Beşiktaş Beşiktaş için Brugge deplasmanında bir puandan daha fazlası!

Beşiktaş için Brugge deplasmanında bir puandan daha fazlası!

23.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş 1-1 biten Brugge maçında oyun olarak sınıfı geçemedi ancak her şeye rağmen önemli kazanımlar elde edildi. Mert Günok 8 kurtarışla maça damgasını vurdu, Cenk Tosun ilk golünü atarak büyük moral buldu, Demir Ege Tıknaz da futboluyla göz doldurdu.

Beşiktaş için Brugge deplasmanında bir puandan daha fazlası

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nun ilk haftasında Club Brugge’e konuk olan Beşiktaş sahadan mucizevi biçimde 1-1’lik beraberlikle ayrılırken üç oyuncunun performansı öne çıktı. Kalesinde devleşen Mert Günok 8 net kurtarışla maça damgasını vurdu. Cenk Tosun attığı golle skoru belirlerken, 19 yaşındaki Demir Ege Tıknaz orta sahadaki başarılı oyunuyla göz doldurdu.

Haberin Devamı

Kartal’ın Club Brugge karşısındaki futbolu genel olarak olumsuzdu, maç tarihi bir yenilgiyle bitebilirdi ama her şeye rağmen önemli kazanımlar elde edildi. Kalesine adeta duvar ören Mert Günok maçın tartışmasız en iyisiydi. Trabzonspor karşısında alınan 3-0’lık yenilgiden sonra eleştiri toplayan Mert, Brugge deplasmanında olağanüstü bir maç çıkardı. Teknik heyet ve takım arkadaşları maçtan sonra Mert’i tebrik yağmuruna tuttu.

Aboubakar’ın şık asistinde usta işi bir gole imza atan Cenk Tosun bu sezon ilk kez ağları havalandırdı. Açılışı çok anlamlı bir golle yapan deneyimli forvet büyük moral bulurken rahat bir nefes aldı.

Kartal’ın maçtaki bir diğer kazanımı Demir Ege Tıknaz oldu. 19 yaşındaki ön libero orta sahada enerjisi, mücadele gücü ve tek paslardaki başarısıyla dikkat çekti. Teknik Direktör Şenol Güneş’in akademiden yetişen Demir Ege’yi de maçtan sonra özel olarak kutladığı aktarıldı.

Haberin Devamı

SAĞ STOPER KİM OLACAK?

Kartal’da Teknik Direktör Şenol Güneş, Brugge deplasmanında stoper ikilisini sürpriz biçimde Eric Bailly ve Daniel Amartey’den oluşturdu. Belçika ekibi çok üstün oynadığı maçta 10’dan fazla net pozisyon üretirken, Bailly-Amartey ikilisi de fazla güven vermedi. Şenol Güneş, halsizlik şikayeti nedeniyle Brugge karşısında riske etmediği Omar Colley’e Kayserispor maçında yine ilk 11’de forma verecek. Ancak sağ stoper pozisyonunda kimin oynayacağı henüz netlik kazanmadı. Arayışlarını sürdüren Güneş’in Kayserispor önünde yine Necip’i sahaya sürebileceği ifade edildi.

DEMİR EGE'YE DAHA ÇOK ŞANS

Demir Ege Tıknaz maçtaki performansıyla herkesin alkışını topladı. Salih Uçan’ın yerine ilk 11’de görev yapan genç futbolcu, teknik patron Şenol Güneş’in de beğenisini kazandı. Güneş’in sıradaki karşılaşmalarda Demir Ege’den daha fazla yararlanmayı planladığı aktarıldı. Demir Ege, Neftçi Bakü ile İstanbul’da oynanan maçta da ilk 11’de sahaya çıkarken yine olumlu bir performans ortaya koymuştu.

CENK 12'Yİ BULDU

Club Brugge deplasmanında Rosier’in yerine 84. dakikada oyuna dahil olan Cenk Tosun, 88’de attığı güzel golle skoru belirlerken, Avrupa kupalarındaki 12. sayısını kaydetti. Deneyimli forvet, Beşiktaş’ın Avrupa arenasındaki en golcü ikinci oyuncusu oldu. Cenk 2 gol daha atması halinde 14 golü bulunan Oktay Derelioğlu’nun rekorunu egale edecek.

Haberin Devamı

Yazarlar