BursaSpor Bakan Çelik'ten birlik çağrısı

Bakan Çelik'ten birlik çağrısı

29.09.2013 - 12:58 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bugün, Bursaspor'a sahip çıkılması gereken en önemli dönemdir. Bugün, kavga ve tartışma dönemi değil"

Bakan Çelikten birlik çağrısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'deki durumuna ilişkin, "Bugün, Bursaspor'a sahip çıkılması gereken en önemli dönemdir. Bugün, kavga ve tartışma dönemi değil" dedi.

Haberin Devamı

Hafta sonunu Bursa'da geçiren Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana Atatürk Stadı'nda izlediği, kendisinde ayrı bir yeri ve sevgisi bulunan Bursaspor'un, sezonun ilk 6 haftasında zor günler yaşadığını söyledi.

Yeşil-beyazlı takımın zor günler geçirmesinde birçok neden bulunduğuna dikkati çeken Çelik, ''Biraz fikstürden biraz sakatlıklardan kaynaklanıyor. Tabii biraz da idari ve teknik kadrodaki değişimlerin getirmiş olduğu sıkıntılar var. Bursaspor'un bunu atlatacağı inancı içindeyim'' ifadesini kullandı.

Çelik, Bursaspor'un, 27 Eylül'de sahasında Akhisar Belediyespor ile oynadığı karşılaşmayı tribünde izlediğini hatırlatarak, maçın berabere bitmesinin normal bir sonuç olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

"PTT 1. Lig'in ne olduğunu yaşadık"

Henüz sezonun ilk haftalarının geçildiğini dile getiren Çelik, taraftarların olayı çok büyütmeden takıma sahip çıkmalarının doğru olacağına inandığını bildirdi.

Sorunların kişiselleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: "Takıma sahip çıkmak gerekiyor. Çünkü Bursa'da, PTT 1. Lig'in ne olduğunu yaşadık ve oradan tekrar çıkış, bir birliktelikle oldu. Oradan çıkış, ardından şampiyon oluş da büyük bir dayanışma ile oldu. Demek ki bir dayanışma gerekiyor. Bursaspor'da taraftarı, sporcusu, teknik heyeti, yönetim kurulu kadrosuyla dayanışma içinde olunması gerekiyor. Bu konuda bizlere alanımızla ilgili düşecek bir şey varsa her zaman destek olmaya hazırız ama bizim alanla, bizim yapabileceklerimizle ilgili. Yoksa teknik, idari, o boyutlarla işimiz dün de olmadı, bugün de olmaz, yarın da olmaz. Bugün, Bursaspor'a sahip çıkılması gereken en önemli dönemdir. Bugün, kavga ve tartışma dönemi değil. O yüzden özellikle seyircilere söylüyorum; sizin tepkiniz sonucu ikazınızı herkes aldı ama bunu daha da abartmamak gerekiyor. Çünkü takım daha büyük zarar görür. Bu da yeniden maceralara, yeniden sıkıntılı atmosfere girmek demektir. Bursaspor'a bunu yapmayalım."

"Bursaspor'un yanında olmak istedim"

Faruk Çelik, seyircinin her zaman başarı beklediğini ancak zor günde takımın yanında bulunmanın önemli olduğunu söyledi. Bir Bursaspor taraftarı olarak her zaman yeşil-beyazlı takımın yanında bulunmaya gayret gösterdiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti: "Cuma akşamı çok fazla işim olmasına rağmen Bursaspor'un yanında olmak istedim. Geçen haftaki Çaykur Rizespor maçını televizyondan takip ettim. Daha önceki maçları da izledim. Sahamızdaki Beşiktaş mağlubiyetinden sonra Bursaspor'u seven bir taraftar olarak bütün işlerimi bırakıp Akhisar Belediyespor maçında statta oldum. Bursaspor taraftarı cefakar, çok şey atlatmış bir taraftar. Onların daha sabırla son dakikaya kadar takımlarının arkasında olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

Milletvekilliğini yaptığı kentin takımı Şanlıurfaspor ile ilgili de bazı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Çelik, yönetim kurulu ve taraftarların, şampiyonluk konusunda kararlı olduğunu belirtti. Çelik, sarı-yeşilli takımın, sezon sonunda Spor Toto Süper Lig'e yükselmesini temenni ederek, bunun hem bölge hem de Şanlıurfa için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.