Diğer Avrupa’nın yıldızları

Avrupa’nın yıldızları

13.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Atletizm Birliği, pistin parlayan iki yıldızı Nevin Yanıt ve Gamze Bulut’u her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılın atleti anketinin adayları arasına aldı. Milli atletler bu onurlu unvan için ünlü isimlerle yarışacak

Avrupa’nın yıldızları

Avrupa Atletizm Birliği, Türk atletizminin iki yıldız ismi Nevin Yanıt ve Gamze Bulut’u her yıl geleneksel olarak düzenlediği ankette 2012 yılın atleti adayları arasında gösterdi.
Helsinki’de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engellide üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu, Londra Olimpiyat Oyunları’nda final koşarak 5. olan Nevin Yanıt “Yılın Atleti” kategorisinde yer alırken, Helsinki ve Londra 2012’nin gümüş madalyalı ismi Gamze Bulut ise “Yılın Yükselen Yıldızı” adaylarından biri oldu.

Yanıt’a zorlu rakipler
Nevin Yanıt 15 adaylı ankette 100 metrenin Avrupa şampiyonu Ivet Lalova, 800 metrenin Olimpiyat şampiyonu Mariya Savinova, 3 bin metre su engellide tüm zamanların en iyi ikinci derecesine imza atan ve Olimpiyat altınını kazanan Yuliya Zaripova, Olha Saladuha, ülkesi Hırvatistan’a kadınlarda tarihteki ilk Olimpiyat altınını getiren Sandra Perkoviç ve Jessica Ennis’in bulunduğu ünlü isimlerle yarışacak.
Helsinki’deki Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ve Londra 2012’de 1500 metrede gümüş madalya kazanan Gamze Bulut da “Yılın Yükselen Yıldızı” ödülü kategorisinde rakipleri arasında kadınlar 400 metrede İsveç rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olan Moa Hjelmer, Londra’da 20km yürüyüşte en genç Olimpiyat şampiyonu unvanını elde eden Yelena Lashmanova yer alıyor.

Oylama internette
1993’ten beri verilen “Avrupa’da Yılın Atleti” ödülünü geçen yıl erkeklerde Mo Farah, kadınlarda ise Mariya Savinova kazanmıştı. Anket, Avrupa Atletizm Birliği’nin internet sitesi üzerinden yapılacak ve oylamaya katılmak isteyenler 26 Eylül’e kadar bu siteye girerek kazanmasını istedikleri atlete oy kullanabilecekler.