Şampiyonlar Ligi Avrupa Süper Ligi'nin zamanı değil! Futbol dünyası tepkili

Avrupa Süper Ligi'nin zamanı değil! Futbol dünyası tepkili

23.12.2023 - 14:34 | Son Güncellenme:

Avrupa Süper Ligi için yasal engel kalmasa da; mahkeme kararı sonrası futbol dünyasının gösterdiği reaksiyon, yakın gelecekte projenin hayata geçmesinin pratikte mümkün olmadığını ortaya koydu.

Avrupa Süper Liginin zamanı değil Futbol dünyası tepkili

UEFA Şampiyonlar Ligi'ni gölgede bırakabilecek yeni bir futbol organizasyonunun önü yasal olarak açıldı. Avrupa Adalet Divanı, bazı kulüplerin gündeme getirdiği yeni 'Avrupa Süper Ligi'nin önünü açan bir karara hükmetti.

Haberin Devamı

Futbol karşılaşmalarını düzenlemenin UEFA'nın tekelinde olmadığına hükmeden mahkeme, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engellemenin rekabet yasasına aykırı hareket etmek anlamına geldiğine hükmetti. Bu yeni girişimin önünde artık hukuki bir engel kalmasa da, mahkeme kararının ardından yaşananlar bu proje için henüz erken olduğunu gözler önüne serdi.

Kararın ardından futbol federasyonları, kulüpler ve taraftarlardan yapılan açıklamalar, yeni girişimin önüne adeta bir duvar çekti. Real Madrid ve Barcelona dışında kararı olumlu karşılayan çıkmazken, futbol dünyasında çok geniş bir kesim yeni oluşuma karşı olduğunu ortaya koydu.

Avrupa Süper Ligi, bir grup elit kulübe daha büyük kazançlar vaat ederken, profesyonel futboldaki sportif liyakat ve fırsat eşitliği gibi bir çok konu açısından projeye olumsuz yaklaşan futbolseverlerin olumsuz tavırları, bu yeni ligin pratikte hayata geçmesinin yakın gelecekte mümkün olmadığını gösterdi.

Haberin Devamı