Turkish Airlines Euroleague Barcelona, EuroLeague'de hayal kırıklığı yaşadı! Jasikevicius için yolu sonu göründü

Barcelona, EuroLeague'de hayal kırıklığı yaşadı! Jasikevicius için yolu sonu göründü

20.05.2023 - 10:05 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines EuroLeague Final Four'da ezeli rakibi Real Madrid'e 78-66'lık skorla mağlup olan ve şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonu hayal kırklığı ile noktalayan Barcelona'da eleştiri okları başantrenör Sarunas Jasikevicius'a çevrildi. İşte detaylar...

Barcelona, EuroLeaguede hayal kırıklığı yaşadı Jasikevicius için yolu sonu göründü

Real Madrid, Turkish Airlines EuroLeague Final Four maçında Katalan ekibi Barcelona ile karşı karşıya geldi. Litvanya'nın Kaunas şehrinde oynanan heyecan dolu maçta Real Madrid rakibini 78-66'lık skorla devirerek final biletini kaptı.

Haberin Devamı

Sezona şampiyonluk hedefi ve iddialı bir kadroyla başlayan Barcelona'da ise bu yenilgi adeta hayal kırıklığım oluşturdu ve eleştiri okları başantrenör Sarunas Jasikevicius'a çevrildi.

FİNALİN ADI BELLİ OLDU

EuroLeague Final Four'da rakibini 78-66'lık skorla eleyen Real Madrid, normal sezonu lider tamamlayan Olympiacos ile kupa zaferi için mücadele edecek. İki takım, 2014-15 senesinde finalde karşı karşıya gelmişlerdi. Madrid'deki finalde kazanan 78-59 ile ev sahibi Real Madrid olmuştu.

Barcelona, EuroLeaguede hayal kırıklığı yaşadı Jasikevicius için yolu sonu göründü

SORUMLULUĞU ALDI

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Jasikevicius, "Bugün takım oyunu oynamadık ve son derece gergindik. Bu tür durumlarda koçun sorumluluk alması gerekir. Koçun sorumluluk alarak takımı sakinleştirmesi, topun daha iyi dolaşmasını ve oyuncuların daha doğru kararlar almalarını sağlaması gerekir. Açıkçası bugün çok kötü kararlar verdik. Dediğim gibi bu tür durumlarda koçun büyük sorumluluğu vardır." sözleriyle sorumluluğu üstüne aldı.

Haberin Devamı

JASIKEVICIUS DÖNEMİ SONA ERİYOR

Marca'da yer alan habere göre alınan mağlubiyetin ardından sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Jasikevicius'un Barcelona'da devam etmesi imkansız duruyor. Yapılan yatırımlara rağmen üst üste 3. kez Final Four'dan eli boş dönen Katalan ekibi, Litvanyalı koç ile yola devam etmeyi düşünmüyor.

SÖZLEŞMESİNDE OTOMATİK UZAMA MADDESİ VARDI

Jasikevicius'un sözleşmesinde EuroLeague'i kazanması halinde kontratını yenileyecek bir madde bulunuyordu ancak alınan mağlubiyetin ardından bu olasılık devreden çıktı.

Barcelona, EuroLeaguede hayal kırıklığı yaşadı Jasikevicius için yolu sonu göründü

OYUNCULAR DURUMDAN RAHATSIZ

İddialara göre Barcelona EuroLeague'de zafere ulaşmış olsa dahi Jasikevicius ile yollar ayrılabilirdi. Litvanyalı başantrenörün mağlubiyetlerin ardından oyuncularını suçlamasının soyunma odasında husursuzluğa neden olduğu ileri sürüldü.

ESKİ KOÇ GÜNDEME GELDİ

Barcelona'da Jasikevicius dönemi sonrası takımın eski koçu Xavi Pascual gündeme geldi. Ayrılığın ardından Katalan ekibi Pascual ile görüşmelere başlayabilir.

Yazarlar