Beşiktaş Rıdvan Yılmaz'dan tarihe geçen transfer! Nihat Kahveci ve Atınç Nukan'dan sonra...

Rıdvan Yılmaz'dan tarihe geçen transfer! Nihat Kahveci ve Atınç Nukan'dan sonra...

22.07.2022 - 21:49 | Son Güncellenme:

Beşiktaş altyapısında yetişen Rıdvan Yılmaz, İskoçya ekibi Rangers'la anlaşma sağladı. Siyah-beyazlıların Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na transfer görüşmelerinin başladığını bildirdiği genç sol bek, tarihe geçmeye hazırlanıyor. Rıdvan Yılmaz'ın transferinin resmiyet kazanması halinde Nihat Kahveci ve Atınç Nukan sonrası Beşiktaş'ta bir ilk gerçekleşecek.

Rıdvan Yılmazdan tarihe geçen transfer Nihat Kahveci ve Atınç Nukandan sonra...

Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş'ta beklenen ayrılık gerçekleşti. Serie A ekibi Torino, Bundesliga temsilcisi Eintracht Frankfurt ve İskoçya'dan Rangers'ın transfer etmek istediği genç sol bek Rangers'la anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

21 yaşındaki sol bekin transferinin resmiyet kazanması halinde tarihe geçeceği öğrenildi. İşte detaylar...

 RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Siyah-beyazlı ekibin KAP'a gönderdiği açıklama şöyle;

'Profesyonel futbolcumuz Rıdvan Yılmaz'ın Rangers FC Kulübü'ne kesin transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır.'

Rıdvan Yılmazdan tarihe geçen transfer Nihat Kahveci ve Atınç Nukandan sonra...

İLK MAÇINA 2019'DA ÇIKTI

Beşiktaş'ın genç sol beki Rıdvan Yılmaz, siyah-beyazlı kariyerinde Süper Lig'deki ilk maçına 8 Nisan 2019'daki Rizespor deplasmanında çıktı. Genç oyuncuya Süper Lig'de ilk şans veren teknik direktör Şenol Güneş oldu. Rıdvan Yılmaz'ın 88'inci dakikada oyuna dahil olduğu müsabakada siyah-beyazlılar, Okan Buruk yönetimindeki Rizespor'u deplasmanda 7-2 mağlup etti.

İLK GOLÜ HATAYSPOR'A

Haberin Devamı

Sergen Yalçın döneminde siyah-beyazlılarda forma şansı bulmaya başlayan Rıdvan Yılmaz, Süper Lig'deki ilk golünü 1 Mayıs 2021'de kaydetti. Genç sol bek, Hatayspor müsabakasında rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Rıdvan Yılmazdan tarihe geçen transfer Nihat Kahveci ve Atınç Nukandan sonra...

SOL BEKİN DEĞİŞİLMEZİ OLDU

Beşiktaş'ın genç yeteneği geçtiğimiz sezon muhteşem bir performans gösterdi. Sergen Yalçın'la birlikte forma şansı bulan genç oyuncu, geçtiğimiz sezona damga vurdu. Rıdvan Yılmaz, Beşiktaş formasıyla 33 müsabakada oynadı. 21 yaşındaki sol bek bu maçlarda 3 gol atma başarısı gösterdi. Rıdvan Yılmaz takım arkadaşlarına da 4 asist yaptı.

6 KEZ MİLLİ OLDU

Beşiktaş'ta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Rıdvan Yılmaz, A Milli Takım forması da giydi. Genç sol bek Şenol Güneş döneminde ilk kez milli oldu. 21 yaşındaki oyuncu şu ana kadar 6 kez Ay-Yıldızlı formayı terletti.

Rıdvan Yılmazdan tarihe geçen transfer Nihat Kahveci ve Atınç Nukandan sonra...

FRANKFURT'LA ANLAŞMA SAĞLANMADI

Rıdvan Yılmaz'ın Beşiktaş'ta gösterdiği performans Avrupa'nın takibine girmesini sağladı. Genç sol beke Torino ile birlikte Einrtacht Frankfurt ilgi gösterdi. Beşiktaş ile Bundesliga ekibi arasında bonus maddeleri ve ödeme planları arasında anlaşma sağlanamayınca Rıdvan Yılmaz'ın Eintracht Frankfurt'a transferi gerçekleşmedi.

RANGERS YOLCUSU

21 yaşındaki oyuncu için İskoçya ekibi Rangers kısa bir süre önce devreye girdi. UEFA Avrupa Ligi'nde final oynama başarısı gösteren İskoç temsilcisi genç sol bekin transferi için Beşiktaş'la anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlılar ile Rangers arasındaki anlaşmanın bonuslarla birlikte 6 milyon 500 bin euroyu bulduğu, Beşiktaş'ın bir sonraki satıştan yüzde 20 pay alacağı belirtildi. Siyah-beyazlılar, Rangers ile transfer görüşmelerine başlandığını KAP'a bildirdi.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Rıdvan Yılmaz, Rangers için sağlık kontrollerinden geçmek ve sözleşmeye imza atmak için İskoçya'ya gitti. Genç futbolcunun transferinin resmiyete kavuşması halinde Beşiktaş tarihine geçeceği öğrenildi. Rıdvan Yılmaz ile Rangers arasındaki anlaşmanın 5 yıllık olduğu kaydedildi.

NİHAT KAHVECİ VE ATINÇ NUKAN'DAN SONRA

Rıdvan Yılmaz, Rangers'a imza atması halinde Beşiktaş tarihine geçecek. Genç sol bek, Nihat Kahveci ve Atınç Nukan'ın ardından Beşiktaş altyapısından yetişip bonservis bedeliyle Avrupa'ya giden 3'üncü futbolcu olacak.

Siyah-beyazlılarda Nihat Kahveci, 2001-2022 sezonu devre arasında 5 milyon euro bedelle Real Sociedad'a gitmiş ve bonservis bedeli kazandırarak takımdan ayrılan ilk isim olmuştu. Beşiktaş tarihinde bu başarıyı yakalayan ikinci futbolcu Atınç Nukan'dı. RB Leipzig, 2015-2016 sezonu başında 6 milyon euro bedelle Atınç Nukan'ı transfer etmişti. Rıdvan Yılmaz'ın bu başarıyı yakalayan üçüncü oyuncu olması an meselesi.

Haberin Devamı

Rıdvan Yılmazdan tarihe geçen transfer Nihat Kahveci ve Atınç Nukandan sonra...

VEDA EDERKEN AĞLADI

Beşiktaş'ın İspanya kampında bulunan genç sol bek, kamptan ayrılırken duygusal anlar yaşadı. 21 yaşındaki oyuncu, basın mensuplarına konuşurken gözyaşlarına engel olamadı. Rıdvan Yılmaz açıklamasında, "Çok mutluyum öncelikle, şimdi takım arkadaşlarımla vedalaştım. Hayalimi gerçekleştiriyorum. Her zaman bir hayalim vardı. Bu kulübe para kazandırarak gitmek gibi bir hayalim vardı. Şimdi onu gerçekleştirdim. Tabi 13 yıldan beri Beşiktaş'ın hem altyapısında hem de A takımında bu formayı gururla taşıdım. Gitmek tabi ki üzüyor ama Beşiktaş camiasını Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek için gittiğimi herkes bilsin" ifadelerini kullandı.

Yazarlar