Diğer Bakan Kasapoğlu açıkladı! Cumhuriyet tarihinin en büyük programı

Bakan Kasapoğlu açıkladı! Cumhuriyet tarihinin en büyük programı

13.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, haziran ayına kadar 3 milyon 900 bin öğrencinin sportif yetenek taramasının geçeceğini dile getirdi. Bu projenin Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı programı olduğu vurgulandı.

Bakan Kasapoğlu açıkladı Cumhuriyet tarihinin en büyük programı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, haziran ayına kadar 81 ilde 3 milyon 900 bin öğrencinin sportif yetenek taramasının yapılacağını söyledi, bunun 16 Aralık 2021’den itibaren başladığını ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı programı olan Sportif Yetenek Taraması hakkında bilgi veren Bakan Kasapoğlu, haziran ayına kadar 81 ilde 3 milyon 900 bin öğrencinin taranacağını ve taramalara 16 Aralık 2021 tarihinde ortaokul 5. sınıf öğrencileriyle başlandığını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu, programın korona virüs salgını nedeniyle kesintiye uğramasına rağmen antrenör, öğretmen ve ilgili personelin katılımıyla sürdürülmeye gayret edildiğini belirterek, “2018-2019 grubu 802 bin 946 öğrenci genel tarama test ve ölçümlere katıldı. Spora yatkın bulunan 102 bin öğrenci eğitimlere davet edildi. 2020-2021 ve 2021-2022 gruplarındaki toplam 2 milyon 600 bin öğrencinin genel tarama test ve ölçümleri Şubat-Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Özetle bu yıl yaklaşık 3 milyon 900 bin öğrencimiz ile Sportif Yetenek Taraması kapsamında buluşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Muharrem Kasapoğlu şöyle devam etti:

“Biz sporda en önlerde olmayı hak eden bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan tesisleşme hamlesiyle Avrupa’dan çok daha iyi statlara, salonlara sahibiz. Yetenek Taraması programıyla yarınların şampiyonlarını en güçlü şekilde yetiştireceğiz.”

12 bin öğrenciye spor karnesi

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2017-2018 dönemi genel taramalarında spora yatkın bulunan 12 bin 677 öğrencinin yetenek spor karnelerini e-devlet üzerinden açıkladıklarını dile getirdi.

Kasapoğlu, “Bu öğrencilerimizin takibini Sağlık Bakanlığımızla da protokol imzalayarak postür analizlerini, görme, işitme, düztabanlık gibi genel sağlık taramalarını, somatotip ölçümlerinin yapacağız. Ayrıca özel okullarla yaptığımız anlaşmaları ortaokul ve ilk- okul kapsamında genişleterek özellikle yetenek taramasında devam eden öğrencilerimizin faydalanmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.2 bin öğrenciye spor karnesi

Yazarlar