Almanya BundesligaBayern Münih'te Ruanda kargaşası! Kara para aklama iddialarına yanıt

Bayern Münih'te Ruanda kargaşası! Kara para aklama iddialarına yanıt

08.09.2023 - 18:47 | Son Güncellenme:

Bundesliga devi Bayern Münih'in Ruanda ile yapılan ortaklık açıklaması sonrası ortaya atılan kara para aklama iddialarına cevap geldi.

Bayern Münihte Ruanda kargaşası Kara para aklama iddialarına yanıt

Bayern Münih, Ruanda ile ortaklık anlaşması imzalandığını duyurdu. Bundesliga temsilcisinin bu hamlesi sonrası kara para aklama faaliyetlerine dahil olunduğuna yönelik iddialar ortaya atıldı. Bayern Münih'ten kara para aklama iddialarına yönelik kesin bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Bayern Münih CEO'su Jan-Christian Dreesen, kara para aklama iddialarını kabul etmediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Burada Ruanda'da kara para aklamak için bulunmuyoruz. Orada futbolu desteklemek istediğimizi açıkça belirttik. Ruanda da daha iyi bir imaj yaratmak için buraya buraya yatırım yaptık. Kara para aklama iddiaları asılsızca. Ruanda tarafının da belirttiği gibi, Ruanda'da turizm konusunu teşvik etmek istedikleri açık. Ve biz kulüp olarak bunu teşvik etmemizi spora karşı bir hakaret olarak görmüyorum."

Afrika'da daha etkili olmak istediklerini vurgulayan Jan-Christian Dreesen, "Ruanda'nın gelişiminin bir parçası olmak ve fırsatlar kıtası olarak gördüğümüz Afrika'ya daha fazla dahil olmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayern Münihte Ruanda kargaşası Kara para aklama iddialarına yanıt