sahibi o kadar kararlı ve disiplinliydi ki tüm isteklerine rağmen oyunda denkliği kuramadılar.
Maçın yıldızı Ayhan Akman'dı bana göre... Meira ile birlikte orta alanda olağanüstü performans gösterdi. Rakibin bütün sızma hareketlerini inanılmaz bir zamanlama, çabukluk ve ön sezi ile yakalayıp oyunu yeniden hücuma dönüştürdü. Gerçek bir dinamonun ne olduğunu gösterdi. Arda ve Kewell kanatları değişerek kullanırken Olympiakos savunmacılarının başını döndürdüler. Lincoln olağanüstü çalışkan ve gayretli, Sabri sağ kanat bindirmeleriyle önlenemez bir tehdit unsuruydu. Ne var ki, yaptığı ortalara biraz dikkat etse belki daha farklı ve keyifli bir skora tanık olacaktık. Milan Baros'u bu maçta adına uygun etkinlikte göremedik. Skibbe, Nonda'yı daha erken oyunu almalıydı.
Ayhan'ın 72. dakikada oyundan çıkmasıyla Olympiakos daha çok top kazanmaya, orta alanı çabuk geçmeye başladı. İnanılmaz gol fırsatları yakaladılar, pozisyona girdiler. Kaleci De Sanctis bir çıkış hatasının dışında Emre Aşık ve Servet ile birlikte bu pozisyonların çoğunu öldürdü.

Haberin Devamı

Senaryo rafa kalksın
Şimdi yöneticiler Skibbe üzerinde denedikleri senaryoyu lütfen rafa kaldırsın. Tıpkı Gerets'in kazandığı 2006 şampiyonluğu gibi bu yıl da Galatasaray müthiş bir takım iradesiyle ayağa kalkıp koşmaya başladı. Dünkü yüksek tempolu, bol pozisyonlu oyunuyla da en iyi Avrupa temsilcimiz olduğunu kanıtladı. Bu Galatasaray UEFA'da Kadıköy'e doğru bir adım daha attı. Lig şampiyonluğu için de dün geceden korkutucu bir mesaj vererek, "Ben de varım" dedi.
İki mesaja da alkışlar...Çünkü oynanan futbol seyredene de harika bir keyif veriyor.