Fenerbahçe Augsburg'un Mergim Berisha planı şaşırttı! Bonservis bedeli dudak uçuklattı

Augsburg'un Mergim Berisha planı şaşırttı! Bonservis bedeli dudak uçuklattı

12.05.2023 - 19:08 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den sezon başı Alman ekibi Augsburg'a kiralanan Mergim Berisha, yeni takımında gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Augsburg'un tecrübeli futbolcunun bonservisini alacağı öğrenilirken, yaz transfer dönemindeki planı şaşkınlık yarattı.

Augsburgun Mergim Berisha planı şaşırttı Bonservis bedeli dudak uçuklattı

Sezon başı Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen Bergim Berisha Augsburg'a kiralandı. Berisha'nın Alman temsilcisi ile gösterdiği performans dikkat çekerken, attığı goller ile taraftarın sevgisini kazandı. Bundesliga ekibi Augsburg, tecrübeli futbolcunun bonservisini alacağı öğrenildi ve yaz transfer sezonundaki planı şaşırttı. Öte yandan Alman futbolcunun belirlenen bonservis bedeli dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDA KİRALANDI

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un kadroda düşünmediği Mergim Berisha, sezon başı Almanya Bundesliga ekiplerinden Augsburg'a 300 bin euro kiralama ve 4 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiralandı. Alman futbolcu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 32 maçta 8 gol atıp 3 asist yaptı.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Mergim Berisha, bu sezon Augsburg forması altında şimdiye kadar 21 maçta forma giydi. Tecrübeli futbolcu söz konusu maçlarda 9 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, takım arkadaşlarına da 4 kez gol pası verdi.

Augsburgun Mergim Berisha planı şaşırttı Bonservis bedeli dudak uçuklattı

ALMANYA'DAN OLAY YARATACAK İDDİA

Alman ekibinin yöneticileri daha önce Berisha'nın sözleşmesinde yer alan satın alma maddesini kullanacaklarını açıklamıştı. Kicker'de yer alan habere göre ise, Augsburg'un 25 yaşındaki futbolcunun opsiyonunu kullandıktan sonra oyuncuyu başka bir takıma satabileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

BAŞKA BİR TAKIMA SATILABİLİR

Augsburg'un 2022-2023 sezonunda mali zarar beklediği belirtildi. Kulübün bu nedenle Berisha gibi kar elde edebileceği oyuncuları satmaya açık olduğu ifade edildi.

Augsburgun Mergim Berisha planı şaşırttı Bonservis bedeli dudak uçuklattı

SÖZLEŞMESİNDEKİ OPSİYON

Kiralama anlaşmasına göre, Berisha'nın bonservisini almak için Augsburg'un Fenerbahçe'ye 4 milyon euro ödemesi gerekiyor.

20 MİLYON EURO

Alman ekibinin, Berisha için 20 milyon euroluk bir gelir beklediği öne sürüldü. Berisha'nın da kariyerindeki bir sonraki adımı atmak konusunda istekli olduğu kaydedildi. Sezon sonunda Augsburg'a teklif gelmesi ve bu teklifin kulübün beklentilerine uyması durumunda Berisha'nın ayrılmasına engel olunmayacağı vurgulandı.

Yazarlar