Milli Takım Avcı: Rio’ya gidebiliriz

Avcı: Rio’ya gidebiliriz

06.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takım’ın hocası Abdullah Avcı, Çek Cumhuriyeti önünde alınacak galibiyetin moral açıdan çok önemli olduğunu söyledi, “Dünya Kupası’na katılma iddiamız bitmedi. Umarım Rio’ya gideriz” dedi

Avcı: Rio’ya gidebiliriz

BİLAL MEŞE

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu’nda önümüzdeki ay oynayacakları kritik maçlar öncesi son provayı Çek Cumhuriyeti ile yapacaklarını söyledi.
Sözlerine vefat eden TFF eski başkanları Cemal Saltık ve Faik Gökay’ın yanı sıra Tavşanlı Linyit’in hocası Arif Peçenek’e rahmet dileyerek başlayan Avcı, “2013’ün ilk maçını Çek Cumhuriyeti ile yapacağız. 22 Mart’ta Andorra ile deplasmanda, 26 Mart’ta Macaristan’la içeride oynayacağımız karşılaşmalar öncesi moral bulmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Volkan moral buldu’
Ay-yıldızlı teknik adam, 23 kişilik kadrodaki 20 oyuncunun çok yoğun bir maç trafiğinin içinde olduğuna dikkat çekti. İyi performans gösteren genç oyuncuları takıma dahil etmeye çalıştıklarını kaydeden Abdullah Avcı, “Mart ayında da buna yakın oyuncu grubumuz olacak. Çek Cumhuriyeti çok güçlü bir takım. Bizim için maç kazanmak çok önemli. İyi oyun ve iyi sonuç bizi mutlu edecektir. Geçmişte de turnuvalara sıkıntılı başladık, ama ilerleyen zamanda ülke insanını mutlu ettik. Sıradaki iki maçı kazanıp, Dünya Kupası’na katılma iddiamızı sürdürmek istiyoruz. 2014’te olmak için bu oyuncu grubu elinden geleni yapacaktır. Umarım Rio’da birlikte oluruz” ifadelerini kullandı.
Avcı, lig maçında yediği goller nedeniyle eleştirilen Volkan’ın moral durumuyla ilgili bir soruya ise “Burası farklı bir ortam. Oyuncular stresten arınıyorlar” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Son çalışma İzmir’de

A Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti maçının son çalışmasını Manisa 19 Mayıs Stadı’nda çimlerin yeni serilmesi nedeniyle dün İzmir Atatürk Stadı’nda yaptı. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki antrenmana, kadroda yer alan tüm futbolcular katıldı. Öte yandan, bugün saat 14.00’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Ümit Milli Futbol Takımı’nın başında Norveç ile oynanacak özel karşılaşmada görev yapacak Okan Buruk’un, daha sonra Çek Cumhuriyeti karşılaşması için Manisa’ya geleceği öğrenildi.

Manisa’da tur
TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Arif Koşar, A Milli Takım’ın bugün maç öncesi Manisa turu attıktan sonra stada giriş yapacağını bildirdi. Maç nedeniyle kentin bayraklarla donatıldığını kaydeden Koşar, “TFF yönetim kurulu üyeleri, Ege’deki ilgiden çok mutlu oldular. Şu an maç biletlerinin tümünün bittiğini biliyorum. İnşallah maç saatinde hava da müsait olacak” dedi.

Akhisar’a destek

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Akhisar Belediyespor’a destek verdi. Akhisar’ın, İstanbul takımları dışındaki tek ilçe ekibi olduğuna dikkat çeken Demirören, “Temennimiz ilçe takımlarının ligde kalması. İnşallah Akhisar Belediye bunu başaracak. İyi bir yönetimi, iyi bir hocası var. Kadrosu da şu an iyi, inşallah ellerinden geleni yaparlar” dedi. A Milli Takım’ın, Çek Cumhuriyeti ile yapacağı özel maç için Manisa’ya gelen Yıldırım Demirören, Akhisar Belediyespor Yılmaz Atabarut Spor Tesisleri’nde yapılan TFF yönetim kurulu toplantısına da katıldı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de TFF onuruna yemek verdi.

Haberin Devamı

Tunahan’a ziyaret
A Milli futbolcular, İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi gören 12 yaşındaki Tunahan Uğur’u ziyaret etti. Burak Yılmaz, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Semih Kaya, Umut Bulut ve Arda Turan, Tunahan’a moral verdi. Ay-yıldızlı oyuncuların, Galatasaray taraftarı olan Tunahan’a imzalı forma hediye ettikleri bildirildi.

Manisa’da ilk maç
A Milli Takımımız tarihindeki 501. maçını Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Manisa şehri bu karşılaşmayla birlikte ilk kez A Milli Takım’a ev sahipliği yapacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, Çek Cumhuriyeti ile daha önce 6 kez karşılaştı. Bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik alan milliler, 3 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Haberin Devamı

A2’ler finalde: 1-0
A2 Milli Takımımız, Uluslararası Challenge Trophy Turnuvası yarı finalinde ev sahibi İngiltere’yi 1-0 yenerek adını finale yazdırdı. Londra’daki Dartford FC’ye ait Princes Park Stadı’nda yapılan maçın ilk yarısı golsüz kapandı. 87. dakikada sahneye çıkan Aydın Yılmaz İngiltere filelerini havalandırdı ve ay-yıldızlı ekibimize final yolunu açtı.

Avcı: Rio’ya gidebiliriz