Türkiye Kupası Aykut Kocaman patladı: "Kimse görmüyor mu bunu?"

Aykut Kocaman patladı: "Kimse görmüyor mu bunu?"

01.03.2018 - 23:10 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-2 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisinin ardından sert açıklamalarda bulundu.

Aykut Kocaman patladı: Kimse görmüyor mu bunu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman'ın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Burada hakemleri de büküyorlar"

"Ne diyelim, söylenecek bir şey yok. Oyunun etrafında kalarak oyunu anlatmak mümkün değil. Burada maç kazanmak çok zor, gerçekten çok zor. Kelimeleri seçerek kullanmak önemli. Burada hakemleri de büküyorlar, her şeyi büküyorlar. Adamları da anlıyorum, burası başka bir yer olmuş. Kazanma şansımız pek yok gibi gözüküyordu."

"Sonra eze eze yendik diyorlar"

"Kimse görmüyor mu bunu? Bu değil bu iş. Bu iş bu değil. Tekmeler, tokatlar, dokunmadan fauller, sonra eze eze yendik diyorlar. Eze eze mi, ezdire ezdire mi? Bu bir oyun değil bu şekilde. Son iki maçı yöneten hakem Türkiye'nin en tecrübeli iki hakemi ama bir baksınlar, huzur duyuyorlar mı? Oyunun içinde hep başka bir şey oluyor, oyunun içine giremiyoruz."

Haberin Devamı

"%100 haklı hakem, %100 haksız oyuncularımız"

"Bize çıkan kırmızı kartlarla ilgili %100 haklı hakem, %100 haksız oyuncularımız ama öbür taraftan da Beşiktaş'ta en az 2-3 oyuncunun atılması gerekiyordu. Oyuncularımın cezasını ben veririm."

Aykut Kocaman'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş maçıyla alakalı bir şey konuşmayacağını vurguladı. Kocaman, isyan ederek, "İtiraz etsen dert, etmesen dert. Acayip şeyler oluyor. Ne yapalım itiraz etmeyelim mi?" yorumunu yaptı.

Aykut Kocaman, lig ve kupada yaşanan sertliklere ve olaylara isyan etti. Futbol konuşmanın anlamsız olacağını söyleyen Kocaman, "Maç değerlendirmesi yapmayacağım. Oyundan bahsetmenin anlamı yok. İlk maçta da aynı şekilde. Acayip bir şey oluyor burada. İnanılmaz aynı sertlikler, tolerans. Bugün de aynısı oldu. Beraberlikle çıkmamız mucize. Enteresan. İki tane en tecrübeli hakem diye bakıyorsunuz." dedi.

"Çarşı grubu benim fotoğrafımı yayınlayıp aşağılamaya çalışıyor, neden?"

Çarşı grubunun kendisine yaptığı hakarete tepki göstreren Aykut Kocaman, bütün yaşanan olayları da değerlendirip açıklamalarda bulundu: "İtiraz etmemek mümkün değil. Olayı, sahayı, şartları anlamaya çalışıyorum, susmaya çalışıyorum. Zor bu statta maç oynamak. İtiraz etsen dert itiraz etmesen dert. İtiraz etmesen oyuncuları kim koruyacak. İtiraz etsen sevmediğin ortamın içindesin. Etmemek mümkün değil. Uydurma fauller, iki maç da izlensin. Beşiktaşlı oyuncular çok rahat biliyorlar karşılığı olmayacak. Ne yapalım itiraz etmeden mi duralım. Niye bana küfür ediliyor, takımımı savunmayacak mıyım? Şenol Güneş'e neden ediliyor? Haklarımızı savunuyoruz, bu kadar. Girmek istemiyorum ama uzaktan uzağa bu kadar takdir ettiğimiz taraftar grupları içinde sosyal sorumluluk konuları olan Çarşı grubu benim fotoğrafımı yayınlayıp, bir insanı aşağılamaya çalışıyor, bu nedir? Neden? Van'daki insanlar için üstlerini çıkaran insanlar bunlar, Çarşı grubu. Sonra beni aşağılamaya çalışıyorlar. Bunu bir canlı üzerinde yapıyorlar.. Evimde de o canlıyla yaşıyorum. Hiç aşağılanmadım. Çarşı da yapıyorsa bitmiş yani bu hikaye. Burada daha fazla, diğer statlarda oluyor ama. Kimseye faydası olmaz bu ortamın."

Haberin Devamı

"Bizim kanalda bile yok"

Haberin Devamı

Kupa ve lig fikstürünün yanlış ayarlandığını bir kez daha vurgulayan Aykut Kocaman, hiç kimsenin bu konuya değinmediğini ifade etti. FB TV üzerinden örnek veren Kocaman, "Zaten şu ortamda şampiyonluk zor, Giresun maçından sonra da söyledim. Başka türlü zor. Ben düzene inanan biriyim. 3 gün evvel maç öncesi 21 resmi maçta yenilmemiştik. Sıkıntı olan şu; çok beraber yarıştığımız takımların çok mağlubiyeti var. 21 maç sonra bizim yenilgimiz her şeyi silbaştan hale getirdi. Anlamak mümkün değil. Motive ya da gazla yapmaya gerek yok. Ben düzene inanıyorum. Esas sıkıntı Akhisar maçı. Bizim televizyonumuz da dahil Fenerbahçe televizyonunda dahil futbola bakalım, insanı üzüyor. Ortada zorunluluk varsa kabul. Ama diyorum ki Salı-Perşembe maç. Çarşamba oynasak, lig maçına oyuncu değerlendirelim. Suya yazı yazıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kırmızı kartlar haklı"

Oyuncularının gördüğü kırmızı kartların doğru olduğunu aktaran Aykut Kocaman, bazı eleştiriler getirdi. Tecrübeli hoca, "Maçın gidişatına bakıldığında 2 değişiklik oldu. Volkan'ı şöyle söylemek lazım. 35 yıldır bu işin içindeyim. Benden daha fazla Fenerbahçe'de oynamış. Bu gerilimli maçları biliyor olması lazım. Uzun süre 10 kişi, 9 kişi oynadık hırpalandık. Kaleci hele en sıkıntılısıdır. Oyuncu değiştirmeyi bekliyordum aslında. 3. değişikliği kaleciden yapmak fantezi gibi. Hakem iki kırmızı kartta da %100 haklı." diye konuştu.

Haberin Devamı





Yazarlar