Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evet, Galatasaray fark yaratarak, finişe yaklaşırken hızını artırarak koşuyor. Bu koşu o kadar önemli ki 30. saniyede yeni bir başlama vuruşu gerektiriyor.

Golü atan Belhanda. Hani Fatih Hoca oynatsa da oynatmasa da eleştirdiğimiz 10 numara. Doğrusu bir Sneijder olmadığını gördük. Farklı, yavaş ve sakin bir hali vardı. Daha Sneijder takımdan ayrılmadan onun numarasının (10) Faslı’ya verilmesi hem yanlış, hem acaip hem de kaba bir karardı.

Her neyse bunları çabuk unuttuk. Dünkü oyunda Belhanda tam da istenen ve beklenen bir 10 numara gibi oynadı. Buluştuğu topla çok çabuk oyun kuran, gollük paslar dağıtan, ilk golde olduğu gibi altı pasa dalıp Gomis’in kaçırdığı topu ağlara yuvarlayan haliyle alkışı hak etti.

Haberin Devamı

Daha çok alkışlanması gereken kahraman Rodrigues’di. Yeşil Burun adalarından Hollanda’ya göç etmiş bir ailenin yeni yurdunda doğan bir çocuğuydu. Eğri oturup doğru konuşarak Rodrigues’i (daha Bruma ayrılmadan) Galatasaray’a kazandıran adamın Riekerink olduğunu söylemeliyiz. Ne var ki Tudor’un zaman zaman anlaşılmaz biçimde oynatmadığı Rodrigues’in balını toplayan Fatih Terim oldu. İnat ve ısrarla oynattı onu. Sorumluluklar verdi. Güvendi. Rodrigues’in dün de dikkati çeken önemli bir özellliği var: Diyelim ki Galatasaray saatte 40 kilometre hızla top çevirip Rodrigues’e atıyor. Yeşil Burunlu çocuk topla buluştuğunda topun ve oyunun hızı birden bire yükseliyor. Rodrigues, sağ ve sol kanatta oynuyor. Ne var ki ondan sadece bir kanat oyuncusu olarak söz edemeyiz. Topla buluştuğunda ortalama iki kişiyi eksilterek ceza alanına giriyor. Orada iki rolü var: Ya asist yapacak, ya da golü çakacak. Rodrigues’in havadan klasik top ortalamasını da beklemeyin... Onun işi hem oyun kurmak, hem de golü atmak ya da attırmak! 30 saniyede yerden gönderdiği kısa ve hızlı pası Gomis kaçırdı. Belhanda tamamladı. 12. dakikada bu defa sıkıntılı (!) Gomis’in tacını parlatan bir asist... Eh bu asistlerle, gollük şutlarıyla da (bana göre) maçın en değerlisi oldu. Bu adam, PAOK’ta 200 bin Euro’ya oynuyordu. İstanbul’a geldi, sınıf değiştirdi: Galatasaray’dan 1,2 milyon Euro alıyor. Takımın en ucuz üç oyuncusundan biri...

Haberin Devamı

Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçı, Süper Lig’in adına yakışan kaliteli ve ciddi bir mücadele olarak kayıt altına alınmalı. Fatih Hoca ile Erol Bulut’un her fırsatta futbolcularını uyarıp skor tabelasına bakmadan yeni görevler vermesi. Heyecanlarını örterek enerjilerini ortaya koyması ilginçti. Galatasaray 70 puan barajını da aşarak (68-69 puanlık) sezon başın beklentilerinin üstüne çıtı. Artık -hak ederek -kimin şampiyon olduğunu biliyoruz. Kuşku duyanlar varsa, son haftayı beklemelerini öneriyoruz.