Dünyadan Futbol Avrupa Süper Ligi dağıldı, devler borsa çakıldı

Avrupa Süper Ligi dağıldı, devler borsa çakıldı

23.04.2021 - 14:03 | Son Güncellenme:

Avrupa Süper Ligi’nin dağılmasıyla Manchester United ve Juventus gibi ilk başta oluşumun içerisinde yer alan kulüplerin hisseleri büyük düşüşler yaşadı.  

Avrupa Süper Ligi dağıldı, devler borsa çakıldı

Avrupa Süper Ligi’nin kurulması ve ardından 48 saat içerisinde dağılması spor dünyasını sallarken, en önemli etkilerinden birini ekonomik alanda gösterdi. Bu girişimin içerisinde yer alan ve borsada işlem gören kulüpler, organizasyonun kurulmasıyla değerine değer katarken, ardından gelen çözülmeyle ise hisselerinde önemli düşüşler yaşadı.  

Haberin Devamı

Önce yükselip sonra düşmeye başladılar  

Özellikle kuruluş açıklamasının yapıldığı geceyle birlikte yükselişe geçen kulüplerin hisseleri, sonrasında takımların birer birer yeni oluşumdan çekildiklerini açıklamalarıyla gelen süreçte gerilemeye başladı.   

United’da yüzde 6’lık bir gerileme   

Manchester United hisseleri Süper Lig’in kuruluşunun açıklanmasında 17.48’e kadar yükselmişti. Kırmızı-beyazlıların başkanı Ed Woodward’ın da istifa ettiği ve taraftarların tepkilerine sahne olan sürecin ardından ise kulübün hisseleri 16.22 dolara kadar geriledi, yüzde 6’lık düşüş yaşadı. 

Juventus’ta hisseler yüzde 14 düştü  

Real Madrid ile birlikte ligin en önemli savunucularından görünen ancak sonrasında Avrupa Süper Ligi’nin şu an için gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı açıklamasını yapan Juventus da, yine o iki günlük zaman diliminde önemli finansal dalgalanmalar  yaşadı.  

Haberin Devamı

Juventus hisseleri Avrupa Süper Ligi’nin kurulması aşamasında yüzde 18’lik yükseliş göstermişti. Juventus kulübünün borsada işlem gören hisseleri %14 oranında değer kaybetti.