Konferans Ligi Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Brugge forvetlerine duvar ördü! İşte yaptığı kurtarış sayısı

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Brugge forvetlerine duvar ördü! İşte yaptığı kurtarış sayısı

22.09.2023 - 00:52 | Son Güncellenme:

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk haftasında oldukça zorlandığı karşılaşmada Club Brugge ile Belçika'da 1-1 berabere kaldı. Mert Günok kalesinde devleşerek siyah-beyazlı takım adına gecenin adamı oldu.

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Brugge forvetlerine duvar ördü İşte yaptığı kurtarış sayısı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Beşiktaş, grubun güçlü takımlarından Club Brugge ile Belçika'da karşılaştı. Siyah-beyazlı takım Vanaken'in golüyle yenik duruma düşse de oyuna sonradan dahil olan Cenk Tosun'un sayısıyla 1 puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı

NAMAĞLUP UNVANINI KORUDU

2. Eleme Turu'nda Tirana'yı 3-1 ve 2-0'lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 3. Eleme Turu'nda ise Neftçi'yi 3-1 ve 2-1'le geçti. Play-Off'ta da Mircea Lucescu'nun takımı Dinamo Kiev'i ise 3-2 ve 1-0 mağlup etmişti. Kartal, Belçika'da da beraberlik çıkarıp namağlup unvanını muhafaza etti. 

Haberin Devamı

DEMİR EGE TIKNAZ SÜRPRİZİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor maçının ardından kadroda rotasyona giderken, orta sahada Demir Ege Tıknaz'a şans verdi. Yaz kampının başarılı ismi, Salih Uçan'ın yerine ilk 11'de forma giydi. Kaleyi her zaman olduğu gibi milli eldiven Mert Günok'a teslim eden Güneş, defansta Necip - Colley ikilisinin yerine yeni transferler Amartey - Bailly'ye şans verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Brugge forvetlerine duvar ördü İşte yaptığı kurtarış sayısı

ABOUBAKAR İLK 11'E DÖNDÜ

Masuaku da uzun bir aradan sonra 11'e dönerek takımdaki yerini aldı. Orta sahada Amir'in yanına Demir Ege'yi koyan tecrübeli teknik adam, hücum hattında Rachica - Gedson - Muleka ve önlerinde 1 maç aradan sonra Aboubakar'ı sahaya sürdü. Kamerunlu golcü, Trabzonspor maçında yedek soyunmuştu.

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Brugge forvetlerine duvar ördü İşte yaptığı kurtarış sayısı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

8 yıl önce yine Jan Breydel Stadı'nda Brugge ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 3'üncü tur karşılaşması öncesinde Türk taraftarlar, Belçika taraftarları ve polisi arasında büyük olaylar çıkmıştı. Bu kez güvenliği sağlama almak isteyen Belçika polisi, gün boyu şehirde ve maç öncesi statta çok yoğun güvenlik önlemleri aldı. Beşiktaşlı taraftarlar için toplanma yeri belirleyen polis, siyah beyazlıları polis koruması eşliğindeki otobüslerle stada getirdi ve iki aşamalı arama noktasından geçirdi. Aynı zamanda polis helikopterleri de sürekli olarak stadın üstünde tur atarken, onlarca atlı polis de görev yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Brugge forvetlerine duvar ördü İşte yaptığı kurtarış sayısı

MERT GÜNOK DEVLEŞTİ: 8 KURTARIŞ

Beşiktaş'ın zorlu deplasmandan çıkardığı 1 puanda en büyük pay sahibi Mert Günok oldu. Siyah-beyazlıların başarılı kalecisi, performansıyla sahanın yıldızı oldu. Deneyimli eldiven, birçok atakta Club Brugge forvetlerine geçit vermedi. Özellikle ikinci yarıda kalesinde devleşen milli file bekçisi, tam 8 kurtarış yaptı. Böylelikle Mert Günok, Konferans Ligi grup aşamasının ilk haftasında en yüksek sayıya ulaşan isim oldu. 

'1 PUAN TESELLİ OLDU'

İyi oynamadıkları bir maçta 1 puanın kendilerini teselli ettiğine dikkat çeken Mert Günok, "Tabii ki galip gelmek isterdik. Grubun ilk maçını kazanmak için gelmiştik ama açıkçası oyunun çoğu bölümünde kontrolü ele alamadık. Kontrolü ele aldığımız zamanlarda da gerekli aksiyonları yapamadık. Zor bir deplasmandı. Zor bir takıma karşı oynadık. Buradan 1 puan almak bizi mutlu etmiyor ama çok iyi oynamadığımız bir maçtan bir puanla ayrılmak bizi teselli ediyor. Grupta hedefimiz büyük. Maç maç devam ederek önce gruptan çıkmak, daha sonra ileriye bakmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'GÖNÜL İSTERDİ Kİ BU PERFORMANSIN ÜSTÜNE GALİBİYET GELSİN'
Gösterdiği performansla ilgili düşünceleri sorulan tecrübeli file bekçisi, "Bugün Cenk'in gol atmasına sevindim. Ben de iyi oynadım. İşimiz gereği yapmamız gerekeni yaptık. Kendi adıma konuşmayı çok sevmiyorum. Gönül isterdi ki bu performansın üstüne galibiyet gelsin. Ama dediğim gibi çok iyi oynamadığımız bir oyunun üstüne bir puan teselli oldu" şeklinde konuştu.

 

Yazarlar