Galatasaray Avrupa alkışladı

Avrupa alkışladı

14.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale adını yazdıran Galatasaray, Avrupa basınının alkışını topladı. Gazeteler, Aslan’ın başarısını manşetlerine taşıdı

Avrupa alkışladı

Avrupa basını, Galatasaray’ın tarihi başarısına şapka çıkardı, sarı-kırmızılı takıma övgü yağdırdı.

ALMANYA
BILD: Hamit Altıntop’un çekici, Schalke’yi ezdi. Gelsenkirchen’de doğup büyüyen Altıntop, Schalke’yi turnuva dışına iten gollerin ilkini attı.
DIE WELT: Krizden çıktığını düşünen Schalke’ye, Galatasaray acı bir ders verdi. Bu sonuçta Jens Keller’in suçu yok. Çünkü Schalke’nin kadrosu Şampiyonlar Ligi’nde daha fazla ilerlemek için yeterli değil.

İTALYA
CORRIERE DELLO SPORT: Galatasaray çeyrek finalde. Türk takımı, Schalke’yi yenerken bu galibiyeti Altıntop, Burak ve Umut’un gollerine borçlu.
LA GAZZETTA DELLO SPORT: Fatih Terim’in takımı müthiş bir zafere imza atarken, Schalke’ye bu sezonun ilk yenilgisini de tattırdı. Çeyrek finaldeki muhtemel Juventus-Galatasaray eşleşmesi güzel bir kura olabilir.

Haberin Devamı

FRANSA
LE’QUIPE: Çeyrek finale sürpriz konuk! Galatasaray, İstanbul’daki 1-1’in rövanşında fazlasıyla cesur bir kadroyla sahaya çıktı, ama istediğini aldı. Avrupalı futbolseverler Drogba’yı en az iki maç daha izleyebilecek.
FRANCEFOTBALL: Galatasaray’dan dev kıskaç. Sarı-kırmızılı takım zorlu bir mücadelenin ardından çeyrek finale kucak açtı.

İNGİLTERE
GUARDIAN: Hamit Altıntop’un füzesi Galatasaray’a turu getirdi. Galatasaray yenik duruma düşmesine rağmen pes etmedi, 3 gol atarak çeyrek finale uzandı.
DAILY TELEGRAPH: Drogba’lı Galatasaray, Schalke’yi eleyerek çeyrek finale çıktı. Didier Drogba özellikle ilk yarıda çok iyi oynadı, ancak ikinci yarıda yorgun gözüktü.
BBC: Türk lokumu! Galatasaray nefes kesici bir galibiyet aldı, çeyrek finale çıktı.

Haberin Devamı

İSPANYA
MARCA: Galatasaray, Schalke’yi eleyerek beklenmeyen bir başarıya imza attı. Sarı-kırmızılı takım çeyrek finalin en zorlu takımlarından biri olacak.
AS: Galatasaray’ın, Schalke’yi kuşatması çeyrek finalle sonuçlandı.
EL MUNDO DEPORTIVO: Galatasaray tahminleri tersine çevirdi. Türkler, ayakta kalmayı başardı.
EL PAIS: Galatasaray’dan, Schalke’ye soğuk duş. Sarı-kırmızılılar, 12 yıl sonra Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktı. Terim’in öğrencileri yola devam ediyor.

PORTEKİZ
RECORD: Galatasaray, büyüklerin yanına döndü. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde büyük oynamaya başladı.
SUPER ESPORTES: 12 yıllık hasret son buldu. Galatasaray, Schalke’nin biletini keserek son 8’e yükseldi.

HOLLANDA
AD: Sneijder’den kocaman bir gülümseme. Galatasaray, Schalke’yi Şampiyonlar Ligi’nin dışına itmeyi başardı.

Yazarlar